Dit keer schrijf ik weer een blog (en wat voor een!!) na toch een tijdje niet te hebben geblogd. Dit kwam mede door een hele drukke periode waarin ik (nog steeds) zit mede door de feestdagen enzo. Zo tegen het einde van het jaar is het altijd extra druk. Desondanks heb ik niet stil gezeten daar later meer over in mijn terugblik over heel 2017 plus ik zal ook vooruitblikken als het om het nieuwe jaar 2018 gaat!

Zitten jullie er klaar voor?!

Nadat 2016 voor mij een heel moeilijk jaar was op hardloopgebied maar ook prive, moest het roer echt drastisch om. Of het mij zou lukken was een tweede want dat heb je niet helemaal in de hand maar wat ik wel probeerde was in ieder geval alles op een rijtje zetten, hard werken en dan kijken welke koers het schip zou varen. Super spannend want hoe zal ik mijn marathon in Rome gaan lopen? Welke uitdagingen ga ik allemaal aan? Zal ik blessure vrij het jaar kunnen doorkomen? En hoe zal mijn volgende Major Marathon in Chicago gaan? en zo kan ik nog wel even doorgaan met vragen waar ik mee zat.

Januari

Sinds ik de marathon van New York november 2016 had gelopen was ik kort daarna bij de fysio onder behandeling. Dit om aan een sterkere Moesy te werken want dat was wel nodig! Dit heb ik in het nieuwe jaar 2017 voortgezet. De eerste test was al gelijk in deze koude wintermaand namelijk de winterklassieker in Egmond, namelijk de Halve Marathon die ik daar zou gaan lopen. Deze wedstrijd staat erom bekend dat je daar veel elementen tegen (kunt) komen. Dit jaar was het een editie met veel wind en weinig verhard zand wat het dus niet echt makkelijk maakte om over het strand te lopen. Ik vond het zelf pittig maar ik mocht niet mopperen hoe ik het er vanaf heb gebracht. De tijd was ook niet heel slecht dus alles bij elkaar gaf het de burger moed voor de rest van het hardloopjaar.

141651_finishhalvebefore_eh17_dsc_1564
In dezelfde maand liep ik ook voor de eerste keer mee aan de Dekkerloop in Zoetermeer en ook daar liep ik de 10 km niet heel slecht. Dat was alweer wedstrijd nummer 2 en zo sloot ik de eerste maand heel sportief en goed af.

16179477_1399273346791743_6597335028715397760_o

Februari

In deze maand had ik 1 wedstrijd op het programma, namelijk de Noord-Aa Polderloop wederom in Zoetermeer. Dat was tot het laatste moment heel spannend want het was zo’n winterse periode met al het sneeuw. Ik had mij voor de 15 km loop ingeschreven maar dat werd uiteindelijk bij nader inziens een 13 km loopje. Ze hadden namelijk de route ingekort maar het leukste was dat ze toch alles op alles hadden gezet om het parcours sneeuwvrij en beloopbaar te maken zodat we toch nog konden lopen. De vrijwilligers hadden goed werk verricht en Moesy was weer content met zijn gelopen wedstrijd. Ik merk dat het harde werken bij de fysio zijn vruchten begint af te werpen en dat merk ik op meerdere vlakken.16722631_1452032398140739_62730399319194522_o

Maart

In maart zou ik dan de langste duurlopen hebben want dan zou het nog ruim een maand zijn voor mijn marathon op 2 april zou zijn in Rome. De trainingen gingen vooralsnog goed en ik liep ook best regelmatig mijn trainingen. Ik begon steeds meer met vertrouwen te lopen en zag het steeds rooskleuriger in dat die marathon in Rome goed zou gaan lopen. Eerst zou ik nog wel mijn langste duurloop moeten lopen en dat zou in de vorm van een hardloopevenement zijn. Ik had een 30 km loop in Tilburg gevonden op internet en dat zou dan de Attila Run worden. Een loop van 1 kleinere loop van 10 km en dan een grotere ronde van 20 km. Deze wedstrijd startte ik iets te snel want ik liet mij een beetje gaan in het tempo van de 10 km lopers die ook tegelijk met ons startten. Uiteindelijk kreeg ik een aardig tempo erin maar kreeg ik met fysieke problemen te maken. Desondanks liep ik gemotiveerd en volhardend door en kwam ik weer in een goede flow zonder fysieke klachten en liep ik nog een hele mooie tijd en had ik de nodige kilometers in de benen. Zo kon ik met een voldaan gevoel en met toch wel een lichte bezorgde gevoel naar huis.

