Hardlopen, een sport waar ik altijd al op school mee te maken had. Gewoon wat rondjes maken in de omgeving van waar we gingen gymmen. Ik vond het altijd een fijne manier om op te warmen. Ik kwam toen al vaak als een van de eerste van mijn rondje(s) terug bij de meester. Daarna eigenlijk altijd gesport Zwemmen, Taekwondo, Tennis, Voetballen (keeper) allemaal sporten die over het algemeen ver van het hardlopen staan.
Op 25 jarige leeftijd stop je dan met tennis en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Fitter worden en afvallen dat is wat je wilt (wordt je niet echt met tennis). Ik krijg het advies om een paar keer per week gewoon in de buurt een half uurtje hard te lopen. Op 1 april 2013 (GEEN GRAP) trek ik mijn Asics van jaren in de kast uit de kast. De eerste paar keer waren heel pittig, geen tijds- en afstandsbesef.
133729_finishfoto3_gt13_dsc_0832_online
Vlak voor de finish Golden Tenloop 2013
Dan post je wat op Facebook en krijg je de vraag of ik voor de Golden Tenloop (loop in eigen stad) aan het trainen ben. Dat leek mij wel wat een beetje uitdaging en competitiviteit. Zo gedacht, zo ingeschreven. The day was echt een geweldig leuke ervaring en zo ontstaat er een euforisch gevoel en is het liefde op het eerste gezicht. Niet met een persoon (nu nog steeds niet) maar met deze mooie hardloopsport. Ik liep overigens 5 km tijdens deze wedstrijd. Ik zag op de hardloopapp van mijn telefoon dat ik 21.27 min loop (als ik mij dat nog goed kan herinneren) leuke bijkomstigheid maar bovenal moest ik echt aan het zuurstof na mijn gelopen race.
Nu ruim 5 jaar later Loop Ik FANATIEK Hard, heb ik onwijs veel (leuke) mensen leren kennen, geweldig mooie hardloopavonturen in Nederland en buitenland mogen ervaren en ben ik met trots ook een hardlopende blogger (runwithmoesy.com). Ik kan jullie zeggen dat ik geen dag niet aan hardlopen denk en ben blij met deze heerlijke verslaving. ‘Ik loop Hard’ heeft ook een extra dimensie gegeven aan het hardlopen voor mij persoonlijk. Hoewel ik niet vaak op events bij ontmoetingen aanwezig meer ben (verschillende redenen), ben ik blij dat ik deze groep ooit heb ontdekt!
collage-2016-11-16
Een greep van een aantal hardloopmomenten 
Ik kan nog zoveel verder schrijven over wat hardlopen met mij heeft gedaan en nog steeds doet maar goed voor nu vond ik dit wel even leuk dit met jullie te delen. Soms even stil staan bij wat een van mijn passies/hobby’s doet met je is ook heel fijn 😀
RunwithMoesy – It will be fun! 😀