‘Geduld is een schone zaak’
 
Vorig jaar (wat klinkt dat toch ver weg) heb ik mij kort na de marathon al een beetje georiënteerd hoe mijn planning de komende maanden eruit zou komen te zien richting mijn eerste marathon van 2019, namelijk de Los Angeles Marathon.
 
Net als vorig jaar ga ik deze marathon voor de tweede achtereenvolgende keer lopen en daar verheug ik mij zo enorm om maar dat even terzijde.
 
Ik moest dus ook gaan kijken welke wedstrijden ik in aanloop naar mijn marathon wilde gaan lopen. Nadat ik al in mijn laatste blog van 2018 mijn planning voor 2019 had medegedeeld was er nog 1 hardloopwedstrijd onzeker (deze had ik toen ook niet benoemd). Degene die mijn trainingsschema voor mij maakt vond de Mensinge Marathon een goede training in aanloop naar mijn volgende marathon.
 
De Mensinge Marathon, is een kleinschalige en gemoedelijke marathon in Roden. Het is een hardloopevenement wat grotendeels onverharde is met rondjes van zo’n 8,5 kilometer door en om het Mensingebos. Je kunt kiezen uit 2, 3, 4 of 5 ronden oftewel 17, 25, 34, 43km. Persoonlijk ga ik voor de 34 km want dat past heel goed in mijn trainingsschema voor de marathon.
 
Op het moment dat ik mij wilde inschrijven was ik net een paar dagen te laat want het limiet voor deze loop was al bereikt. Er kunnen in zijn totaliteit maar 100 lopers meelopen dus ik moest helaas op de reservelijst werd mij per mail medegedeeld en ik stond op plek 106.
 
Persoonlijk vond ik het ook weer niet zo erg want een loop dat uit meerdere zelfde rondjes bestaat ben ik niet zo’n liefhebber van maar eigenlijk snel daarna realiseerde ik mij hoe mooi het wel niet daar zal zijn en ik een dergelijke afstand toch moet lopen dus dan maar liever tijdens een hardloopwedstrijd.
 
Ik moest dus maar hopen dat ik nog mee kon gaan doen. De communicatie per mail en Facebook liet lang op zich wachten nadat ik ze had gevraagd of ik toch niet mee kon doen, of ik inmiddels toch niet ben opgeschoven etc. Waar ik gisteren op een oud berichtje via Facebook te horen kreeg dat ik mij op de reservelijst kon zetten (waar ik al op stond), kreeg ik vanochtend een mailtje dat ze mij blij konden maken want ik stond op de deelnemerslijst!
Onwijs blij mee en mijn lijstje met hardloopwedstrijden tot de Los Angeles Marathon op 24 maart 2019 is definitief!
  • Egmond Halve Marathon (21.1 km)
  • Midwinter Marathon (8 km)
  • Mensinge Marathon (34 km)
  • Achtkastelenloop (30 km)
Zwaar programma maar het zal mij alleen maar sterker, hopelijk ook wat sneller maken en natuurlijk wordt dat genieten tijdens deze mooie zware hardloopwedstrijden.
Eerst maar komende zondag de Egmond Halve Marathon zo goed mogelijk door zien te komen!