Waar vele hardlopers die van plan zijn een marathon te gaan lopen in het najaar van dit jaar al weten welke marathon dat definitief gaat worden, is dit bij mij nog niet bekend.

Oriënteren

Voor een marathon gekozen is doe ik altijd aan een lange voorbereidende oriëntatiefase. In deze periode kijk ik altijd welke marathon mij het meeste trekt om daar de marathon te gaan lopen, kijk ik hoe de aanmeldprocedure in elkaar zit, wat de kosten ongeveer zullen worden en dergelijke.

Ik heb persoonlijk een lijstje met marathons die ik graag nog ooit een keer wil hebben gelopen waaronder nog een paar marathon van de Abbott World Marathon Majors . Alleen gaat dat niet zo makkelijk voor elke marathon aangezien de inschrijvingen middels loting worden bepaald, met uitzondering van de Boston Marathon die op kwalificatie van marathontijd bepaald of je wel of niet mee kunt doen aan de marathon.

Japan

Voor mij persoonlijk heb ik altijd al naar Azië willen reizen. Het is er alleen nog nooit van gekomen. Ik zit nog altijd te wachten tot dat ik aan de Tokyo Marathon kan gaan meedoen maar daar kom je heel moeilijk middels loting binnen of via een van de weinige en dure reisorganisaties binnen. Maar aangezien ik zelf ook probeer creatief te zijn en naar een andere oplossing aan het kijken ben, heb ik besloten om mij in te schrijven voor een marathon in een andere grote wereldstad namelijk, Osaka. Dit is de op twee na grootste stad van Japan, met ongeveer 2,7 miljoen inwoners.

Ik heb mij in april dan eindelijk kunnen inschrijven voor de Osaka Marathon 2018. Deze vindt plaats op 25 november 2018. Jammer genoeg, zijn bijna alle marathons in Japan en China (waar ik ook wel een marathon zou willen lopen), op basis van loting als de inschrijvingslimiet is overschreden. Zo is dit dus ook het geval bij de Osaka Marathon. Midden juni zou de loting worden bekend gemaakt en hieronder het mailtje wat ik gisteren heb mogen ontvangen.

Schermafbeelding 2018-06-12 om 15.27.40

Zoals jullie kunnen lezen ben ik INGELOOT!!

osaka-marathon-2018-banner

Jullie weten niet hoe blij ik ben! 😀

Nu heb ik eindelijk na wat geduld duidelijkheid over mijn najaarsmarathon 2018 en wat voor één. Het is weliswaar geen Tokyo Marathon maar wel onwijs blij!

Volg mij blog voor nog meer info, avonturen en blogs in mijn ‘Road to Osaka’.

To be continued.

RunwithMoesy – it will be fun! 😀