Eat with Moesy, dit keer geen Run with Moesy maar een blog over voeding en hardlopen.

Eigenlijk heb ik niet veel te zeggen. Er zijn veel theorieën over voeding en hardlopen. Afhankelijk van de afstand die ik ga lopen bepaal ik wat ik ga eten en drinken voor, tijdens en na mijn loop. Ik loop nu bijna 5 jaar hard en heb het nodige uitgeprobeerd voor, tijdens en na het hardlopen als het om voeding gaat.

Een foto zegt meer dan woorden dus bij deze een foto van deels mijn boodschappen van vandaag en deels wat ik al in huis had.

27335932_10159931333520204_60731658_o27393167_10159931333900204_1074713244_o

Op de eerste afbeelding zien jullie een uitgebreide assortiment aan voeding en supplementen. Sommige spreken voor zich waarom ik ze inneem maar sommige misschien minder. Ik pik er even een paar uit:

Het oergranenontbijt van Zonnatura genaamd Teff, is een heerlijk glutenvrij meergranenontbijt. Het is gemaakt van de grassoort teff en een bron aan vezels. IJzer is een belangrijke voedingsstof voor sporters. Het is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en kan zo voorzien in optimale zuurstofvoorziening. Hardlopen met een ijzertekort voelt extra vermoeiend en het is vrijwel onmogelijk om topprestaties te leveren. Teff kan dat tekort aan ijzer aanvullen. Een goed en licht ontbijt voor het hardlopen.

Verder drink ik graag groene thee voor en na het hardlopen maar ook als ik niet heb hardgelopen. Groene thee is gezonder dan zwarte thee en draagt bij aan het afvallen. Een van mijn favoriete thee soorten is ‘Chai Organic Green Tea’ van Clippers.

Na het hardlopen om mijn spieren sneller te laten herstellen eet ik binnen 30 minuten. Dit kan een van de Vifit proteinrepen repen zijn of die van Atkins. Sportrepen en -supplementen zijn deze week in de aanbieding bij de AH (1+1 gratis) doe er je voordeel mee! 😉

Voedingssupplementen zoals Magnesium Citraat 400 mg van het merk Lucavitaal koop ik bij de Etos. Deze neem ik dagelijks in om zo mijn magnesium gehalte aan te vullen zodat mijn spieren worden ondersteund en de kans op vermoeide spieren minder wordt waardoor ik minder last heb van krampaanvallen.
Daarnaast neem ik ook dagelijks vitamine D in. Het helpt ons lichaam om calcium op te nemen uit de voeding die we binnenkrijgen, draagt het bij aan het behoud van stevige botten en tanden. Het zorgt ook voor een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Ook wil ik nog zeggen dat ik dol ben op thuisgemaakte smoothies. Met wat ik in huis heb maak ik dan elk keer weer een nieuwe gevarieerde smoothies/sapjes. Zo krijg ik verschillende voedingsstoffen en vitamines binnen. Vandaar de foto met een schaal vol met fruit die ik thuis in de woonkamer heb staan.

Voeding is voor een ieder anders. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet te werken. Sommige basis regels zijn wel handig om te hanteren zoals ik bijvoorbeeld eerder al aangaf om binnen 30 minuten na het sporten voldoende eiwitrijke voedsel te eten.
Maar het belangrijkste is dat je de basis van voeding en sporten leert kennen (waar veel over op internet staat of eventueel door een huisarts kan te weten komen) om vervolgens te gaan uitproberen wat je lekker vindt en wat werkt voor jou voor tijdens het sporten. Het kost wat tijd maar dan heb je ook een duidelijkere beeld wat bij je past!

Mochten er nog vragen zijn waar je mee zit of heb je nog op- of aanmerkingen, of wellicht suggesties schroom dan niet en reageer op dit berichtje hieronder of op Facebook!

Fijne avond allen!

RunwithMoesy – it will be fun