17192060_1889105038040498_3206052180711603897_o

Verder liep ik deze in deze maand ook nog de North London Half Marathon. Dit was mijn 2e deelname aan deze leuke loop in het Noorden van Londen. Aan de eerste editie 2 jaar terug heb ik ook mogen meedoen en dat was zo gaaf om van stadion tot stadion te lopen met een stukje door het Wembley Stadium om vervolgens te finishen in een kleine stadion. Dat was zo’n leuke ervaring. Ik vind het sowieso altijd leuk om in voetbalstadions te mogen en kunnen lopen. Bij de 3e editie van dit jaar was het parcours veranderd en wat voor een verandering. Dit keer zouden we voor het Wembley Stadium starten om door het kleinere stadion te lopen om weer richting het Wembley Stadium te lopen om daar dan de geweldige finish in het stadion te beleven. Een finish om nooit te vergeten! 17218446_10158397699585204_8459314097684691507_o

April – Marathonmaand

Deze maand stond al op dag 2 in het teken van mijn marathon in Rome. 4 maanden hard trainen en werken aan mezelf brachten mij via verschillende wegen in Rome. 😉
17553725_10158501531260204_5387515676890359725_n
Lees hier het verslag van mijn Marathonweekend -> https://runwithmoesy.com/2017/04/07/all-roads-lead-2-rome-so-also-mine/

 

 

 

 

Weekje later stond ik trouwens voor de eerste keer als vrijwilliger te helpen bij een

17799967_1349339835160319_8889123459898263246_n

hardloopwedstrijd, namelijk bij de Rotterdam Marathon. Wat een leuke ervaring was dat. Ondanks dat ik zelf niet mee kon doen aangezien ik de week ervoor de marathon had gelopen, was het zo leuk om een keer aan de andere kant te staan van de organisatie. Veel leuke reacties heb ik mogen ontvangen en het is zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

 

Later deze maand heb ik ook nog aan een Wings for Life World Run event deelgenomen georganiseerd door Perry Sport in samenwerking met Wings for Life World Run. Een leuk event waarbij we wat uitleg kregen over het evenement en al een beetje mochten ervaren hoe het zou zijn als je zou worden ingehaald door een catcher car maar dan door een snellere groep hardlopers die wat later zouden starten dan de langzamere groep hardlopers. Ik zat dan wel zelf in de snellere groep, maar ik vond het verder wel een leuke avond om te hebben meegemaakt.

Verder heb ik deze maand nog deelgenomen aan de Antwerp 10 miles. Het was mijn 2e deelname aan deze leuke gezellig loop.

Mei

Deze maand stond in het teken van 3 hardloopevents. Eerst natuurlijk het unieke internationale hardloopevenement Wings for Life World Run, locatie Breda voor Nederland. Je loopt voor het goede doel (gehele inschrijvingsgeld gaat naar het goede doel) en daarbij komt dat de finishlijn jou inhaalt terwijl je loopt in de vorm van een catcher car zoals ik eerder al kort had aangegeven ;). Super spannend en leuk aangezien je niet weet wanneer dat zal zijn tot dat je hem achter je aan hoort lopen. Ik liep ruim 32 kilometer tijdens deze loop en was daar ontzettend blij mee. Ik kon wel stellen dat ik hersteld was van mijn gelopen marathon van de maand ervoor.

Vervolgens stond er later deze maand mijn ‘thuiswedstrijd’ op het programma. Een hardloopevenement waar ik elk jaar aan meedoe en dat altijd met veel plezier doe. Het is zo leuk om in je eigen stad aan een hardloopwedstrijd te kunnen deelnemen. Altijd ook leuk om veel bekenden tegen te komen. Ook dit jaar mocht ik weer deelnemen en dat zou wederom de 10km zijn want bij een wedstrijd genaamd Golden Tenloop kan je eigenlijk niet anders dan voor die afstand te kiezen. Uiteindelijk zakte ik in de tweede helft van de wedstrijd wel wat in maar alles bij elkaar op dit toch wel lastige en aangepaste parcours redelijk gelopen.

