He he, zullen jullie wel zeggen. Eindelijk weer eens een update/blog van Moesy.

Sorry maar de afgelopen weken druk geweest plus mijn toetsenbord functioneert niet optimaal en dan bedoel ik de spatiebalk (heel lastig). Daardoor moeten wachten tot die het weer redelijk doet en hij doet het weer redelijk (maar ja voor hoe lang nog?).

Afijn, het wordt weer tijd voor een update over wat ik de afgelopen tijd heb gedaan, hoe ik er nu voor sta en wat er nog gaat komen dus daar ga ik jullie op deze maandagavond over vertellen. Allereerst mijn meest recente wedstrijd die ik heb mogen lopen.

Stadtwerke Düsseldorf Halbmarathon auf der Kö

Na mijn eerste wedstrijd van de tweede helft van dit seizoen tijdens de Ronde van West waar ik een PR heb gelopen op de 5 km, was het aan mij de beurt om op 2 september 2018 een halve marathon in Düsseldorf te lopen.

Zoals jullie weten ben ik een liefhebber van hardloopevenementen over de grens. De vrijheid, het reizen, nieuwe locaties en sportief bezig zijn dat is een te leuke combinatie voor mij. Ook al is Düsseldorf niet zo ver over de grens je gaat toch het land uit en een leuk weekendje weg is zo gecreëerd! Dus op zaterdag 1 september ging ik met de trein naar Düsseldorf. Maanden geleden al deze reis geboekt dus ik keek er al best lang naar uit. Dus vroeg mijn bed uit en dan begint mijn treinreis van 3 uur. De reis ging voorspoedig en vooral de IC trein is super luxe moet ik zeggen dus dat was aangenaam reizen. Eenmaal in Düsseldorf aangekomen, ben ik te voet richting het centrum gelopen wat op ruim 1 kilometer vanaf het treinstation is. Goed te doen voor een hardloper als40466571_10160841080920204_3077149119018434560_n mij. Ik liep al gauw tegen de start/finishboog aan van mijn hardloopevenement dus ik wist ook gelijk waar het precies zou zijn en dat was gelijk al een geruststelling. Nog even paar uurtjes in de stad rondlopen want mijn startnummer ophalen kon pas later op de middag. ‘Time flies when you have fun’ dus voor ik het wist kon ik mijn startnummer ophalen dus ging ik richting de ophaallocatie. Eenmaal daar aangekomen, kon ik mijn lach niet inhouden want er stonden een paar tafels met hier en daar wat posters klaar om de noodzakelijke zaken te regelen zoals shirt uitgifte, startnummer ophalen, meedoen met winactie en het opzoeken van je naam tussen alle deelnemers. Zo kwam ik er al een beetje achter dat het een kleinschalige loop is. Toen ben ik richting mijn hotel gegaan die zich vlakbij het treinstation bevond, onderweg nog even een supermarkt bezorgd voor de noodzakelijke boodschappen zoals een banaan, wat water, brood en dergelijke.

Nadat ik was ingecheckt in mijn hotel, heb ik even mijn bagage achtergelaten en ben ik daarna toch weer richting de stad gegaan want het was te vroeg om de rest van de dag op mijn hotelkamer door te brengen. De rest van de zonnige dag leuk doorgebracht en na mijn pasta maaltijd weer terug naar mijn hotel gegaan om rustig de rest van de avond door te brengen.

 

The day!

