Hi there!

Het was even stil rondom mij en hardloopwedstrijden maaaar ik heb zeker niet stilgezeten. Ik was eigenlijk best wel heel druk. Ik liep gelukkig wel regelmatig maar het was pittig naast de drukte op werk enzo. Maar goed, het was zoals het was en keek ik uit naar mijn jaarlijkse terugkerende hardloopwedstrijd in het o zo gezellig drukke Londen.

Op 21 juli 2019 stond deze wedstrijd op de planning en op vrijdag ging ik alweer voor de 6e achtereenvolgende keer richting Londen om aan de ASICS London 10K mee te doen. Eerst nog een paar dagen aan ‘sightseeing’ doen oftewel de toerist uithangen en dat lukte ook deze keer weer als vanouds. Deze stad lijkt mij niet saai te worden voor mij. Waar ik over het algemeen na een poos hetzelfde ergens op uit kan kijken is dat met deze stad verre van het geval. Ik blijf toch weer genieten van deze unieke stad met zijn ‘oude’ gewoontes. Ik denk juist omdat het niet op een doorsnee Europese stad lijkt deze stad mij nog altijd erg boeit.

Dit keer zat ik nog centraler met mijn hotel en was ik heel blij met wat ik dit keer had geboekt. Dat is toch altijd wel lastig in Londen omdat het erg prijzig is voor weinig wat je krijgt. Sowieso is alles duur in Londen en dan met de dure pond natuurlijk. Maar goed deze stad bezoek je niet om het goedkoop te ervaren maar moet je gewoon een paar dagen er van nemen.

Op vrijdag had ik al gelijk bij de Asics store (nieuwe sponsor van dit hardloopevenement) op Regent Street mijn startnummer opgehaald. Ik kreeg zo’n katoenen tasje met mijn startnummer en speldjes erin en kreeg ook nog een bidon omdat ik mijn gegevens invulde op de computer en daarmee dus een prijsje kon winnen.

Verder heb ik 2 dagen van de stad genoten alvorens ik op zondagochtend vroeg met een banaantje en genoeg water (want het zou 20+ graden worden) en aangezien ik in het centrum zat met mijn hotel besloot ik gewoon lopend richting de bagageafgifte punt te gaan. Na een klein half uurtje lopen kwam ik daar ruim op tijd aan. Nog even wat laatste handelingen treffen, selfie maken, social media op de hoogte brengen, nog wat water drinken om vervolgens mijn tas af te geven en mij richting het startlocatie wat nog zeker 15 min lopen is te begeven. Het is een leuke route want vanaf Waterloo Place (vlakbij Piccadily Circus, loop je via een vaste route langs Buckingham Palace om vervolgens bij de startlocatie aan te komen.
Daar was het al erg druk en ik dacht zelf dat ik op tijd was haha. Ik had nog genoeg tijd dus ik ging nog voor een warming-up en dat kan makkelijk want naast de startlocatie heb je een park waar je in alle vrijheid je warming-up kunt doen en dat is ideaal. Met nog een half uurtje te gaan liep ik vervolgens richting mijn startvak en dat was B (vlak achter de toplopers in A). Daar was het water drinken, concentratie op de wedstrijd en luisteren wat de sprekers te zeggen hadden. We kregen zelfs nog een filmpje te zien van Will Smith (ja ‘de’ world famous Will Smith) die had nog wat motiverende woorden voor ons.

Toen was het inmiddels tijd en klonk om 9.30 uur het startschot. Ik begon al gelijk voortvarend maar ik probeerde mij toch soort van in te houden want ik weet hoe pittig dit parcours is en het altijd toch even aftasten is hoe zo’n ‘late summer race’ zal gaan. Maar gezien de afgelopen wedstrijden waarin ik best goed heb gelopen, was dat toch wel een goede referentie die ik met mij meedraag. De eerste paar kilometers gingen goed, maar mijn gps van mijn sporthorloge was nog niet volledig geactiveerd. Dat is best lastig want dan kloppen de meters niet helemaal. Maar goed de borden langs het parcours heb je natuurlijk ook dus dan kom je er ook wel. Uiteindelijk kwam ik na 5 km onder de 20 min door en dat is prima maar goed dan heb ik nog een een 2e helft van de wedstrijd en ik weet dat de hoogteverschillen zijn tol zullen eisen. Dat bleek ook wel gaandeweg de wedstrijd. Met nog ruim 3 kilometer te gaan loop ik langs de rivier de Theems. Meestal staat daar niet zo veel publiek en op zo’n afstand van de wedstrijd altijd erg pittig. Toch bleef ik stug doorgaan en kwam ik nu met nog 2,5 km te gaan bij de Westminster Bridge en dat is even een klimmetje hoor. ‘Even’ eroverheen lopen en weer gelijk keren en terug richting de Big Ben om even lekker af te dalen. Vervolgens is het nog ongeveer 1,5 km en dan weet je gewoon dat je bijna bij de finish bent. Ik merkte dat de pacer van de 40 min mij had ingehaald en die gingen later dan mij over de finish en aangezien ik onder de 40 min wilde finishen (leek mij in deze wedstrijd een mooie doel) moest ik nog haasten. Mijn horloge hield mij ook een beetje voor de gek vanwege de gps die de meters niet goed had geregistreerd. Maaaar ik kan jullie zeggen dat ik met mijn laatste sprintje een tijd rond de 40 min heb gelopen… spannend?!

But hey, I did it again!!

67260958_10162066637820204_1080566187730927616_o

Super trots weer dat ik het voor elkaar heb en deze prestatie heb kunnen neerzetten. Ik ging na de finish ook gelijk door richting het ophalen van mijn medaille, drinken, goodiebag en vervolgens moest ik nog een stukje verder lopen naar Trafalgar Square om daar mijn finisher t-shirt op te halen. Daarna heb ik nog een beetje gedanst bij een stand, nog even een ‘finish video’ laten schieten en toen ben ik mijn bagage gaan ophalen. Onderweg daar naar toe realiseerde ik mij hoe mooi mijn medaille en t-shirt zijn. Ik heb al zoveel medailles en t-shirts maar deze zijn wel erg mooi en ben ik nog blijer mee! 😀

67081855_512200819516170_2625770136635703296_n.jpg
Finisher t-shirt & medaille 

Ow ja, ik hield de spanning erin wat betreft mijn tijd…. maar ik liep een tijd van 39.59!! Haha, het kwartje viel aan de goede kant zeggen we dan maar!

Nou folks! This was my London running adventure blog!

Hope you liked it?!

RunwithMoesy – It will be fun! 😀

 

Deze diashow vereist JavaScript.