Hello peeps!

De lente is alweer een paar weken aan de gang en daarmee begint voor de meeste een drukke hardloopperiode in de zin van hardloopwedstrijden (lopen doen we natuurlijk altijd!! 😉 ). Dit geldt voor mij ook maar begin 2017 was tot nu toe eerlijk gezegd best rustig voor mijn begrip. Tot vandaag liep ik elke elke maand 1 wedstrijd.

Golden Tenloop – 10 km                                                                                                              Deze maand had ik tot vandaag alleen nog 1 wedstrijd gelopen. Dit was op 10 mei 2018 Hemelvaartsdag. Ik heb toen namelijk aan de Golden Tenloop deelgenomen. Zoals elk jaar deed ik natuurlijk aan het hoofdnummer mee waar deze hardloopevenement deels naar benoemd is, namelijk de 10 km. Ik kijk altijd weer lange tijd van te voren uit naar deze hardloopdagje want het is een thuiswedstrijd en dat is sowieso heel makkelijk, leuk, gezellig en bekend dus alleen maar pluspunten! Dus ook dit keer zou ik van de partij zijn. Ik was benieuwd hoe mijn eerste serieuze wedstrijd (tel even de Cruyff Foundation 14 km run niet mee) sinds de marathon op 18 maart zou gaan. Ik heb namelijk in de afgelopen weken niet onwijs hard getraind. Wel gewoon gemiddeld 2/3 keer per week gelopen en hier en daar wat oefeningen thuis gedaan dus dat is niet heel slecht al zeg ik het zelf maar ik had graag wat meer getraind maar goed werk, rouwproces etc. Dus mijn zinnen zaten niet zo bij het hardlopen. Jammer, geen ramp maar wel dan de vraag hoe ik ervoor sta. Ik voel mij op zich wel redelijk goed dus ging ik er wel met vertrouwen naar toe.

Eerst moest ik heel vroeg mijn bed uit om 5 uur op met mijn werk te beginnen (lang leve het onregelmatige rooster van mijn werk). Normaal werk ik niet graag voor mijn hardloopwedstrijd (komt mijn voorbereiding niet zo ten goede maar ja op een dag als Hemelvaartsdag verdient het dubbel zo goed dus daarom gaat Moesy braaf naar zijn werk en vraagt hij geen vrij. Na mijn werk ging ik direct door naar het centrum van Delft. Ik had mijn hardloopkleding en -spullen al bij mij dus dat scheelde weer tijd. Eenmaal in de stad wist ik al gauw mijn auto te parkeren en na mij te hebben omgekleed, begon ik aan mijn warming-up en voor ik het wist had ik nog maar een paar minuten te gaan voor het startschot zou klinken dus ik snelde mij naar het startschot want door alle bekenden zou je de tijd bijna vergeten.

Daar sta je dan in het startvak. Ik mocht in startvak A starten dus helemaal vooraan, scheelt weer want het is altijd een drukke uitverkochte loop. Toen klonk het startschot, horloge aan (al paar minuten geleden want daar neem ik geen risico mee) en dan van de pauze stand afhalen en gaan met die banaan (ja heb hem ook echt op!). In het begin is het altijd heel druk ook al sta je vooraan want het parcours is ook best smal maar na ongeveer 1 kilometer heb je de vrijheid. Ik vind deze loop altijd heel pittig, niet snel (veel bochten en ondergrond is niet altijd even makkelijk) en het is ook vaak warm tijdens de loop zo midden op de dag om 15.00 uur wanneer het startschot klinkt. Desondanks is er wel altijd veel publiek en ook tijdens deze editie. Het was warmer dan voorspelt en geen regen te bekennen waar ze het wel eerder in de week over hadden maar goed drinken en het beste er van maken. Het parcours is sinds vorig jaar aangepast en soort van omgedraaid dus je gaat in tegengestelde richting. Ook dit jaar was dit het geval en vindt het toch nog steeds wennen. Publiek zweepte mij wel op en met voor de eerste keer je naam op je startnummer was het nog leuker om af en toe je naam te horen.

Golden Ten 2018 aan de zijlijn 214DSC00659

Halverwege kwam ik in een tijd rond de 19.27 door dus dat was echt super (PR = 19.08). Misschien iets te snel gezien de omstandigheden maar wie weet houd ik het wel vast. Dat bleek niet zo te zijn en een tijd onder de 40 minuten zou er niet in zitten. Desalniettemin probeerde ik mij daar niet door te laten ontmoedigen zo vastberaden als dat ik ben bleef ik stug doorgaan. Ik zag met nog 2 kilometer weer veel publiek dus dat betekent weer dicht bij de stad en dat is weer super gezellig en extra motiverend.

Screen Shot 2018-05-14 at 21.41.2732222439_1361913110577774_730105746959630336_o

De laatste loodjes wegen het zwaarst maar keep it up Moesy! Bijna bij de finish. Ik loop over de markt langs het stadhuis en dan nog wat laatste bochten richting de finish. Daar kom ik dan over de finish in een tijd van 40.08 min Wat was ik opgelucht en blij hoe het is verlopen. Mijn hartslag lag wel wat hoog en vond het had best benauwd maar voor de rest mag ik zeker niet klagen gezien mijn voorbereiding. Ik kan wel zeggen dat de toon soort van is gezet en het hardloopwedstrijdenseizoen nu wel echt is begonnen.

