Goedemorgen, deze zonnige morgen!

Ik loop nu al een hele tijd op mijn Brooks uit 2016 en dat is nog zacht gezegd. Een fanatieke hardloper als ik had eigenlijk al eerder nieuwe schoenen moeten halen.

Mijn huidige hardloopschoenen hebben samen met mij de marathon van Rotterdam, New York, Rome en mijn laatste marathon van Chicago gelopen. Niet niks natuurlijk maar des te groter is de behoefte om nieuwe hardloopschoenen te halen. Ik wilde eigenlijk afgelopen zomer nieuwe hardloopschoenen halen maar op een of andere manier ging het qua tijd, geld niet of ik vergat het doordat ik het zo druk had. Daardoor kon ik niet op nieuwe schoenen de marathon van Chicago lopen.

Ik ging eerlijk gezegd ook merken dat ik wat klachten kreeg aan mijn hiel en andere plekken op mijn voet en lichaam. Ik weet natuurlijk niet of alles met de hardloopschoenen te maken heeft maar de kans is groot dat dat wel zo is.

MAAAARRR….. na wat research en wat vrije tijd wat ik nu heb, ben ik dan eindelijk na wat vooronderzoek waar ik het beste een loop- en voetanalyse kan laten doen gisteren naar Starshoe in Zoetermeer geweest.

Ik kwam daar rond 14.15 uur aan en hoopte dat het niet te druk zou zijn. Ik was er nog nooit geweest dus ik wist niet precies wat ik kon verwachten. Jammer genoeg voor mij, waren er nog genoeg anderen die voor schoenen langs kwamen. Dus dat zou een lange zit gaan worden vermoedde ik. Ik moet wel zeggen ze doen er wel alles aan om zoveel mogelijk klanten tegelijk te helpen. Er waren stuk of 5 medewerkers tegelijk bezig om hun klanten aan nieuwe schoenen te helpen en er zijn 2 loopmatten waar je overheen kunt lopen. Ik kan jullie zeggen, dat is hard nodig want wat ik om mij heen zag is dat iedereen eigenlijk alleen voor de analyses en schoenen komen. Om de tijd te dooien ging je misschien nog een kijkje nemen bij de rest van het assortiment maar dat deed je ook niet echt want dan nam je het risico dat je vergat wie er voor en na je was binnen gekomen. Er is namelijk geen nummertjes systeem of iets dergelijks.
Zelf vroeg ik aan een man of hij de laatste was die voor mij binnen was gekomen en dat was het geval. Daardoor hoefde ik hem alleen in de gaten te houden, top!

Na een hele lange zit (ongeveer 45 minuten) was ik dan eindelijk aan de beurt.

Voor mij was het enkel een voet- en loopanalyse want ik had schoenen gewonnen van het merk Saucony met een actie van Saucony Egmond Halve Marathon.

Allereerst vertelde ik de medewerker waar ik voor kwam. Vervolgens kwamen de volgende stappen op deze volgorde voorbij:

 1. Persoons gegevens in het systeem invoeren (alleen bij eerste bezoek);
 2. Relevante blessures aankaarten23032748_10159578174770204_6569026335617757557_n
 3. Vervolgens sta je op een plaat en kijken ze naar de houding van je lichaam en voetafdruk. Hierbij vertelt de medewerker wat hem opvalt en geeft hij eventueel tips.
 4. Daarna loop je op blote voeten over de loopmat. De beelden worden dan bekeken hoe je voet neerkomt.
 5. Er wordt ook naar je oude hardloopschoenen gevraagd. Daarover krijg je ook een analyse en wat de medewerker vindt van je oude schoen.
 6. Vervolgens wordt mag je op je oude schoenen hetzelfde doen en ook hiervan worden de beelden bekeken.
 7. Na deze vooranalyse ontstaat er een goed beeld wat er beter moet bij je nieuwe schoenen en waar er goed op gelet moet worden.
 8. Vervolgens kiest de medewerker schoenen uit die volgens theorie geschikt zouden moeten zijn en worden deze getest door middel van het lopen over de loopmatten.
 9. De beste schoen wordt uitgekozen en dan is de keuze aan de klant of hij of zij over gaat tot een koop.

Dit zijn de stappen die ik gisteren heb doorlopen bij Starshoe Zoetermeer. Dit zal per medewerker natuurlijk misschien wat verschillen of in een andere volgorde zijn maar zo heb je een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Omdat de medewerker Saucony niet echt de meest stevige/stabiele schoen vond voor mij persoonlijk heb ik er uiteindelijk voor gekozen om de beste schoen volgens hem te kiezen als schoen waar ik voornamelijk de lange afstanden mee ga lopen (in aanloop naar mijn volgende marathon) en dat is een schoen van Mizuno geworden (zie foto hieronder).23167867_10159578175095204_619787065949436007_n

Uiteraard heb ik wel de meest geschikte Saucony schoen gekozen om door te geven voor het ontvangen van mijn gewonnen prijs als 2e paar schoen voor de kortere afstanden tot 10 km.

Mening over Starshoe Zoetermeer:

Positief

 • Service: uitgebreide aandacht voor elke klant
 • Locatie: makkelijk bereikbaar, vlakbij de snelweg en parkeren is gratis.

Negatief

 • Locatie: je komt er niet snel voor een 2e keer omdat het best afgelegen ligt.
 • Afspraak: er kan geen afspraak van te voren worden gemaakt dus daardoor kan het heel lang duren voor je aan de beurt bent
 • Technologie: is niet veel anders dan bij andere speciaalzaken/hardloopzaken

23130447_10159578174915204_976054803512639842_n

O ja, had ik al gezegd dat ik mijn paar schoenen cadeau heb gekregen voor mijn verjaardag van mijn liefste moeder, lucky me!

Tenslotte ook nog Magnesium Citraat tabletten gekocht bij de Etos want ik heb vooral bij de lange afstanden die ik loop last van krampen (meest recente was natuurlijk de Chicago Marathon). Toevallig was er een aanbieding 2 halen 1 betalen dus dat was helemaal super!

Deze fanatieke hardloper kan er weer tegenaan!

RunwithMoesy