Bonjour!!

Ca va?! Nou met mij ‘tres tres bien!’ Zoals jullie wellicht hebben meegekregen was het een magische hardloopweekend. Niet in Nederland maar in Parijs en om nog preciezer te zijn in Disneyland Parijs! Dit gold ook voor mij en wat keek ik er al meer dan een jaar geleden naar uit om hier aan mee te kunnen doen. Eigenlijk al sinds dag 1 dat ik wist dat dit ook in Disneyland Parijs georganiseerd zou gaan worden wist ik al meteen dat ik hier een keer aan mee wilde doen. Hoe leuk is het om als Disney fan en fanatieke hardloper deze twee met elkaar te combineren en in Disneyland Parijs te kunnen hardlopen?! Eigenlijk wel een droom die werkelijkheid kan worden en waar ik na de eerste editie nog enthousiaster werd, kon ik mezelf niet langer in bedwang houden en moest en zou ik aan de 2e editie mee gaan doen.

Voorgeschiedenis

Maanden wachten sinds de datum bekend is van de 2e editie van de Disney Run Paris. Op basis van de eerste editie zou dit in het voorjaar gaan plaatsvinden, voor de losse verkoop wel te verstaan. Er kon al snel na de bekendmaking van de data’s pakketten inclusief startbewijzen gekocht worden maar dit was heel prijzig dus besloot ik te wachten tot de losse verkoop van startbewijzen. Na wat onduidelijkheid en slechte communicatie was het dan in juni 2017 zover er kon worden ingeschreven. Ook dat ging niet zonder slag of stoot maar uiteindelijk zat ik erbij (10 km en halve marathon). Ik was zo blij en opgelucht! De voorpret kon beginnen 😀

Ik ging gelijk kort daarna kijken voor een hotel dicht bij het Disneyland Park want om 7 uur zouden het eerste startschot voor de eerste wave klinken. Het werd een B&B op 15 min van het park. En nadat ik mijn medische certificaat ook had laten invullen door de huisarts en deze door de organisatie als geldig werd gezien, was mijn inschrijving definitief!

Disney weekend

Op 22 september gingen we dan richting Parijs. Lekker vroeg en op tijd van huis zodat ik eind van de middag ongeveer in Disneyland Parijs zou aankomen om zo gelijk een bezoek aan de Wellness and Health Expo zou kunnen brengen om daar mijn startbewijzen op te kunnen halen. Na een reis van ruim 5 uur kwam ik aan bij het park. Ik vond het toch wel speciaal om daar te zijn. Ik was pas 1 keer eerder hier geweest toen ik een heel klein jochie was en na zoveel jaren later kwam ik er weer! 21687675_10159396223010204_2297953633084218666_nIk ging gelijk op mijn doel af en dat was toch echt mijn startbewijzen in bezit krijgen dus even een stukje lopen naar de Expo. Daar kwam ik aan en het was er best druk. Dit was dag 2 sinds de Expo open is maar aan de drukte zou je denken dat het net pas open is gegaan. Startbewijzen had ik al snel in bezit, tres bien! Vervolgens kon ik mijn t-shirts ophalen. Jammer genoeg stond er een hele lange rij (de eerste van de vele die nog zullen volgen tijdens mijn weekend) en toen ik na ongeveer 20 min aan de beurt was, was er van de challenge (10km + HM bij elkaar) geen shirt in mijn maat, balen! Dus ik naar een andere balie om daar mijn gegevens op te schrijven en welke shirt ik wilde om zo een nalevering aan te vragen zodat ze hem kunnen opsturen als ze hem op voorraad hebben.Daarna ben ik langs de ‘photopass’ stand gelopen om daar een foto van mezelf te laten schieten want die hebben ze nodig om de photopass te kunnen activeren. Ik besloot na wat twijfel om toch zo’n pas te kopen zodat ik een leuke visuele herinnering heb van mijn Disney Runs. Zag het toch niet zitten om overal met mijn telefoon foto’s/selfies te maken. Dus zo gezegd, zo gedaan en daarna ben ik nog langs de officiele Disney shop gelopen om een leuke bidon te kopen als herinnering. Daarna ben ik nog hier en daar wat foto’s gaan nemen en nog wat standjes bezocht. Het was jammer genoeg geen leuke expo. Er viel weinig te beleven wat ik niet bij een run als deze had verwacht.760905952

