23 juni 2019 – Wateringse Veld Loopfestijn 2019
 
26° Celsius is de ideale vakantietemperatuur voor Nederlanders op vakantie maar vandaag was dat de temperatuur om 11.15 toen ik naar Den Haag reed.
 
Op 15 min rijden van mijn huis stond er een wedstrijd van 5 km op het programma. Een lekkere korte wedstrijd op warme dag. Eerste keer dat ik aan deze loop mee heb gedaan. Eerst nog even startnummer opgehaald en vervolgens richting de startlocatie. Nog even een warming-up ook al is dat haast niet nodig met hoe warm het was maar toch even die spieren warm lopen.
 
Om klokslag 12.15 klonk dan eindelijk het startschot (het kon niet snel genoeg beginnen). Ik liep heel snel weg maar er liepen nog een tweetal lopers nog sneller weg. Ik liep dus 3e maar ik wist ook wel dat ik dit tempo onder deze omstandigheden niet zo kon gaan vasthouden en na ongeveer 2/2,5 km haalde een loper mij in en liep ik 4e. Dit ging zo wel goed maar het werd wel steeds zwaarder. Podium werd hem niet meer maar nummer 5 hijgde in mijn nek. Ik liep wel steeds verder weg maar met nog geen 2 km te gaan nam ik dan de verkeerde afslag. Wat was het daar slecht aangegeven. Ik werd teruggeroepen, het had even nodig om te begrijpen dat het tegen mij was en niet tegen andere weggebruikers. Ik probeerde mij snel te hervatten maar aangezien dit mij eigenlijk nog nooit is overkomen en ook nr. 5 zo makkelijker in de buurt kon komen moest ik even omschakelen en proberen mijn wedstrijdritme/focus weer te vinden. Met nog een paar honderd meter te gaan was er weer een splitsing (werd slechts allemaal op de grond met tekst en pijlen aangegeven ipv borden) nam ik weer de verkeerde route maar kon dat sneller dan de vorige keer hervatten maar helaas, daar haalde nr. 5 mij in, ik kon de spreker al horen en zo ging ik best teleurgesteld de finishlijn over. Slecht aangegeven bewegwijzering en passieve verkeersregelaars zorgde ervoor dat vooral de 2e helft niet zo’n succes was.
 
Uiteindelijk in een nog best wel mooie tijd gefinisht als ik mijn garmin mag geloven want het was natuurlijk veel te warm en het parcours is ook niet heel makkelijk best vlak, klimmetjes en redelijk wat bochten. De officiële uitslagen is nog niet gepubliceerd.
 
Verder natuurlijk blij hoe ik uiteindelijk gelopen heb onder deze omstandigheden! 💪🏾🏃🏾‍♂️
Nu is het even wachten op de officiële uitslagen + fotos’ want ik heb onder andere Evert en Jeroen gezien en die zullen vast weer hele mooie foto’s hebben gemaakt dus ik ben benieuwd of er van mij foto’s zijn gemaakt!