Paar dagen later stond (beetje eigenwijs) weer een hardloopevenement op het programma en wat voor een. Ik zou gaan deelnemen aan de eerste editie van de Tilburg Marathon, weliswaar de halve marathon! 😉 Dit beloofde nog wat, want het zou best warm gaan worden en dan met de Golden Tenloop nog in de benen was ik benieuwd wat ik zou kunnen. Persoonlijk loop ik altijd graag in Tilburg buiten dat het heel gezellig is in Noord-Brabant is het een mooie omgeving. Ik heb in het verleden daar best vaak aan hardloopevenementen zoals Rondje Tilburg (bestaan niet meer), Tilburg 10 Miles, Attila Run deelgenomen. En dit jaar dan dit nieuwe evenement en wat was het een mooi parcours, redelijk wat toeschouwers (wat ook altijd bovengemiddeld is gezien andere hardloopevenementen in Nederland) en de organisatie was ook weer top. Zeker een aanrader mocht je in mei aan een hardloopwedstrijd willen deelnemen!

Verder heb ik deze maand een filmpje opgenomen om Vifit Sport en Runner’s World Nederland ervan te overtuigen om mij mee te nemen naar de New York Marathon en alles wat er bij hoort. Hoe leuk het was om er aan mee te doen zo teleurstellend was het dat ik niet tot de gelukkige winnaars behoorde. Dit was na mijn eerdere teleurstelling van dit jaar toen ik ook niet een Asics Frontrunner voor Nederland was geworden. Desalniettemin, geef ik niet op en blijf ik sowieso hetgeen doen wat ik het leuk vindt en dat is hardlopen en bloggen!

Tenslotte heb ik deze maand ook mijn eerste georganiseerde loop gerealiseerd, genaamd ‘Delft on the running’. Ik hoop dit snel weer op te kunnen pakken maar het is er na de eerste editie niet meer van gekomen.

 

Juni

We gaan steeds meer richting de zomerperiode dus nog even lekker knallen tijdens hardloopwedstrijden. In juni heb ik nog aan 2 evenementen deelgenomen.

Allereerst zat ik dan na maanden wachten en na wat probleempjes tijdens de eerste poging op 14 juni er helemaal klaar voor. Dan denk je waarvoor? Ik kon weer een nieuwe poging wagen om mij in te schrijven voor de Disney Run van Disneyland Parijs!!
Ik ga het niet zo zenuwslopend vertellen als toendertijd maar zoals jullie waarschijnlijk weten werd dat een succes en kon ik mij voor de 10km en HM inschrijven. Wat een opluchting en blijdschap had ik toen!

Wat betreft de hardloopevenementen was de eerste een hele unieke loop, eentje ver van huis namelijk helemaal in Assen op het heilige asfalt. Daar ging ik deelnemen aan de TT-Run van Assen. Heel leuk om als hardloper in de startblokken te staan waar normaal motoren racen! Ik liep daar ook weer echt super goed en zo goed zelfs dat ik na de finish een kaartje kreeg dat ik in de prijzen was gevallen. Waaat? Ik in de prijzen? Ik moest het even tot mij laten bezinken en toen ik dan bovenstond om op het balkonnetje te komen om mijn prijs te ontvangen bleek dat mijn naam helemaal niet werd omgeroepen. Er bleek een foutje te zijn gemaakt achteraf want ik was wel 3e geworden in mijn eigen klassement maar ‘overall’ niet. Wat een domper was dat maar goed des te meer ben ik gebrand om dat podiumplek een keertje te bereiken!

19225949_10158899668440204_8487269657744017623_n

Een andere wedstrijd waar ik aan mee heb gedaan was de 4 mijl van Roosendaal. Ook een loop waar ik nog niet eerder aan mee had gedaan. Ook daar liep ik weer heel voortvarend. Ik liep er wel wat moeizamer maar goed uiteindelijk finishte ik 6e in mijn eigen categorie en 8e overall. Weer zo’n goede klassering!

20170625_0715

En zo kwam er een einde aan deze maand.

Juli

Een jaarlijkse internationale klassieker stond er weer op het programma. Sinds ik in 2014 hier aan heb meegedaan, liep ik hem elk jaar dus ook in 2017 voor de 4e keer! Nu weten jullie nog steeds niet welke het is maar ik bedoel ‘The British 10k’. Een 10 kilometer wedstrijd dwars door het centrum van Londen. Erg leuk om als hardloper en toerist op deze manier in Londen te kunnen hardlopen. Voor mij blijft dit voorlopig een blijvertje in mijn hardloopplanning.

Augustus

In augustus was het ook een redelijk rustige maand. Ik had 1 hardloopevenement op de planning. Een wedstrijd waar ik vaker aan had meegedaan namelijk de Ronde van West in Capelle aan den IJssel. Dit keer ging ik voor de 5 km want zo in de zomerperiode wil ik het niet al te pittig maken voor mezelf vooral omdat mijn trainingschema al een aantal weken geleden was begonnen op weg naar de Chicago Marathon. Ik mocht wederom een snelle tijd noteren op dit voor mij altijd fijne en snelle parcours gezien de tijden die ik daar altijd loop.

