Hi there, how you doing?! Dit zal ik vanaf volgende week voor ruim een week wel weer horen. Dan is het weer tijd om naar de VS te gaan. Wat kijk ik hier al lang naar uit.
Eigenlijk sinds ik mij maanden terug definitief had ingeschreven voor de Los Angeles Marathon. Nu is het bijna zover en wil ik jullie toch graag even een update geven over mijn marathonvoorbereidingen.

Bloggen

Volgens mij heb ik dit in de afgelopen weken en maanden niet al te veel gedaan of juist genoeg? De een zal zeggen te weinig, de ander te veel en de ander voldoende. Ik heb het gewoon heel druk met werk, trainen en andere zaken/dingen. Daardoor schiet het bloggen er nog wel eens bij in. Ik probeer ook steeds gevarieerder te werk te gaan wat betreft mijn blog (werpt niet altijd zijn vruchten af) maar daardoor ben ik wel tijd kwijt aan andere zaken. Ik probeer dit nog beter te monitoren in de toekomst en toch wat vaker te bloggen waar mijn blog voor bedoeld is maar hoop ik toch dat ik jullie mijn volgers tot nu toe op een leuke manier bij mijn marathonvoorbereiding te hebben betrokken.

Voorbereiding

Het eerste waar je echt voor waakt in je voorbereiding is: blessures. In het verleden heb ik genoeg blessures/pijnklachten gehad tijdens mijn marathonvoorbereidingen. Dit koste mij onwijs veel tijd om daarvan te herstellen met onder andere bezoeken aan de fysio, weinig tot niet lopen en de achterstand die je opbouwt in je marathontrainingen en om de mentale tegenslag te verwerken maar te zwijgen.

Wedstrijden (testen)

De voorbereiding naar mijn marathon dit keer gaat tot nu toe best goed als ik dat zo mag zeggen. Ik heb een paar testen afgelegd om te kijken waar ik sta met een aantal wedstrijden in Linschoten (eind december 10,5 km), Egmond (januari een HM) en in Schoorl (februari 30 km). Allen gingen ze echt super en heb ik super tijden met 2 PR’s gelopen.

Trainingen

In de meeste trainingsweken heb ik 3 keer per week kunnen lopen en dat is voor mij al heel wat aangezien ik heel onregelmatig en veel werk. Soms ook weken met 2 keer per week maar rust is ook training dus dat zeg ik dan maar tegen mezelf om niet teleurgesteld te zijn in mezelf dat ik weer niet ben wezen lopen. De lange duurlopen gingen in ieder geval over het algemeen wel goed. Vooral gezien de koude winter ben ik blij met de frequentie en afstanden die ik heb gelopen tijdens de trainingen en dat geeft wel vertrouwen en wat rust.
Verder heb ik ook lekker thuis regelmatig oefeningen kunnen doen, dat ging wel met ups en downs in het aantal keer dat ik dat thuis gedisciplineerd heb kunnen doen.

Voeding, drinken en gewicht

27335932_10159931333520204_60731658_oQua voeding en drinken gaat het super. Ik eet regelmatig gezond en drinken gaat super. Ik ben ook met nieuwe voeding aan de slag gegaan waaronder alvorens ik ga lopen als ontbijt Teff van het merk Zonnature. Dit eet ik samen met Brinta, kaneel en blauwe bessen. Tot nu toe bevalt dat super.
Mijn gewicht gaat ook heel goed. Op dit moment zit ik (schommelend) +/- rond de 70/71kg. Ik wil nog wel wat afvallen om zo nog iets lichter te worden maar dat komt wel na deze marathon. Voor nu ben ik zeker tevreden hoe dat verloopt.

Volgende week richting LA

Met nog ander halve week tot mijn marathon kan ik wel concluderen dat ik zeker niet achteruit ben gegaan in mijn voortgang en dat ik zeker wel met vertrouwen naar LA zal afreizen over precies een week. Voor deze week staan er nog 3 trainingen op het programma en voor de rest zal ik mij nu vooral gaan focussen op het inpakken want ik wil natuurlijk geen (essentiële) spullen vergeten.

Kortom, houdt mijn Facebookpagina, Instagram en deze website van mijn blog in de gaten om niks te missen van mijn marathonavontuur!!

#GorunLA #Road2LA

RunwithMoesy – It will be fun!