De titel zegt het al een beetje… poeh poeh, he he. Wat een lange, drukke, vermoeiende weekend met gemengde gevoelens was dit. Ik weet terwijl ik dit ga schrijven niet wat ik precies en hoeveel ik wil gaan schrijven maar dat zie ik gaandeweg het schrijven van mijn blog wel.

Afgelopen vrijdag mijn standaard vrije dag en wanneer ik altijd trouw mijn loopjes uitvoer. Het was een fijne dag en ik liep die dag een 45 minuten durende training. Zo zat training nummer 2 en tevens laatste trainingsloopje van vorige week erop. Dan zul je vast denken, maar 2 trainingen? Ja, wel qua trainingen maar zoals je wellicht in mijn laatste blog voor deze hebt gelezen, had ik aangegeven mijn eerste ‘najaars’ wedstrijd voor dit weekend op de planning te hebben staan. Dus september zou ik hardlopend tijdens een wedstrijd gaan beginnen.

69537693_10162238388805204_7348003738474250240_oAlvorens het zover kwam zat er natuurlijk nog een weekenddag ervoor. Afgelopen zaterdag wil je het voor een halve marathon wedstrijd niet al te druk voor jezelf maken. Zoals wel vaker werk ik in het weekend dus ook dit keer mocht ik op zaterdag eerst werken. Dat ging best goed maar is met mijn werk toch altijd wel een ‘aanslag’ op mijn lichaam. Als of dat nog niet genoeg is, had ik ook nog een bruiloft op de planning. Gelukkig is de locatie van de bruiloft op geen 15 minuten van mijn huis dus dat zat erg mee, maar goed dan is het maar de vraag tot hoe laat je het maakt. Eenmaal daar aangekomen, zitplek te hebben bemachtigd was het voor mij zaak om het zo rustig mogelijk te houden want ik wilde mezelf natuurlijk niet onnodig extra te vermoeien. Na een lange vermoeiende werk- en feestdag kwam ik uiteindelijk rond 00.00 uur thuis. Toen moest ik nog alles klaar leggen voor mijn hardloopwedstrijd en tegen de tijd dat ik echt in bed lag om te slapen was het ongeveer 01.00 uur.

Dit gezegd hebbende was het voor mij een korte nacht, stond ik rond half 8 op en was het zaak om mezelf even op te frissen, te ontbijten en de laatste handelingen te treffen alvorens ik richting Medemblik vertrok. Ik ben nog nooit daar geweest dus het was een totaal nieuwe hardlooptripje. Na jaren hardlopen blijft er nog genoeg te zien en te lopen en dat maakt deze hobby/passie/sport echt te gek! Afijn, na ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden kwam ik aan in Medemblik. Ondanks de wegafzettingen waar we voor waren gewaarschuwd kwam ik zonder problemen op de juiste parkeerplaats aan. Vanaf daar was het een kleine kilometer nog lopen richting de Stoommachine Museum in Medemblik waar de start/finish van de Vooroeverloop zou plaatsvinden. Toen ik daar aankwam zag ik dat het heel kleinschalig was maar best overzichtelijk en alles binnen een paar meter (tassenafgifte, massageruimte, podium, tafels om te zitten, binnenruimte (met oa. toiletten). Ideaal natuurlijk en het liep ook overal heel gesmeerd tijdens het evenement. Veel vrijwilligers die werkzaam waren die hun krachten goed hadden gebundeld. Zelf kwam ik nog wat bekenden tegen en dat was ook heel gezellig.

Nadat ik mijn laatste handelingen had getroffen, tas had ingeleverd, ging ik mij warm lopen en had ik mijn focus helemaal op de wedstrijd. Ik had het voornemen om hier voluit te lopen. Ik had natuurlijk geen flauw idee hoe het parcours zou zijn maar ik wist wel dat het een parcours is die deels onverhard is (had ik ergens gelezen). Dus een PR wordt wel wat lastig en wist ook niet of dat wel reëel is. Het belangrijkste zou zijn dat ik mijn kilometers zou maken ter voorbereiding op de marathon van Lissabon in oktober plus dat ik lekker (snel) zou lopen en natuurlijk genieten van de mooie natuurlijke omgeving.
Nadat de 5 en 10 km waren gestart was het aan ons de halve marathon lopers de beurt om te starten. Ik had gelezen dat alleen de brutotijden worden genoteerd en dat zelfs niet middels een chip dus dat was ook wel jammer. Daarom was het voor mij zaak om zoveel mogelijk vooraan te staan en dat was mij gelukkig gelukt.