21762170_10159396223385204_859427123393458282_n

22007810_10159396223200204_215488999378695341_n

 

Race day 1 – 10 km run

Vervolgens zijn we naar de B&B gereden en hebben we daar de rest van de avond doorgebracht. We zijn tijdig naar bed gegaan want de volgende dag zou het een vroegertje worden want half 7 zouden de startvakken sluiten. Om 5 uur ging de wekker.

Gelijk een banaan naar binnen en ik kon mezelf klaar maken voor mijn 10 km run. Wat had ik er zin in en daar gingen we dan of toch niet?! O god, ik kon mijn autosleutel niet vinden, shit! En de tijd tikt verder…. uiteindelijk na 10 minuten zoeken gevonden, pff! Na deze vertraging snel gas erop en richting het Disneyland Park. Om vervolgens bij aankomst snel door te lopen naar de start waarvan ik niet precies wist waar die zou zijn.Met mijn vermoeden zat ik ook fout want het was veel verder dan wat ik dacht dus ik was gelijk warm toen ik bij mijn startvak was. Eenmaal in mijn startvak kon het voorgenieten al beginnen. Hier en daar wat bekende Nederlandse gezichten uit het hardloopwereldje gespot. Ook wat bekenden gezien en dat is toch wel extra leuk zo in het buitenland. Om 7 uur zou de start zijn van mijn startvak zijn, maar dat duurde wel even voor ik aan de beurt zou zijn want er stonden zoveel mensen voor mij in mijn startvak. Ik was blij met de poncho die ik aan had, die hield mij best wel aardig warm. Het was zo leuk hoe ze het starten in korte etappes deden met wat vuurwerk en swingende muziek tot je aan de beurt was, erg leuk en vermakelijk!

Toen was ik aan de beurt, daar ging ik dan. Eerst kwam ik mijn support tegen om vervolgens het park in te lopen…. jeej! Gelijk al een foto momentje met een Disney figuur. Dat was gelijk al een lange rij (een van de velen!) maar ik had die photopass dus ik ging er voor, tijd was iets waar ik niet aan hoefde te denken tijdens deze runs. Ok, eerste foto is binnen en doorlopen. Onderweg kwam ik zoveel leuke figuren tegen waar ik mee op de foto ging maar wel met elle lange rijen maar ja die neem je maar voor lief. Op eengegeven moment na ongeveer 3 km werd er gezegd dat we niet meer in de rij konden staan voor een foto omdat de rij ging sluiten en de Disney figuren die daar stonden weg zouden gaan. Mijn mond viel open en kon het niet begrijpen. Er zouden nog duizenden lopers komen en die konden dan niet meer op de foto met hun (inclusief mezelf)! Erg slecht van de organisatie. 771012991Dit gebeurde jammer genoeg nog een paar keer af en toe met succes dat ik ze met anderen nog konden ophouden of van gedachten kon veranderen maar wat een gedoe was dat zeg. Ik benoem het toch echt even duidelijk in mijn blog omdat dit toch echt een belangrijk element is van deze runs en dan gaat de organisatie er zo mee om. Je betaalt ook nog eens 39 euro voor zo’n photopass (als je die hebt aangeschaft) en dat is niet niks maar ook als je hem niet hebt gekocht is het toch leuk als je je favoriete Disney figuren tegen komt en een selfie met ze kan maken?! Vervolgens heb ik onderweg heel veel leuke kostuums gezien van medelopers en baalde ik wel stiekem dat ik zelf er zo ‘gewoontjes’ bij liep. Helemaal niet bij stil gestaan dat ik dat ook kon doen. Na ongeveer 2,5 uur zat mijn 10 km erop en kwam er een einde aan deze te gekke, bijzondere, leuke, sprookjes achtige run!

