Van Amsterdam naar Zaandam

Het klinkt zo ver weg he? 16.1 km om precies te zijn en dat op wedstrijdtempo lopen. Het is weer een afstand die ik zeker niet mag onderschatten aangezien ik de week ervoor 30 km heb gelopen.

Afgelopen zondag 17 september was het weer zo ver. Deze jaarlijkse hardloopklassieker stond weer op het programma. Het zou mijn 4e deelname worden. Het is een evenement waar ik altijd heel erg naar uit kijk. Leuk, massaal, uniek (omdat de start en finish niet bij elkaar zijn) en gezellig! Sleutelwoorden wat er jaar in jaar uit ervoor zorgt dat duizenden lopers weer aan deze loop meedoen.

Waar ik 2 weken terug een drukke en verre van goede voorbereiding had op de 30 van Amsterdam Noord had ik afgelopen week een wat rustigere week en zelfs een heel lang weekend vrij inclusief de vrijdag dus dat was echt heerlijk om zo voorbereid aan de Dam tot Damloop te kunnen meedoen!

Op zondag ging ik best vroeg uit huis. Niet omdat ik vroeg mocht starten maar dit een van de weinige evenementen is waar ik met het OV naar toe ga en dat komt vooral omdat ik dat makkelijker vindt met een evenement waarbij de finish niet bij de start is. Tot mijn grote ‘blijdschap’ (not) waren er op het spoor werkzaamheden vanaf het station waar ik vandaan zou vertrekken en moest ik eerst naar Den Haag met de bus waarbij ik zelfs ook nog een keer op Delft moest overstappen. Gelukkig stonden de bussen op beide stations op mij te wachten dus kon ik gelijk instappen. Vervolgens kon ik de sprinter vanaf Den Haag C. naar Amsterdam C. pakken en was ik ruim 2,5 uur later in A’dam aangekomen, jippie! I made it! En dan moet mijn wedstrijd nog beginnen, lol!

Eenmaal aangekomen op Amsterdam C. ging ik even op een bankje zitten vlakbij de trucks waar de kledinginname was. Toen appte ik een vriendin en toevallig startte zij in hetzelfde startvak dus hebben we daar nog met elkaar afgesproken. Nadat we elkaar hadden gevonden, was niet makkelijk, gingen we ons nog even klaar maken, laatste handelingen, tas ingeleverd en dan richting de startlocatie op een paar minuten lopen. Nog even snel langs de toiletten en vervolgens hadden we nog maar 10 minuten tot we zouden starten dus even snel naar ons startvak door de massa mensen heen lopen om daar te geraken.

Om 14.15 uur klonk het startschot. Daar gingen we dan. Waar ik probeerde om rustiger te beginnen en te kijken hoe de vorm van de dag zou zijn ging ik weer te hard van start. Gek genoeg is het toch moeilijk om de rem erop te hebben en te houden. Desalniettemin bleef ik de moed erin te houden en ging ik van mijn krachten uit en daardoor bleef ik gelukkig wel het tempo goed erin te houden. Na 10 km zat ik op een tijd van ongeveer 41 minuten en daar was ik niet ontevreden over. Maar ja, dan moet je nog 6,1 km en dat zou heel pittig gaan worden. Het weer zat overigens heel erg mee, misschien wel ietsjes te warm maar we hadden zeker niks te klagen al zeg ik het zelf! Uiteindelijk merkte ik dat ik wel steeds meer tijd ging inleveren. De laatste paar kilometer was door Zaandam en daar wordt je echt gedragen door het publiek. Dat maakt deze loop op dat gebied een van de leukste en gezelligste lopen die er in Nederland bestaat! Nog de laatste bocht naar rechts en dan de laatste meters richting de finish….. en ja hoor ook ik heb deze editie weer volbracht! He he, poeh poeh, ik ben weer gefinisht!

152231_foto6_dt17_493a5767

Officiele tijd is uiteindelijk 1.07.50 maar 18 seconden langzamer dan mijn PR (eerder dit jaar gelopen tijdens de Antwerp 10 Miles!). Wat een prestatie weer en ik ben er trots op! Hiermee ben ik 127e geëindigd van de ruim 11.000 lopers overall en 113e in mijn categorie!

Na afloop ben ik nog na een regenbui even in het Dam tot Damloop Park wezen hangen (fotootje genomen waarvan hieronder het resultaat en even wezen omkleden).

Toen met de pendelbus naar Amsterdam C. en dat ging ook allemaal erg snel, super goed geregeld weer! Toen een lekkere pasta gegeten op station en kon ik weer de lange reis naar huis maken.

Dat was weer mijn hardloopuitje en het was heel geslaagd!

 

Deze diashow vereist JavaScript.