Zondag 23 september stond mijn volgende loop op het programma, namelijk de grootste loop van Nederland, de Dam tot Damloop. Na vorig jaar niet te hebben meegedaan in verband met de DisneyRun in Parijs (werd anders te veel lopen in korte tijd), koos ik er dit jaar weer voor om de DtD te lopen.

Zo gezegd, zo ingeschreven en was het dan gisteren zo ver. De voorgaande dagen goed getraind alleen de weersvooruitzichten waren niet zo hoopgevend. Het zou lekker cool worden maar buiten dat zou het gaan regenen. Ik hoopte nog dat het weer zou veranderen maar het beeld bleek hetzelfde. Een loop die bekend staat om de gezelligheid en de vele toeschouwers langs het parcours daarbij hoop je dan lekker weer voor jezelf en voor de toeschouwers. Dus iets warmer en niet van dat druilige regenachtige weer waar geen einde aan komt dat hoop je dan niet. Ik kan jullie zeggen daar werd door de weergoden geen gehoor aan gegeven. Mijn zin en motivatie werd nog minder toen ik gisterochtend naar de toplopers zat te kijken op tv want man wat een weertje. Het komt niet vaak voor dat het echt van diep moet komen om nog iets van positiviteit in mij naar boven te halen maar goed natuurlijk ga ik wel gewoon richting Amsterdam.

Vervolgens loop ik richting het station vanaf mijn huis en kom ik er onderweg achter dat ik mijn regenponcho thuis ben vergeten. Teruglopen is geen optie want dan zou ik mijn trein missen en zo te veel risico nemen met het oog op mijn starttijd. Dus ik vervolg mijn route richting Amsterdam zonder mijn poncho en hoop dat het misschien iets beter weer wordt. Helaas mocht dat niet zo zijn en ook eenmaal aangekomen op Amsterdam Centraal Station kon ik geen poncho meer bemachtigen bij de Hema (alles uitverkocht), toch geprobeerd. Zo lang mogelijk maar op het station doorgebracht totdat ik op een kleine 25 minuten richting mijn startvak liep/jogde om maar een beetje warm te blijven. Baalde zo van mijn poncho want die regen maakt je niet alleen nat maar ook koud en dat wil je niet als je nog niet bent gestart.

Eenmaal in het startvak kon het niet snel genoeg beginnen. Toen 13.45 het startschot klonk begon ik aan mijn avontuur. Ik ging best snel van start (moet daar toch nog wat aan doen) had ook vast ermee te maken omdat ik wist hoeveel ik moest gaan slalommen. De regen bleef 🌧️, het slalommen bleef maar gaandeweg de wedstrijd bleek ik in goede vorm en kon ik een mooi tempo aanhouden . Onderweg toch nog wel wat toeschouwers maar niet zoals eerdere edities waar ik aan heb meegedaan want dan is het meestal echt feest en staan er veel meer toeschouwers. Maar omdat ik mij zo goed voelde, sterk liep, het tempo er goed in zat, was ik voor ik het wist in Zaandam en al bijna bij de finish. De laatste bocht naar rechts de brug over en richting de finishboog!  Het scheelde dat ik heel sterk liep en het laatste stukje nog kunnen versnellen want van de gezelligheid moest ik het niet hebben wat natuurlijk voornamelijk door het weer kwam.

Uiteindelijk 94e kunnen finishen van de ruim 11000 lopers van alle leeftijden dames en heren in een super tijd en persoonlijk record 1.06.05 en bij de mannen 85e 🏁. Ik liep net niet rond de 1.05 wat ik wel hoopte maar met de omstandigheden van gisteren ben ik heel tevreden!!

42354924_10160926917350204_2003081027827793920_o

Deze goede lijn zet ik weer graag goed door en dat geeft de burger (moesy) moed 

De komende weken ga ik weer verder met mijn trainingen en zal mijn volgende test/uitdaging in Eindhoven zijn waar ik aan de halve marathon zal deelnemen en daar kijk ik ook heel erg naar uit. Eens kijken waar ik dan sta!