Hallo volgers,

Al redelijk hersteld van mijn wedstrijd vandaag wordt het weer eens tijd dat ik aan het bloggen ga. Ik heb de laatste weken lekker doorgetraind na mijn marathon van Los Angeles in maart. Tussendoor ook nog een wedstrijd gelopen in Antwerpen waar ik een PR liep op de 10 miles (16.1 km)! Super blij mee en was voor mij heel erg meegevallen zo snel na de marathon al zo snel te kunnen lopen. Ik heb ook een maand geen wedstrijden gelopen na mijn marathon (niet makkelijk als je van wedstrijd lopen houdt) maar het heeft goed uitgepakt. Geduld is een schone zaak zo zie je maar weer.

Vandaag werd het dan 3 weken later na mijn wedstrijd in Antwerpen weer eens tijd voor een lokale loop, lekker dicht bij huis. Een wedstrijd die al sinds vorig jaar na mijn eerste deelname aan de Nesseloop want daar gaat het om, al op mijn agenda stond voor 2019.
Een leuke kleinschalige loop, dichtbij huis, goede organisatie op een mooie omgeving met een parcours langs de plas die daar ligt. Het hielp ook mee dat het extra leuk was dat ik voor de eerste keer 2e werd tijdens een hardloopwedstrijd waar je ook voor op het podium mocht komen.

Dus zo gezegd, zo gedaan en ging ik onder koele omstandigheden richting Nesselande te Rotterdam. Daar aangekomen zat de sfeer er al goed in want de jeugdlopen waren al bezig. Ik kon lekker naast de start parkeren, echt ideaal! Zo kon ik snel even mijn startnummer ophalen want er stond geen rij en zo kreeg ik een startnummer met mijn naam erop, super leuk!

Nog even naar mijn auto, telefoon opbergen, laatste handelingen treffen zoals startnummer opspelden, nog wat drinken, benen even opwarmen door ze in te smeren en daarna nog even een toiletbezoek brengen.

Vervolgens kon ik aan mijn warming-up beginnen. Ik kom wat bekenden tegen van de organisatie en medelopers. Dat was ook erg leuk, hoe langer ik loop hoe meer mensen ik leer kennen en mensen mij ook herkennen die ik dan verder niet echt ken. Toen was het dan zover. Ik keek naar de startgebied en zag dat de 10 en 14 kilometer lopers net wegliepen. Dat zou dus betekenen dat ik nog 10 minuten had voor mijn afstand de 7 kilometer zou starten. Ik ging gelijk richting de startboog want ik wilde wel vooraan staan want ik ging natuurlijk wel voor een hoge klassering en het liefst een podiumplek. Gezien mijn vorm van de laatste maanden en de progressie die ik boek sinds een jaar of 2 ongeveer zou ik er weer vol voor gaan. Ik zag weer wat fanatiekelingen vooraan staan waaronder wat bekenden zoals de winnares van vorig jaar die ik ken, de winnaar van de 7 kilometer van vorig jaar en nog wat jonge gasten.

60961881_1193906037449711_4581113440487079936_n

Toen klonk om 11.10 uur het startschot. Daar ging ik dan met best wat wat spanning. Ik liep gelijk 6e. Na ongeveer een kilometer kwam ik op plek 4. Er liepen nog 3 jonge mannen voor mij maar niet de winnaar van vorig jaar. Ik weet net als vorig jaar dat ik al best snel 1e liep en op een gegeven moment door hem na ongeveer 4 kilometer werd ingehaald dus ik bleef stug doorgaan. Er liepen nog 3 lopers best dicht op mij en ik liep ongeveer +/- 200 meter achter de koplopers. Ik kon niet echt dichterbij komen maar bleef volhardend doorlopen want je weet tenslotte nooit wat er nog kan gebeuren. Het was best warm maar zo in het natuurgebied wat bebost is niet echt veel last van. Wat wel net als vorig jaar lastig is tussen alle langzame lopers van de 10 en 14 kilometer loop te moeten slalommen. Maar goed het is zoals het is dus het beste er van maken. Na ongeveer 5 kilometer haal ik de loper die op de 3e plek liep in en heb ik met minder dan 2 kilometer te gaan hem achter mij gelaten en zag ik hem zelfs verder achterop raken. Ik zag dat hij met de winnaar van vorig jaar op een overbrugbare afstand liepen dus het was zaak om alles op alles te zetten maar ik had er wel vertrouwen in. Inmiddels was het ook wat rustiger was de 10 kilometer lopers hadden afgeslagen dus liepen alleen de 7 en 14 kilometer lopers samen richting voor mij de finish en zij hun 2e ronde. Tot ik op ik denk ruim een kilometer van de finish een van de lopers die ik in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog had zien lopen achter mij nu weer dicht op mij zat. Ik zag dat het jongetje met fel oranje shirt (gek dat ik hem niet door had) steeds dichterbij kwam. Ik vreesde voor mijn 3e plek met nog een paar 100 meter voor de finish en eenmaal toen hij mij zo snel inhaalde wist ik dat ik niet meer bij kon blijven want ik liep mij aardig stuk en dat was de ‘nekslag’. Hij werd nog door zijn ouders aangemoedigd en dat deed hem juist extra goed. Ik heb daardoor ook geen eindsprint ingezet anders had ik wel een mooiere tijd gelopen.

Uiteindelijk mijn medaille, appel en water in ontvangst genomen en ben ik richting het podium gelopen. Daar even gezeten om bij te komen (toch nog op het podium weliswaar gezeten in plaats van gestaan met een bosje bloemen en beker) en natuurlijk de winnaars een applausje gegeven en nagebabbeld. Ook met het jongetje die mij op het laatste stukje heeft ingehaald bleek 12 jaar te zijn. Toen vroeg ik mij af of daar nou niet een categorie voor mij de kinderen voor is. Nu blijkt dat het jongetje vorig jaar nog bij de kinderen van 8 t/m 12 jaar heeft gelopen als 11 jarig kindje. Bij deze 7 km loop liep hij mee als 13 jarig kind mee. Persoonlijk kan ik zeker tegen mij ‘verlies’ maar het moet wel eerlijk gaan.

Evengoed ben ik super blij want waar ik vorig jaar 27.35 liep, kwam ik vandaag op een tijd van 26.58 (PR op deze afstand!!) en dat is een super uitslag onder de warme temperaturen van vandaag (net als vorig jaar). Trots op mezelf wat ik weer voor elkaar heb gekregen. De 4e plek is wel een beetje zuur en een ondankbare plek maar goed het is zoals het is.

60735225_304611303793693_7290217002205970432_n
Met de nummer 3 bij de dames Augusta

Ik kijk nu alweer uit naar de volgende wedstrijd en dat zal de Golden Tenloop zijn op Hemelvaartsdag in mijn eigen woonplaats Delft waar het sowieso een geslaagde loopdag zal worden. Ik kijk er altijd weer heel erg naar uit!

Trouwens heb ik al gezegd dat ik vandaag na mijn wedstrijd mijn nieuwe

60354531_351764108811704_536065489667883008_n

hardloopschoenen heb aangeschaft. Het ging wel heel snel allemaal in de sportzaak (waar ik nog nooit eerder schoenen heb gekocht) maar na even passen en lopen op deze nieuwe schoenen blijken dit voor mij geschikte schoenen te zijn:
Hopelijk hebben jullie weer een beetje genoten van dit verslag!?

RunwithMoesy – It will be fun! 😀