Hi there, how you doing? 

Ik ben sinds gisteren weer in het land yeah! Nu verwachten jullie natuurlijk een hele uitgebreide blog over hoe mijn marathontrip in Chicago was. Ik moet jullie teleurstellen.

Helaas ben ik nog zo moe en heb ik er nog geen tijd voor gehad. Ook nu ben ik te moe om een lange blog te schrijven maar heb eigenlijk wel wat superleuks te vertellen. Nadat ik gisteravond thuis kwam ben ik op tijd naar bed gegaan. Ik heb namelijk nog voor mijn trip naar Chicago iets heel leuks gewonnen (alweer, lucky me!!). Ik heb een geheel verzorgde sportieve dagje uit gewonnen met een actie van Intersport Nederland (in samenwerking met The North Face, merk voor outdoor activiteiten).

Ik zal ik niet zijn als ik nog minder dan een week na de Chicago Marathon hier heel graag aan mee wil doen en dat ook doe! Ik ging na een hele lekkere maar voor mijn gevoel korte nacht slapen naar Amsterdam toe om allereerst bij Het Lab Amsterdam te gaan boulderen. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dat woord gehoord, maar bij aankomst (ja want ik had het nog niet gegoogled!) kwam ik er achter dat ik het al wel een keertje had gedaan in een ver verleden, het is namelijk heel simpel gezegd: boven op een rotsblok klauteren

Nu liggen er bij hun in het lab geen rotsblokken. Zij hebben wanddelen gebouwd. Hier hebben ze routes op gemaakt en de bedoeling is dat je dan één kleur kiest en die probeert uit te klimmen.

Het leuke van boulderen is dat je niet veel nodig hebt om het een keer te proberen, de wanddelen gaan tot 4,5 meter hoog en overal liggen grote valmatten (gelukkig maar!). Gelukkig gaan niet alle routes tot de maximale hoogte en verder kan je zelf bepalen tot hoe hoog je wil klimmen. Je bent op een leuke mannier bezig met al je spieren, sommige boulders dwingen je zelfs om je lenigheid te testen en het kan ook nog voorkomen dat je je hersens erbij moet gebruiken omdat je na tien keer proberen nog steeds niet snapt hoe je voorbij een bepaald stuk moet klimmen (helaas ging die bij de challenge niet helemaal zoals planning haha). 

Voordat we begonnen kregen ik en Frouke (sportmaatje uit het hardloopwereldje) die ik had uitgekozen om met mij mee te gaan, een sportpakket met het volgende (heb je even?): Nee foto is makkelijker dus hieronder alles wat we hebben gehad 😉

22522174_10159489433525204_1604874215_o
Sportpakket!

 

Nadat we heel blij en ook wel versteld waren van wat we kregen, begonnen we aan het boulderen. Erg spannend want A) hoe zal het mij afgaan? en B) kan ik het fysiek wel allemaal aan? Het begin met het sportpakket was in ieder geval top en dat gaf mij wel een boost om nog beter mijn best te doen dus daar gingen we dan. Begin was heel erg wennen natuurlijk maar na een tijdje zat ik er wel aardig in. De challenge ging helaas niet zo goed op het einde en deden we het als koppel het minst goed. Jammer, maar geen ramp want we zouden het in het 2e gedeelte (ja, die zou er komen!!) beter gaan doen want een crosstraining/workout zouden wij wel beter in zijn dan we hier hebben laten zien, toch Frouke?!

Haha, zo gezegd en zo gingen we na een het boulderen richting de Vondelgym om daar eerst van een wat ze zeiden een healthy lunch genieten in een superhippe en leuke hotel lunchen (laat het genieten maar voor wat het is), het was een hele aparte lunch maar des te beter want zo hadden we niet zoveel op voor we aan het 2e gedeelte van de dag zouden beginnen. Dit was in de sportschool naast het hotel en wat ik zelf nog niet wist, is deze sportschool van de BN’er Arie Boomsma! Superleuk om daar aan de slag te mogen en kunnen gaan.

Helaas deed Frouke niet mee want die vond het niet zo slim met het oog op de halve marathon van Amsterdam van morgen, wat volkomen te begrijpen is en achteraf maar ook goed is dat ze het niet heeft gedaan. Voor haar in de plaats hadden we iemand anders genaamd Jordy die ook in het promotiefilmpje te zien was voor de actie van Intersport Nederland. Superleuk om met hem het circuit af te leggen en o ja had ik gezegd dat we tot het gaatje gingen? Ik had nog gezegd van dit wordt hem niet echt, oefeningen waren mij niet echt bekend, doe nooit aan crossfit en was nog zo moe en vooral na dat boulderen wat er toch ook wel inhakte. Maar in de praktijk met de steun en goede werk van mijn sportmaartje gingen we als een speer en waren we op alle 3 de onderdelen de beste en eindigde we als eerste. Wat een ervaring en wat ben ik afgetakeld. Terwijl ik dit schrijf heb ik gewoon veel moeite het te doen want wat hebben onder andere mijn armen en handen het zwaar te verduren gehad.

O ja en de prijs die de winnaars ook nog eens kregen was 2 x 200 euro aan cadeaubonnen van Intersport Nederland!! Nou, wat een prijzen, alsof het sportpakket niet genoeg was he?! Blij dat ik deze dag heb meegemaakt en het was superleuk om dit samen met Frouke te mogen en kunnen maken!

Bij deze wil Intersport Nederland hartelijk bedanken voor deze unieke kans en ervaringen!! The North Face voor hun bijdrage aan deze dag en alle mensen die met ons bezig waren om er een topdag van te maken!

Meer foto’s van deze te gekke dag volgen nog!

O ja, tijdens de crossfit kwam Arie Boomsma ook nog met ons praten en deed hij zelf ook nog even wat oefeningen, beest dat hij is! 😉

En ik beloof jullie bij deze de blog over de Disney Run is zo goed als klaar maar laat nog op zich wachten omdat ik de foto’s nog niet heb kunnen downloaden maar zodra dat gelukt is publiceer ik die blog!

De blog over Chicago gaat nog wel even duren maar hoop daar zo snel mogelijk aan te kunnen zitten, maar eerst nog veel regelen zo na mijn vakantie en druk met van alles. Ik kan jullie wel zeggen, ben al weer toe aan een vakantie, lol! 😉

RunwithMoesy – it will be fun!