Poeh poeh, he he… wat is het toch warm he mensen?! Sinds mijn laatste berichtje op mijn blog (13 juni!!) werd het echt weer eens tijd om op mijn blogsite weer eens wat te gaan schrijven……

Verontschuldiging

Mijn excuses dat ik sindsdien niks meer van mij heb laten horen/geschreven, maar ik was vooral actiever op mijn andere social media kanalen (Instagram en Facebook). Ook daar zitten mijn activiteiten op een lager pitje maar geen man over boord, ik ben nog steeds actief aan het lopen. Zelf beter, ik ben echt gedisciplineerd bezig met een marathonschema richting mijn Osaka Marathon later dit jaar! De zomerperiode is voor mij altijd een rustigere periode wat betreft hardlopen (vooral omdat er veel minder hardloopwedstrijden zijn) en ben ik ook druk aan het werk dus die combinatie zorgde ervoor dat ik minder actief ben met het bloggen. Daar komt hopelijk snel weer verandering in!

The British 10k

Op 15 juli 2018 stond er voor de zomerbreak in ging nog een jaarlijkse hardloopwedstrijd in het buitenland op het programma, namelijk The British 10k in Londen. Ik kijk daar eigenlijk elk jaar een heel jaar lang naar uit. Dit is een van mijn leukste hardloopwedstrijden in binnen- en buitenland. Voor mij zou mijn deelname dit jaar mijn 5e achtereenvolgende deelname betekenen aan dit hardloopevenement, oftewel het is een lustrum editie voor mij persoonlijk, dubbelfeest!

Op 13 juli ging ik dan s’ochtends vroeg richting Schiphol om vanuit daar met het vliegtuig binnen een klein uurtje in Londen Luton Airport aan te komen. Helaas werd ik bij de gate gevraagd mijn handbagage te laten inchecken. Erg balen, omdat ik dat zeker niet wil met bijna alleen mijn hardloopspullen en vooral mijn schoenen erin, want stel je voor als je je handbagage kwijt raakt dan ga ik eigenlijk voor niks naar Londen. Desalniettemin, moest mijn handbagage worden ingecheckt en na wat discussies en irritaties maar gedaan want wil tenslotte wel naar Londen toe. Eenmaal op het vliegveld aangekomen ben ik met de bus richting de stad gegaan. Ik kon natuurlijk nog niet inchecken zo vroeg op de dag dus ben ik in het centrum uitgestapt en ben ik lekker rond gaan lopen in het centrum van Londen. Ik ken de stad inmiddels natuurlijk best dus hoef ook weer niet heel erg de toerist uit te hangen. Dus ik hield het lekker rustig, hier wat eten in een park, daar een bakje (Starbucks) koffie, daar naar straatartiesten kijken en zo ging de zonnige warme eerst dag in Londen voorbij.

37046600_2222836917947164_4693163820070207488_o37024718_2222836837947172_1381035953660887040_o

 

37104474_10160651190465204_2280675952558080000_oDag 2 – begon met een ochtendloopje vanaf het hotel richting Harrods, het warenhuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen op Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge. Het werd eindelijk tijd om hier een keertje een bezoek aan te brengen. Niet om wat te kopen hoor, gewoon kijken kijken, niet kopen principe 😉 . Daarna was het echt tijd om te gaan ontbijten dus op zoek gegaan naar een plek waar ik wat kon gaan brunchen want inmiddels was het al bijna middag. Ik besloot om mijn brunch bij een supermarkt te halen (lekker verse salade enzo) en dat was een goede basis voor de rest van de dag. Het was wederom een mooie zonnige dag dus deze dag spendeerde ik net als dag 1 ook weer in het centrum. Na een pasta maaltijd bij een Italiaanse restaurant op Leicester Square ging ik kort daarna richting mijn hotel om tijdig op mijn hotelkamer te zijn zodat ik mij rustig kon voorbereiden op de wedstrijd die de volgende dag zou plaatsvinden. Eenmaal op mijn hotelkamer aangekomen, even lekker gedoucht, en vervolgens alles klaar gelegd, kleding, schoenen, startnummer, ontbijt, tas, verzorgingsspullen, drinken en dergelijke. En zo kwam er een einde aan dag 2 in Londen.