Zondag 2 september ik stond vroeg op. Ook al wist ik waar ik precies moest zijn, ga je toch vroeg opstaan voor je ontbijt en om de laatste voorbereidingen te treffen. Ik had van te voren alles netjes klaar gelegd dus no stress. Ruim een uur voor de start ging ik richting de startlocatie. Eenmaal daar aangekomen was het nog heel rustig. Ik trof nog de laatste handelingen om vervolgens mijn bagage bij de bagagedepot achter te laten. Maar toen kwam ik erachter dat die leuke groene boodschappentasje niet alleen voor de leuk was dat we die kregen bij het ophalen van het startnummer maar dat je het mag gebruiken om je spullen achter te laten bij de organisatie. Dat begreep ik natuurlijk niet want zoals alles op Facebook, nieuwsbrieven en de info bij het startnummer in het Duits gecommuniceerd wordt, liep ik hier even tegen de lamp. Gelukkig had ik een eigen plastic tasje van een andere wedstrijd bij mij en accepteerde de medewerkster mijn tas dus dat was zo opgelost. Toen kon ik aan mijn warming-up beginnen. Ik maakte kennis met een leuke spontane dame en met haar gingen we samen een stukje warm lopen. Na de warming-up was het na de kidsrun tijd om ons richting het startvak te begeven. Ik stond lekker vooraan, altijd fijn. Het doel was onder de 1.30 lopen wat een heel dik PR zou betekenen maar ja het is toch een halve marathon ondanks mijn goede vorm en mijn PR van kort geleden. Toch ging ik ervoor maar had de opdracht om niet te snel te starten. Zou het mij dit keer wel gaan lukken? Of als vanouds weer best snel starten. Ik kan jullie zeggen gelijk na het startschot ging ik weer iets te welvarend van start. Waar ik ongeveer 4.25 min/km de eerste paar km wilde lopen liep ik al gelijk rond de 4.00 min/km dus dat ging weer goed maar niet heus haha. Ik kon wel steeds meer de rem erop houden en na ongeveer 5 km ging ik weer het tempo versnellen. Het was gelukkig nog niet zo heel warm dus dat was fijn. Ik liep best goed door en op een gegeven moment had ik een lekker tempo. Na 10 km kwam er een einde aan het eerste rondje en kon ik weer aan mijn tweede rondje beginnen. Dat vind ik mentaal altijd zo pittig he. Maar goed, had mij al opgegeven dus gaan met die banaan. Tot 16 km ging het super, en toen kwam ik weer langs de finishlocatie om de laatste lus met nog een paar kilometers te lopen om vervolgens nog een laatste stukje richting de finish te lopen. Zo gezegd, zo gedaan en Moesy kwam met die laatste paar zware kilometers na een eindsprint in een tijd onder de 1.30 over de finish, das ist großartig! Later kwam ik erachter wat voor officiële tijd ik had gelopen en dat is 1.29.01!!

Te gek hé?! Super trots op mezelf en zo kwam er een einde aan een succesvolle hardloopweekend in Düsseldorf.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder nog een review over dit hardloopevenement:

De organisatie was op zich wel ok. Het is een onbekendere loop in Duitsland/Düsseldorf, hoe ik er ook al weer op ben gekomen? ik weet het niet meer! Maar goed, de start is in hart centrum van Düsseldorf. Er zijn 4 afstanden, kids run, 5, 10 en 21.1 km. Dit jaar was de halve marathon gelukkig in de ochtend 9.30 uur vooral gezien de voorspelde warmte voor die dag, dit was trouwens vorig jaar in de middag voor deze afstand dus dat was heel fijn.

– Evenement grootte: Het is een relatief kleine hardloopevenement (3000 lopers meen ik over alle afstanden bij elkaar aangezien alle info op FB en website in het Duits was dacht ik tussen neus en lip door te zijn tegengekomen qua aantal).
– Parcours: 2 keer hetzelfde rondje met op het einde nog een klein rondje. De route was op zich wel wel mooi maar niet zo veel publiek langs de route terwijl het super weer was voor de toeschouwers, maar alle winkels zijn dicht in het centrum en het was misschien nog te vroeg voor op de zondag. De routeaanduiding was ook niet altijd even duidelijk en ook niet altijd heel goed afgezet vond ik. Ook was het wegdek best uitdagend, persoonlijk vond ik dat niet altijd even fijn net als dat de lopers achter je je tegemoet lopen op smalle stukken (niet lange stukken gelukkig).
– Drankenposten: er waren er een paar op de halve marathon met water en sportdrank. Aanduiding ook in het Duits en weinig tot geen aangevers wat wel jammer is bij zo’n klein evenement.
– Nazorg: Na afloop goede verzorging met lekker alcoholvrije bier, fruit en water. Je kunt er eventueel douchen en omkleden in de desbetreffende ruimtes en aangezien de finish in het centrum weer is ben je dicht bij alles.