Schermafbeelding 2017-09-25 om 15.15.46
10 km run – let niet op de tijd want dat is veeeeeeeeeeeel langzamer #lol

Na ontvangst van mijn mooie medaille, sportdrank, chocomel, tasje met eten en mijn schitterende medaille, heb ik nog een foto genomen als ‘finisher’. Om daarna richting een tentje te gaan om lekker van een verdiende ontbijt te genieten. Even lekker genieten om vervolgens even wat winkeltjes te bezoeken om te shoppen en na wat getwijfel (zoals gewoonlijk) heb ik een leuk aandenken aan Disneyland Parijs gekocht (foto volgt nog).

Daarna zijn we weer richting de B&B gereden om even lekker te douchen en bij te komen. Na een rustperiode zijn we in de buurt boodschappen gaan doen want had nog het een en ander nodig voornamelijk voor mijn halve marathon van zondag. Na wat boodschapjes bij Carrefour (grote supermarkt keten) zijn we weer naar de B&B teruggekeerd. Daarna zijn we na een korte pauze weer de deur uitgegaan maar toen kwam ik erachter dat ik mijn portemonnee kwijt was geraakt. Nergens in huis te bekennen. Toen zijn we heel snel teruggereden naar de plekjes waar we eerder op de dag waren geweest maar ook daar niks gevonden. Toen weer terug naar de B&B en toen dacht ik even toch navragen bij de receptie en ja hoor zij hadden hem daar. Pff, konden ze niet even op mijn pasje kijken van wie het was en mij bellen dat ze hem hadden. Desalniettemin toch heel blij en konden we weer weggaan om nu echt te gaan avondeten. Natuurlijk gingen we richting de Italiaan in de buurt waar we lekker pasta zouden gaan eten. Deze vonden we al gauw na wat voorwerk te hebben gedaan en namen we na een heerlijke pasta gegeten te hebben ook een pizza mee naar huis, niet 1 maar 2 zelfs want het was 2 halen 1 betalen, wat vervelend! haha 😛

En zo kwam er ook aan dag 2 een einde en kon ik alles klaar gaan leggen voor de halve marathon van zondag en natuurlijk weer op tijd naar bed want om 5 uur zou de wekker weer afgaan.

Race Day 2 – Half Marathon

Om 5 uur klonk weer de wekker, je zou er bijna aan gaan wennen #lol! Nu waren we iets meer op onze gemak omdat we precies wisten hoe lang het zou duren, en wat we bij het park konden verwachten. Dit keer kon ik mijn autosleutel gauw vinden en gingen we gelijk richting het park. Toen we daar aankwamen vonden we weer vooraan een parkeerplek en liepen we gelijk richting het startvak. Supporters mochten tot een bepaalde ingang mee en vanaf daar weer terug om langs het parcours te staan. Ik was weer tijdig in het startvak en zag weer andere bekenden uit het hardloopwereldje in Nederland en dat was weer superleuk en gezellig! Het is eigenlijk best vreemd dat je twee dagen achter elkaar op dezelfde startlocatie en zelfde tijdstip klaar staat om te starten. Dit keer ging het ook een stuk sneller de doorstroom naar de startboog en voor ik het wist was ik weer gestart aan mijn 2e Disney run. Joost mocht weten hoe lang ik er dit keer over zou gaan doen. Daar ging ik dan. Dit keer stonden er nog meer mensen langs het parcours en dat was extra leuk vooral bij zo’n lange afstand!775025441

