Goedemorgen deze zonnige morgen,

Dat was de afgelopen dagen wel even anders. Zoveel regen dat er uit de lucht viel was wel even een grote verandering met de periode daarvoor toen het zonnig, droog en warm was. Natuurlijk blijf ik wel lopen en dat ging aardig. Soms een weekje maar 1 keer gelopen (baal daar dan onwijs van) en soms een weekje met 2 tot 3 keer lopen en dat geeft dan een beter gevoel. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik thuis weinig aan mijn core stabiliteit doe en daar baal ik nog meer van maar goed ik heb nog een paar weken te gaan tot de marathon van Chicago dus nog even hard aan het werk.

Dat gezegd hebbende begon voor mij gisteren het hardloopnajaar gezien de hardloopwedstrijden die ik zou gaan lopen in het najaar van 2017. Gisteren stond de 30 van Amsterdam Noord op het programma, mijn 2e 30 km wedstrijd ooit. Dit keer ook met een nieuw parcours voor mij dus ik was best wel spannend hoe mijn vorm zou zijn deze dag. Ik zou zeggen lees gerust verder om erachter te komen waarom ik het best wel spannend vond en ook wel een beetje tegenop keek om eerlijk te zijn.

Zoals jullie op bovenstaande afbeelding hebben kunnen zien is de medaille binnen dus heb ik de 30 van Amsterdam ‘overleefd’ 😅 maar eigenlijk zat er zoveel tegen voor en tijdens de race dat ik niet zo goed weet hoe blij ik moet zijn. Vooraf heb ik deze week een drukke week achter de rug. De nachten waren kort vanwege mijn werktijden en was het ook nog eens heel druk op mijn werk. Verder moest ik de dag voor mijn wedstrijd om 4 uur mijn bed uit om te werken. Helaas sliep ik door mijn alarm heen (gebeurt mij bijna nooit). Daardoor was ik een half uur te laat op mijn werk en vervolgens viel mijn telefoon in de wc pot!! Gelukkig vrijdag een nieuwe besteld lol! Vervolgens was ik heel de dag de hort op gelijk na werk om een bruiloft bij te wonen en heb ik ook taart en bier gegeten en gedronken en heb ik in plaats van een pastamaaltijd bij de Burger King gegeten omdat ik al 5 uur niks had gegeten. Oftewel ik heb best een amateuristische voorbereiding op vandaag achter de rug en daar baal ik echt van.

Wedstrijddag

Op de wedstrijddag ging ik op tijd uit huis gelukkig! Onderweg in de auto kwam ik erachter dat ik mijn sporthorloge ben vergeten, dat was een domper vooral bij zo een lange afstand. Maar goed dan op gevoel lopen en ik voelde mij al zo energiek (not). Toen de race. Ik ging snel van start, te snel (kan er ook nog wel bij) en ik had het mede daardoor vanaf 13 km gehad en liep ik niet zo fijn meer. Ik werd links en rechts ingehaald door andere lopers en dat demotiveerde mij nog meer. Op de terug weg hadden we ook nog ongeveer 6 km vol de wind tegen maar ik bleef stug doorgaan en probeerde toch nog onder de 2.30 te finishen.

Sorry dat ik zo deprimerend schrijf maar zo was het allemaal wel gevoelsmatig. Uiteindelijk kreeg ik na ongeveer 3,5 km bijna kramp maar bleef bidden op een pijnloze finish en….. dat lukte godzijdank! Ik keek op de grote klok en dan eindig ik toch wel heel leuk rond de 2.21!! Ik kan het eigenlijk echt niet geloven, gewoon flabbergasted maar goed het was nog even wachten op de officiele uitslag. Kort na mijn wedstrijd even naar de KFC om nog lekkerder deze dagje uit te eindigen 😄

Bij thuiskomst bleek later op de avond de finishtijd van mij1.21.32 te zijn en dit is een minuut sneller dan mijn eerste 30 km wedstrijd eerder dit jaar in Tilburg! 

Volgende uitdaging staat alweer bijna voor de deur, want op zondag 17 september (dus komende zondag al!) mag ik aan de Dam tot Damloop deelnemen. Kijk daar onwijs naar uit!

21586765_10159344484960204_8451091434749414720_o