20840880_10159227639675204_7231110033724616978_n

Verder heb ik deze maand samenwerkingen kunnen aangaan met Feetures! waarvoor ik hun hardloopsokken mag gaan testen en reviewen. Eveneens voor CEP (review moet er alleen nog van komen). Superleuk dat ik dit voor elkaar kreeg en mij dit werd gegund.

September

September zou een hele drukke maand worden. Aangezien ik al best veel geschreven heb tot hier wil ik jullie middels deze weg nog wat foto’s laten zien van de verschillende lopen. Ik heb deze maand namelijk op deze volgorde aan deze hardloopevenementen meegedaan ter voorbereiding op de Chicago Marathon namelijk 30 van Amsterdam (30 km), Dam tot Damloop (16.1 km) en de Disney Run (10 km en 21.1 km).

Deze diashow vereist JavaScript.

Oktober – Marathonmaand

Deze maand stond helemaal in het teken van de Chicago Marathon. Eigenwijs als dat ik ben mocht ik nog een week voor de marathon van Chicago zou beginnen aan een hardloopevenement deelnemen. Ik zou aan de Singelloop Utrecht deelnemen omdat ik via Subway Nederland een startbewijs had gewonnen. Misschien niet heel slim om hier aan mee te doen aangezien ik achteraf ook mezelf niet heb kunnen inhouden maar het was wel heel leuk om te doen. Ik liep daar ook een PR op de 10 km dus dat gaf dan wel weer veel zelfvertrouwen naar de marathon toe!

 

8 oktober was dan de dag van de Chicago Marathon. Ik voel mij nog steeds schuldig dat ik hier niet over geblogd heb. Nu ga ik dat weer niet (uitgebreid) doen maar ik kan jullie zeggen dat ik een geweldige marathonweek heb gehad in deze grootse stad in Amerika. Alles wat ze in Amerika doen is groots of het nou de medaille is of het eten wat je krijgt om maar wat zaken te noemen. Ik houd wat dat betreft echt van dit land en dat heeft deze marathonreis weer bevestigd. De marathon zelf kon voor mijn gevoel wel wat beter. Tot ongeveer 32 km ging het wel maar daarna zakte ik heel erg in en kreeg ik 3 krampaanvallen in ongeveer 7 laatste kilometers van mijn race. Dat was verre van fijn. Ik was ook best fit en ging met veel zelfvertrouwen er naar toe maar dan gebeuren er toch weer van dat soort ongemakkelijkheden. Ik liep er zelfs uiteindelijk langzamer dan dat ik in Rome deed maar desalniettemin tevreden dat ik het toch maar weer had gedaan en weer een Major van mijn bucketlist kan afstrepen.

Nu heb ik nog 3 World Marathons Majors te gaan (Tokyo, Boston en Londen). Voor mijn gevoel zijn dit de 3 meest pittige marathons om aan deel te kunnen nemen. Maar deze van Chicago zit er in ieder geval op en dat was echt super.

MyPicphoto22291477_10159468598510204_136776130201996158_o

Tenslotte, heb ik deze maand ook nog via Intersport Nederland de kans gekregen om aan een clinic boulderen deel te nemen (wat een unieke en leuke ervaring was) en heb ik ook een cross fit clinic afgelegd (en gewonnen) waarmee ik een hele leuke prijs heb gewonnen. Ook kregen we een heel goodiepakket met oa. sportschoenen en -kleding. Onwijs leuk en zo fijn om te krijgen.

November

Deze maand staat er voor mij weer een klassieker op het programma, namelijk de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Wat vindt ik dit een hele leuke loop om elke keer weer aan mee te mogen en kunnen doen. Een loop waar ook altijd wereldtoppers aan meedoen en een loop waar je door de mooie landschappen van Nijmegen en omgeving mag lopen. Ook dit jaar deed ik dus mee en wat ging het weer super. Ik liep daar zelfs mijn snelste 15 km loop in een tijd van 1.01.57!! Super tijd. Volgend jaar ga ik voor een tijd onder het uur! 😀  #Sorry dat ik hier niet verder over heb geblogd

Schermafbeelding 2017-11-19 om 19.18.13

Een maand waarin ik altijd een winterklassieker op het programma heb staan waar ik altijd aan meedoe. Dat is namelijk de Bruggenloop in Rotterdam. Maar er komt een maar zoals vele weten, dit jaar sneeuwde het zo erg op de dag van de wedstrijd (eerste dag dat het begon te sneeuwen deze winter) maar het wilde gewoon niet meer stoppen met sneeuwen. Dit zorgde ervoor dat ongeveer 3 uur voor aanvang van de wedstrijd het evenement werd afgelast. Wat een domper was dat maar wel begrijpelijk voor zo’n massale loop.