Dag 3 – begon lekker vroeg. Alles lag al klaar dus dat was super. Ik hoefde mij alleen om te kleden en ik kon zo de deur uit richting het metrostation. Met 1 keer overstappen, stapte ik uiteindelijk bij Piccadily Circus uit om daar nog een klein stukje naar de Baggage depot te lopen. Dat ging ook heel snel en zo kon ik mij heel rustig voorbereiden op de wedstrijd en liep ik heel rusting richting de start. De wedstrijd zou om 9.15 uur starten en ik was al 8.00 uur onderweg naar de start, heel fijn hoe het tot nu toe gaat allemaal. Het zou het super warme dag gaan worden zelfs warmer dan de voorgaande dagen dus het was zaak om ruim voldoende te drinken. Dat lukte goed en zelfde organisatie had gratis water aangeboden voor de wedstrijd bij de startvakken, super!

Toen was het alleen nog best lang wachten in het startvak. Gelukkig mocht ik in startvak B starten vlak achter de wedstrijdlopers in startvak A, ideaal! Dat zal veel slalommen schelen. Om 9.15 uur klonk het startschot en was het eindelijk running time! Daar ging ik dan. Ik werd gelijk door de snelle lopers ‘meegezogen’ dus het tempo lag al gelijk heel hoog. De eerste kilometers gingen voortvarend maar vroeg mij af hoe lang ik dit zou volhouden gezien de warmte maar ook gezien de afgelopen periode voor deze wedstrijd die niet zo ideaal was (privé omstandigheden). Desondanks probeerde ik het beste er van te maken en zo lang ik nog gewoon blessure vrij loop, ben ik een tevreden loper. Na 5 km kwam ik onder de 20 minuten door en dat is voor mij doen gewoon goed. Maar merkte al kort daarna dat het lastiger en lastiger werd, fysiek, de zon en het parcours waren niet de ideale combi. Ik wist gewoon dat ik een tijd zoals vorig jaar kon vergeten (40.08) daarvoor waren de omstandigheden gewoonweg te zwaar en anders voor. Ik probeerde de vaart erin te houden maar ik kreeg het steeds zwaarder en zwaarder. Met de kering richting de Big Ben kwam er nog een laatste 1,5 km mij tegemoet. Gezellig druk zoals altijd in dit gebied en dat is altijd super leuk. De laatste meters na de laatste bocht vanaf de grote rotonde bij de Big Ben zorgde ervoor dat ik de finishboog zag. Daar ging ik dan, nog een laatste sprintje en zo kwam ik dan ‘eindelijk’ over de finish. Een tijd van rond de 41 minuten en later zag ik op internet dat ik een officiële tijd van 41.14 had gelopen.

37161233_10160653323735204_7787016479219646464_o

Maar het belangrijkste is dat ik weer een hele leuke wedstrijd heb mogen lopen en die is ook weer afgevinkt van mijn lijstje lopen in 2018. Trotsheid overheerst want hoe vaak en lang je ook loopt, het blijft toch weer een prestatie waar je trots op mag zijn.

Na mijn loop ben ik even goed gaan uithijgen en ben ik de rest van de dag wederom in het centrum gaan doorbrengen nadat ik mij had opgefrist. Het was een extra leuke dag met alle Fransen die goed van zich lieten horen voor, tijden en vooral na de gewonnen WK finale tegen de Kroaten. Ik heb persoonlijk ook met hun mee gefeest op Piccadily Circus en dat was ook een hele belevenis. En de avond duurde nog lang 😉

37116414_10160654551635204_9208717346447818752_o

Dag 4 – was de laatste dag van mijn lang weekendje Londen. Ik zou pas in de avond gaan vliegen dus spendeerde de helft van de dag nog in het centrum van Londen. Eerst even uitchecken, daarna lekker ontbijten bij Oxford Street in een chique restaurant, daarna nog bij Selfridges wat heerlijke cookies gekocht bij Blondies Kitchen (aanrader!!) en vervolgens gewoon heerlijk geluncht en een beetje rondgelopen en gechillt in het centrum.

Vervolgens 3 uur richting Victoria Station gegaan, om daar bij de Coach Bus Station de bus richting Londen Luton Airport te nemen. En zo ging mijn reis richting Amsterdam om daar rond een uurtje of 22.00 aan te komen om vanuit daar met de auto richting Delft te gaan en zo kwam er een eind aan mijn heerlijk sportief hardloopweekendje weg!

In mijn volgende blog zal ik vooruit kijken op de komende weken/maanden oftewel de tweede helft van 2018 wat betreft mijn blog, hardlopen, marathonvoorbereiding en leuke (win)acties!

Fijne zomerse (hardloop)weekend!!

Deze diashow vereist JavaScript.