IJsselsteinloop – 10 km                                                                                                                    Na mijn vorige 10 km wedstrijd op Hemelvaartsdag was het vandaag weer aan mij de beurt om weer tijdens een hardloopwedstrijd in IJsselstein (nabij Utrecht) deel te nemen aan weer een 10 km wedstrijd. Aangezien het pas mijn 2e wedstrijd is van mijn reeks wedstrijden kon het voor mijn gevoel wel een 2e 10 km wedstrijd in 9 dagen. Afgelopen week nog 2 keer gelopen tussen beide wedstrijden dus niet al te veel gelopen om bewust wat rust ook te houden. Maar hoe zou het dan gaan vandaag? Ben ik wel genoeg hersteld? Moet ik er wel vol voor gaan of juist rustiger aan doen? Hoe is de vorm van de dag? (altijd terugkerende vraag) en hoe zijn de (weers)omstandigheden?
Nou dit keer had ik een vrije dag dus ik hoefde niet te werken voor het hardlopen. Het weer zou super zijn rond de 10 graden (naar de wind had ik niet gekeken) en of ik er vol voor zou gaan met deze voorbereiding en omstandigheden zou ik het wel gaan proberen had ik met mezelf afgesproken. Dus dat wetende ging ik met een spannend maar ook wel rustige en fijne gevoel richting IJsselstein. Ik kom hier echt alleen maar om hard te lopen en had al een keer eerder deelgenomen maar toch de navigatie aangezet. Ik ging op tijd uit huis maar eenmaal daar aangekomen was het even lastig hoe ik in de woonwijk vlakbij de start zou komen. Na een paar verkeerde wegen te hebben gekozen kwam ik er eindelijk achter waar en hoe ik met mijn auto daar zou komen maar ook in de woonwijk nog een paar verkeerde straten gekozen en dus had ik uiteindelijk nog maar 20 minuutjes vanaf het moment dat ik een parkeerplek had gevonden (want ik was natuurlijk niet de enige die voor deze optie koos) dus ik liep mij warm richting de startlocatie. Dat was makkelijk te vinden met de speaker en de hoeveelheid mensen die die kant op gingen. Eenmaal daar aangekomen mocht ik in een hele lange rij staan want dat was juist het vervelende moest nog mijn startnummer ophalen zoals iedereen dat moet want startnummers werden niet opgestuurd. Dus daar sta je dan met tientallen deelnemers in de rij met nog maar 10 minuten voor het startschot zou gaan klinken. O ja, moest ook al sinds ik in de auto zat naar de toilet dus ook dat nog. Beetje springen terwijl ik in de rij sta (Moesy is soort van met zijn warming-up bezig #lol). Eindelijk aan de beurt wist niet hoe snel ik mijn startnummer moest zeggen en gotcha! Dus snel naar de wc en dan snel dat startnummer opspelden!!

Fieuw wat een opluchting, alles gedaan en dan nog paar minuten in de massalopers voordat het hek open gaat en we richting de startboog mogen lopen. Ik stond gelukkig vooraan dus dat was wel fijn. Ik kwam nog wat runningangels (Frouke, Erik en Ineke tegen) en nog wat andere bekenden. Vervolgens klonk het startschot en daar ging ik dan als een speer. Beetje heel erg fanatiek liep ik de eerste kilometer op plek 3 haha. Vervolgens kwamen medelopers mij langzaam aan inhalen stuk voor stuk en nog wat treintjes lopers. Na een paar kilometer kwam ik wat meer in mijn ritme na even te zijn bijgekomen van mijn te snelle start. Na 5 kilometer zat ik weer net als bij de Golden Tenloop op een tijd rond de 19.30 dus dat ging weer goed maar zou ik nu weer een terugval krijgen net als vorige week. Ja, dat kan ik al gelijk zeggen maar ik wilde er toch weer alles aan doen om toch te kijken of een tijd onder de 40 minuten erin zou zitten. Nou, ik kan jullie zeggen Moesy had het toch weer best zwaar tussen de 5 en 7/8 kilometer. Desondanks bleef ik weer stug doorgaan en de laatste loodjes waren dit keer niet zo zwaar als vorige week waardoor ik gelukkig een aardig tempo erin kon houden. Zou het wel of niet lukken? Ik vond het nu wel heel spannend, het laatste bochtje naar rechts en daar ga ik dan richting de finish. Nog even een keer glimlach naar de fotograaf en dan finishen…….. en ja hoor ik zie dat de bruto tijd op de klonk nog niet op 40 minuten staat en het is gewoon #(*$ gelukt!! De eerste keer dat ik een 10 km wedstrijd onder de 40 minuten ben gefinisht oftewel een mijlpaal en een PR ook (eerder bij de Linschotenloop december 2017 liep ik wel een tijd onder de 40 minuten maar was dit niet de finish die was na 10,5 km dus vandaar toch even anders).

Na de finish mijn mooie medaille, drinken en stukje fruit in ontvangst genomen en deze mooie kleinschalige loop in het o zo onbekende IJsselstein is tot een einde gekomen. Mijn 2e deelname was een succes en helemaal met deze mooie PR!!

Schermafbeelding 2018-05-19 om 18.41.09.png

Nu weer snel herstellen en dan mag ik volgende week zaterdag naar Nesselande in Rotterdam om daar aan de Nesseloop deel te nemen, dan wordt het een 7 km loop. Deze afstand nog nooit gelopen en ook nog niet eerder aan deze loop deelgenomen dus ik ben benieuwd hoe het dan zal gaan. Eerst maar heel erg genieten van mijn prestatie van vandaag!!

Btw, foto’s volgen nog (als ze gepubliceerd worden) maar hieronder heb ik al een paar van de website kunnen halen van de organisatie zelf!

Deze diashow vereist JavaScript.

Fijn Pinksterweekend iedereen!

RunwithMoesy – It will be fun!