27 april een dag dat heel Nederland erop uit gaat om de verjaardag van de Koning te vieren. Straten kleuren oranje, rommelmarkten zijn voor een dag hotter dan hot, tompoucen worden gegeten alsof het dagelijkse kost is en toeristen die hier toevallig in het land zijn die weten niet wat ze zien/meemaken.

Allemaal leuk en aardig maar twee dagen terug stond ik aan de start van een bijzondere loop in Amsterdam namelijk de De Cruyff Foundation 14K Run Ik ben zelf een grote fan van Ajax en Johan Cruyff heb ik altijd al een fascinerende man gevonden. Niet alleen voor Ajax was hij heel belangrijk, maar ook voor Nederland en internationaal. Met zijn Johan Cruyff Foundation had/heeft Cruyff al zoveel bereikt in Nederland. Dit gezegd hebbende keek ik maar wat graag uit naar mijn deelname aan deze loop.

Het zou mijn eerste deelname aan deze run gaan worden. De start vindt plaats bij het Olympisch Stadion. Dit is natuurlijk bekend terrein als het gaat om de Amsterdam Marathon waar ik al meerdere keren aan heb deelgenomen. Ik wist ook precies waar ik moest zijn en waar ik mijn auto kwijt kon. Alleen had ik er verder niet echt bij stil gestaan hoe ik terug zou komen bij mijn auto want de finish is namelijk in het mooie Amsterdam Arena. Beetje googlen en ik kwam er snel genoeg achter dat ik makkelijk met de metro rechtstreeks weer in de buurt van mijn auto kon uitstappen om vervolgens een stukje te lopen naar mijn auto. Dat scheelt weer een slok op een borrel (heel            figuurlijk 😉 ). Om niet te laat aan te komen (door voornamelijk de file) ben ik vroeg van huis gegaan. Gelukkig zat het verkeer mee en was ik al rond 19.00 uur aangekomen bij een parkeerplek. In tegenstelling tot de drukte bij de Amsterdam Marathon waar ik echt zoveel moeite moet doen voor het vinden van een parkeerplek had ik nu binnen no-time een parkeerplek. Vervolgens dacht ik wel die leuke tram te pakken richting het Olympisch Stadion maar helaas de weg voor de tram was afgesloten waardoor ik zelfs moest omlopen om uiteindelijk wel bij het stadion aan te kunnen komen. Gelukkig zat het weer mee dus dat viel mee, kon ik zo een beetje warm lopen ;).

31265523_10160333430515204_3926576015307964416_n.jpg

Bij het stadion aangekomen liep ik gelijk door het stadion in waar ik mijn mooie t-shirt kon ophalen die je verplicht was te dragen tijdens de loop. Vervolgens mij omgekleed,

laatste voorbereidingen getroffen, mijn tas ingeleverd en uiteindelijk richting mijn startvak (moest het voorstellen haha) gelopen om daar het een en ander over de gedachte achter de loop aan te horen.

In het startvak stonden al gauw honderden lopers van genodigden, Le Champion deelnemers en het laatste startvak waar ik in stond met de ‘overige’ deelnemers. Om klokslag 20.14 klonk het startschot. Daar gingen we dan richting Sjaak Zwart die bij de startboog stond om als het je even lukte een high five te geven, mij lukte het overigens! Daar ging ik dan, een run zonder tijdsregistratie dus zonder enige druk. Een run waarbij ik wel met mijn eigen horloge liep om toch wel bij te kunnen houden op wat voor tempo ik nou liep. In het begin best lastig lopen, veel bochten, smalle straten met de hoeveelheid lopers die er in het begin nog zijn. Na ongeveer 7 a 8 km werd het gelukkig wat rustiger ook omdat ik wat ging versnellen want het ging best lekker. Ik liep eigenlijk steeds sneller ondanks dat ik lichamelijk nog wel beetje merkte dat ik in de avond een wedstrijd liep (voeding had volgens mij wel wat beter gekund die dag).

Onderweg moet ik wel zeggen dat er nauwelijks toeschouwers waren als het niet wat buurtbewoners waren of mensen van de organisatie en o ja vergeet het verkeer niet die werden opgehouden door ons. Desalniettemin had het ook wel wat met zo’n soort loop waarbij je ter nagedachtenis aan Johan Cruyff loopt. Voor mij persoonlijk liep ik ook voor mijn onlangs overleden oom dus extra beladend. Dat is waardoor ik de laatste weken wat stiller ben op social media en mijn foto’s op Facebook heb weggehaald van mijn profiel- en omslagfoto.

Dat gezegd hebbende liep ik na ongeveer 8/9 km met een andere loper mee die op een stevig tempo doorliep. Dat ging super ondanks dat ik geen avondloper ben. Het werd ook steeds wat donkerder en het parcours is nou niet echt heel boeiend te noemen. Dus zeker geen gemakkelijke loop. Uiteindelijk zie ik de Arena op de achtergrond en heb ik nog maar 1 km te gaan. Dat gedeelte van het parcours komt mij heel bekend voor namelijk van de Ajax Run waar ik in het verleden aan heb deelgenomen. Ik wist dus dat er een hele stijle stuk zat aan te komen en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Nog even en ik ging het stadion en dat deed wel wat met mij als Ajacied! En ja hoor, laatste bocht het stadion in en dan mag ik nog (heel vereerd) een gedeelte om het veld lopen richting de finish! En ja hoor, daar ben ik dan gefinisht!

Een einde is gekomen aan een memorabele, bijzondere loop voor mij persoonlijk! Dit alles voor Cruyff, de foundation, de mensen die er baat bij hebben en voor mezelf want dit had ik zeker nooit willen missen en nu heb ik het gelukkig een keer mogen meemaken.

31301416_10160333430300204_5962509007464693760_n

Zeker een aanrader om een keer te hebben meegemaakt!

Nu ben ik dit aan het bloggen op Koningsdag, voor de eerste keer in mijn leven dat ik deze dag niet vier. Geen zin, beetje ziekjes, en nog steeds met mijn gedachten ergens anders. Dit laat toch weer zien dat verdriet en vreugde dicht bij elkaar zit.

Ik hoop dat jullie, mijn volgers, in ieder geval een leuke Koningsdag hebben en jullie horen hopelijk snel weer van mij!

RunwithMoesy – It will be fun!