Toen moest ik voor mijn gevoel het jaar toch nog sportief afsluiten door het lopen van een wedstrijd dus keek ik of er nog een loop was waar ik aan mee wilde doen en of het nog kon gezien mijn werk in de weekenden. Op 23 december stond er een loop in Linschoten op het programma waar je je ook nog voor kon na-inschrijven. Ik wist dat ik die ochtend nog moest werken maar daarna kon ik wel door naar Linschoten omdat die wedstrijd (voor de 10,5 km) om 13.30 uur zou starten. Dat vond ik een mooie afstand en tijd van beginnen dus koos ik ervoor om na mijn werk met de auto direct door te rijden naar Station Woerden. Daar nam ik de gratis pendelbus om richting Linschoten te gaan (waar ik nog nooit was geweest). Eenmaal daar aangekomen kwam ik er pas achter hoe klein het wel niet was. Deze loop werd voor de 40e keer georganiseerd dus de ervaring daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Nadat ik mij had voorbereid in de gymzaal en mijn tas beheerd kon achterlaten, ging ik richting de start na een korte warming-up. Toen zag ik ook hoe druk het was want er waren toch echt vele lopers op deze loop afgekomen. Ik had ook te horen gekregen dat de loop heel mooi is vooral als je de halve marathon zou lopen dus ik was extra benieuwd hoe het zou zijn en gaan. Daar gingen we dan van start. Ik startte jammer genoeg niet helemaal vooraan in het startvak maar goed met een beetje slalommen kwam ik al gauw bij de voorste lopers. De eerste 5 km liep ik al volgens mij in een PR, jammer genoeg was er geen tijdsmeting op dat punt. Er was ook geen drankenpost tijdens deze 10,5 km loop wat ook wel apart is. Vervolgens liep ik stug en snel door en kwam ik uiteindelijk na een hele mooie snelle loop (parcours is ook heel snel met weinig bochten) over de finish. Uiteindelijk liep ik een tijd van 41.24 min en dat was voor mij mijn snelste loop ever volgens mij. Zo blij en voldaan het jaar afsluiten is toch echt geweldig!

Moesy Zemichael 10 km Linschotenloop 2017 Foto 0004

Verder ben ik deze maand begonnen met een adventskalender gezien deze feestmaand. Ik vond het persoonlijk heel erg leuk om elke dag een ‘virtuele deurtje’ te openen. Elke dag kwamen er tips, flashback momenten/foto’s, winacties, vragen, weetjes en dergelijke voorbij. Ook heel leuk om te zien hoe een aantal volgers reageerden op mijn adventskalenders en de bijbehorende deurtjes!

Nu is het 31 december en weten jullie ongeveer hoe mijn jaar was verlopen op hardloopgebied en wat betreft het bloggen en dergelijke. Hieronder zal ik jullie nog kort vertellen wat ik hoop te realiseren in 2018.

Vooruitblik 2018

Vooralsnog ben ik sowieso ingeschreven voor de volgende lopen:

Egmond Halve Marathon (januari)

30 van Schoorl (februari)

Los Angeles Marathon (maart)

Voor de rest komen er nog wel heel wat lopen bij. Ik ga natuurlijk weer naar Londen om daar aan ‘The British 10k’ deel te nemen en ik wil in het najaar nog aan een marathon deelnemen. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte middels mijn blog welke hardloopwedstrijden dat zullen worden.

Verder wil ik ook nog wat samenwerkingen aangaan mocht mij dit lukken dus mocht je dit lezen als bedrijf, hardlooporganisatie of merk just let me know?! Sowieso ben ik al een nieuwe samenwerking aangegaan met een bedrijf.

Dat was het wel een beetje. De rest is een verrassing en weet ik nog niet hoe het jaar zal gaan lopen maar stil zitten zal ik niet.

O ja helemaal vergeten te zeggen. Ik heb dankzij jullie support meer dan 500 volgers/likers op Facebook en dat was mijn meest recente mijlpaal waarvoor dank iedereen!!

Voor nu wens ik iedereen

Lionitas-2018-3

Tot volgend jaar!

RunwithMoesy – it will be fun!