Ik kwam al gauw de eerste Disney figuren tegen en natuurlijk ging ik weer in de rij staan. Ik zeg bewust geen lange rij want dat viel heel erg mee. Ook bij de daarop volgende Disney figuren viel het weer mee qua rijen tot ik op een gegeven moment wel een hele lange rij zag en hoe kan het ook anders was dat bij Micky en Minnie Mouse! Natuurlijk moest Moesy Mouse (lol!) ook met ze op de foto en na een paar minuten in de rij te hebben gestaan had ik mijn fotomomentje met ze. Eindelijk en opgelucht had ik mijn foto met hun en daar was ik super blij mee (net een klein kind in een snoepwinkel).

778020648Na ongeveer 8 km gingen we het Disneyland Park uit en was het een begin van heel wat kilometers buiten de Disneyland Parken om. Gelukkig was het weer goed, de verzorging langs het parcours super geregeld (elke 2 a 3 km een verzorgingspost), er stonden toch ook best veel mensen nog langs het parcours en natuurlijk de enthousiaste medewerkers/vrijwilligers die ook hun best deden om het gezelliger te maken en ons aan te moedigen.

Na 10 km had ik een tijd van 1 uur en 4 min dus dat viel best mee vergeleken met mijn race van de dag ervoor. Ik probeer het tempo toch steeds meer op te voeren vooral omdat het saaie stukken waren en er weinig te beleven viel. Ook liet ik sommige verzorgingsposten voor wat ze waren en voor ik het wist was ik bijna bij het Disneyland Resort met alle hotels en appartementen. Ook daar viel eigenlijk niet veel te beleven maar werd het wel weer wat gezelliger en kwam het einde steeds meer in zicht. Op een gegeven moment kwamen we langs de bekende Expo en was het vanaf daar nog een kleine 2 km. Jeej, wat een gezelligheid en wat leuk om zo voor de ingang van het Disneyland Park te mogen hardlopen. Toen zag ik nog Tinkerbell waar ik op de heen weg als enige Disney figuur niet was gestopt voor een foto dus hier ging ik zeker even stoppen vooral omdat er verder niemand stond. Toen was het echt nog een laatste stuk richting de finish en voor ik het wist was ik bij de finish! I did it!

C’est fantastique!!

761204706Schermafbeelding 2017-09-25 om 15.14.36

Mijn mooie medaille in ontvangst genomen en vervolgens ook in de rij voor de medaille van de Bibbidi-Bobbidi-Boo Challenge. Dat houdt in dat je de 10km en Halve Marathon hebt gelopen. Dus uiteindelijk kreeg ik vandaag 2 medailles wat mijn totaal op 3 brengt. Ook kreeg ik een mooie badge van de Challenge dus dat was extra leuk!
Wederom een tas vol met eten en drinken en kon ik even lekker bijkomen van een weekendje magisch lopen! 😉

21950644_10159403654900204_1074688430862685161_o

Na mijn ontbijt bij de Maccie zijn we terug naar huis gegaan. Zo kwam er een einde aan een magische Disney weekend. Ondanks dat er toch nog veel verbeterd moet worden aan de organisatie van deze runs kan ik wel zeggen dat ik dit heel graag weer een keertje over zou willen doen. Zoals ik al eerder aangaf voelde ik mij echt als een kindje in een snoepwinkel en grotendeels van mijn tripje was dat ook zo!

Het ging niet over hoe goed zou ik presteren, wat zou mijn tijd gaan worden of zijn er pacers aanwezig maar juist om welke Disney figuren zal ik tegenkomen, zal ik hier wel of niet op de foto gaan enzo. Oftewel meer genieten, plezier hebben en ook sportief bezig zijn!

Ik heb bewust even gewacht met het publiceren van mijn verslag/blog hierover omdat ik jullie alle foto’s in een keer wilde laten zien en het wachten is zeker de moeite waard geweest kan ik jullie vertellen!

Deze diashow vereist JavaScript.