69519317_379127652760024_3393772841064202240_o

Ik heb natuurlijk ook mijn eigen sporthorloge om en dat is bij dergelijke loopjes dan wel heel handig om bij je te hebben. Ik startte heel voortvarend. Ik liep al gauw bij de voorste lopers mee. Op een gegeven moment liep ik met 2 andere lopers een behoorlijk snelle tempo. Dat was eigenlijk wel wat te snel voor mij op een halve marathon. Dat werd mij ook duidelijk toen ik hen moest lossen na ongeveer 6/7 km. Dat vond ik niet zo heel erg maar vond het jammer dat ik daar toch in mee was gegaan. Het was onderweg al best inhalen want we kwamen ondanks dat we later startten dan de 5 km (10 min later) en 10 km (5 min later) behoorlijk wat lopers tegen. Gelukkig was het niet heel smal de eerste kilometers maar wel een beetje onverhard. Maar goed dat viel nog heel erg mee in het begin. De 5 km lopers waren al redelijk snel gescheiden van de 10 en 21.1 km lopers tot de ongeveer 8 km bleven de 10 km lopers nog wel op het parcours dus was het nog wel een beetje slalommen en passeren maar goed na ongeveer 8 km scheiden onze wegen en lopen de halve marathonlopers alleen verder. Dat was maar goed ook want het parcours werd steeds lastiger door smalle paden, onverharde paden wat oa. uit zand, gras en aarde bestond (deels ook op een dijk met wat wind), de hoeveelheid wild roosters en ook wat hoogte verschillen. Dit gold eigenlijk voor het grootste gedeelte van het parcours. Dat maakte dit een hele lastige, pittige maar ook zeker een mooie hardloopwedstrijd. Ik merkte ook tijdens het lopen dat ik overal wel eens 7/8e zou kunnen liggen. Onderweg ben ik eigenlijk nog maar door 1 loper ingehaald. Ik merkte dat ik steeds meer tijd moest inleveren gaandeweg de wedstrijd maar dat is niet zo gek na mijn (te) snelle start en het lastige parcours. Het weer (buiten een beetje wind) zat wel erg mee. Ik zou niet moeten denken hoe ik deze loop had gelopen als het heel warm of juist regenachtig / veel wind zou zijn. Uiteindelijk wist ik dat mijn PR van 1.29.01 wel lastig was om daar onder te komen maar ik gaf zeker niet op en probeerde er zo snel mogelijk te finishen.
Uiteindelijk zag ik dan de finish in de verte en dat was weer heel fijn. Nog even mijn startnummer zichtbaar maken en toen was ik gefinisht.

thumbnail_20190901_133101_261567332579414

Na de finish was er een tafel vol met eten zoals sultana, fruit, water en brood. Na wat eten en drinken te hebben gepakt, besloot ik even bij te komen op een bankje. Na mijn pauze en te zijn bijgekomen nog even wat foto’s voor het museum gemaakt en vervolgens richting mijn tas om mij daarna gelijk op te frissen en om te kleden en gevraagd wat voor tijd de organisatie had genoteerd. Dat bleek een tijd 1.29.24 en dit is een brutotijd. Op mijn horloge is de tijd 1.29.22 maar wat gewoon top is, is dat ik gewoon onder de 1.30.00 ben gefinisht op zo’n lastige en pittige parcours. Onwijs trots op mezelf kan ik jullie zeggen!! Ik ben ook 6e gefinisht en aangezien de categorie tot 40 jaar ging was dit een brede categorie dus helaas geen podium maar belangrijkste is dat ik zo’n mooie loop met zo’n snelle mooie tijd heb gelopen.

69310828_2350916985005902_8238714182535479296_n

Prijsuitreiking nog meegepikt en vervolgens de reis naar Delft weer gemaakt want er stond voor maandag iets belangrijks op de planning.

Waar ik normaal zou zeggen dat dit het wel zou zijn ga ik nu nog even door met 69846541_10162243284390204_7404448031174557696_oschrijven. Het is weliswaar niet helemaal iets leuks om over te schrijven maar ik wil jullie toch nog even meenemen naar iets privés en dat is dat ik vandaag een selectiedag afspraak had staan voor een droombaan en dat is voor Cabin Attendant (ook wel Steward/Stewardess genaamd). Ik was al door heel wat onderdelen van de sollicitatieproces gekomen en vandaag zou ik tijdens de selectiedag een presentatie, een gesprek in het engels en in groepsverband incl. presentatie van mezelf hebben. Helaas heb ik het laatste onderdeel niet voldoende afgesloten waardoor ik niet door mocht gaan naar de volgende ronde. Best wel teleurstellend en jammer maar omdat het zo vers is en ik het ook noemenswaardig vindt doe ik dit gewoon. Niet het leukste om deze blog mee af te sluiten maar goed het is zoals het is.

In ieder geval nog een fijne avond en tot een volgende blog!

RunwithMoesy – It will be fun! 😀

Deze diashow vereist JavaScript.