Vandaag zal ik een blog toewijden aan een sportonderbroek van het merk Underun die ik in de afgelopen maanden heb kunnen dragen. Wat ik veel om mij heen altijd lees en hoor is dat vele hardlopers niet altijd weten wat de juiste keuze is voor sportondergoed om te dragen. Net als bij sportsokken waar ik al eerder over heb geblogd, is het een kwestie van uitproberen.

Persoonlijk had ik voor ik een sportonderbroek van Underun mocht gaan testen ervaringen met andere sportonderbroeken. Deze had ik dan in een hardloopspeciaalzaak gekocht voor een aanzienlijk hoge prijs (denk hierbij aan 30 tot 40 euro voor één sportonderbroek). Het is in ieder geval wat beperkter qua keuze dan hardloopsokken, hardloopschoenen etc.

Met Underun is er weer een nieuwe merk op de markt die sportondergoed voor dames en heren produceert. Het is een Nederlands bedrijf dus extra leuk om te benoemen (al zeg ik het zelf).

Maar welke soorten sportondergoed zijn er dan voor dames en heren? Deze zijn als volgt:

Dames 

  1. Dames slip: De dames slip van Underun is ontworpen voor maximaal comfort tijdens het hardlopen. Dankzij de super zachte en platte randen van de beenopeningen worden snijden en irritaties in de liezen voorkomen en door de ergonomische vormgeving blijf het perfect zitten.
  2. Dames string: De Underun dames string is ontworpen voor de hardloopster die maximale bewegingsvrijheid en minimale stof wilt. Door de super platte, zachte randen wordt snijden en schuren vermeden en voel je vrijwel niet dat je ondergoed draagt.

Heren

  1. Heren slip: De Underun heren slip is perfect voor de hardloper die maximale bewegingsvrijheid en een vrij gevoel zoekt. De slip heef platte, zachte randen rondom de beenopeningen, waardoor snijden en schuren in de liezen tijdens het hardlopen wordt voorkomen.
  2. Heren boxer: De Underun heren boxer is ideaal voor de hardloper met stevige of gespierde bovenbenen. De extra lengte van de boxer zorgt ervoor dat de bovenbenen niet direct tegen elkaar schuren en zo worden schuurplekjes en irritaties vermeden.

Bovenstaande soorten sportondergoed zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Schermafbeelding 2018-05-30 om 09.41.09.png

33786443_10160471800235204_1773565989938528256_n

Mijn ervaring

Ik heb zelf de blauwe variant van de heren boxer mogen uitproberen. De boxer is op hun website voor de prijs van 19.95 te koop. Deze boxer is in drie verschillende kleuren te koop.

Voordelen (op de website en die ik zelf ook zo heb ervaren):

  • Goede ventilatie door de ademende zones in deze boxer.
  • Na vele wasbeurten blijft de werking, draagcomfort, kleur zo goed als nieuw.
  • Geen irriterende of schurende naden ervaren dankzij het naadloze design
  • Na het hardlopen blijft het lichaamsgedeelte droog door de sneldrogende en vochtafvoerende stof hoe lang de sportactiviteit ook duurt.
  • Draagcomfort is super. De boxer zit comfortabel en zakt niet af.

Conclusie

Er is niet veel keuze bij Underun maar ‘less is more’ zeg ik dan maar. Ik ben heel blij dat ik deze heren boxer heb kunnen testen en ik heb gelukkig een goed product aan mijn ondergoed collectie kunnen toevoegen. De prijs-kwaliteit verhouding is ook zeker goed met de ervaring die ik heb wat betreft de heren boxer.

Wist je dat….