Persoonlijk een leuke ervaring alles bij elkaar maar er waren zeker wat mindere punten zoals het parcours waarbij we 2 keer hetzelfde rondje moesten lopen en de soort route/wegdek/parcours aanduiding.
Ook dat alles in het Duits was qua communicatie voor en tijdens het evenement vond ik wel jammer maar goed hoort misschien ook bij zo’n klein evenement.
De organisatie was ook niet benaderbaar via FB over vragen waar ik mee zat. De nodige informatie kreeg je ook niet bij je startnummer wat ik wel hoopte en verwachtte daardoor kwam ik bijvoorbeeld ook niet met zo’n boodschappentasje met mijn spullen bij de afgifte wat blijkbaar in die tas afgegeven kon worden en moest je met stift je eigen nummer erop zetten (ja als ik dat niet duidelijk mee krijgt 🙂 ) maar gelukkig had ik een eigen tasje bij mij dus namen ze die tas wel in. Tasje wat ik van hun heb gehad was al aan de onderkant gescheurd toen ik thuis was dus achteraf blij dat ik daar niet mijn spullen in mee had genomen.

Dus wellicht merken jullie hieraan dat ik niet onwijs enthousiast ben over deze halve marathon maar goed het had ook wel wat aan de andere kant. Ik hoopte en verwachtte er wel iets meer van maar goed weer een ervaring rijker 😉

Tokyo Marathon 2019

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen heb ik mij in augustus 2018 aangemeld voor de Tokyo Marathon 2019. Deze marathon is heel populair oa. omdat deze marathon tot één van de zes World Marathon Majors behoort. Kort geleden zijn de cijfers bekend gemaakt wat betreft de inschrijvingen en deze wilde ik jullie toch meegeven.

  • Tokyo Marathon: (27.370 plekken) en 330.271 aanmeldingen 😨😱
  • Vorig jaar 2017 was de verhouding als volgt: Marathon: (26,370 plekken) en 319,777 aanmeldingen.

Ik hoef al niet te duimen, bidden en hopen dat ik wordt ingeloot dan kan het alleen nog maar meevallen…   En ik ga lekker naar Osaka voor de marathon later dit jaar dussssss 

 

Vanaf 25 september wordt de uitslag van de loting bekend gemaakt dus to be continued. 

Londen Marathon 2019

Die andere marathon waar ik heel graag aan mee wil doen maar waar ik ook middels loting hoop binnen te komen. Ook deze marathon is super populair. Van deze marathon hoor ik begin oktober of ik ben ingeloot dus ook daarvan houdt ik jullie van op de hoogte mocht het zover zijn! 😉

Wereldrecord

Zoals jullie ongetwijfeld al hebben meegekregen en anders bij deze is er gisteren door Eliud Kipchoge geschiedenis geschreven tijdens de Berlijn Marathon.

Eliud Kipchoge heeft namelijk de Berlijn Marathon gewonnen en breekt ook nog eens het wereldrecord met een tijd van: 2:01:40.

Dat is dik een minuut sneller dan het vorige wereldrecord!! Dit is echt ongekend.

Bij de dames hebben de eerste drie gefinishte dames het parcoursrecord verbroken!

Garmin Forerunner 235

Waar ik jullie ook van op de hoogte wil brengen is dat ik in verband met het gemak van trainingen uitvoeren toch een nieuwe sporthorloge heb gekocht. Een beetje onverwacht zo snel maar niet minder blij want met een beetje overtuigingskracht van mijn trainer op afstand (ja iemand begeleidt mij in het hardlopen hier kom ik nog een keer op terug) toch besloten om de Garmin Forerunner 235 te kopen. Iedereen is ook super enthousiast over dit horloge dus dat geeft een super gevoel. De komende tijd zal ik jullie daar ook mijn ervaringen over meegeven.

Next challenge?

Mijn volgende uitdaging is de Dam to Damloop op 23 september. Ik kijk daar echt onwijs naar uit. Een van de leukste en gezelligste wedstrijden in Nederland dus ik ben benieuwd hoe het lopen mij dan zal vergaan. De laatste weken gaat het trainen goed en regelmatig dus we zullen zien hoe ik dan voor de dag zal komen.

Zo leuk om weer een voor jullie een uitgebreide blog te schrijven. Ik hoop dat jullie het wat vonden!?

RunwithMoesy – It will be fun! 😀