Hoi!

2 weken geleden postte ik mijn laatste blogje dus het wordt weer tijd dat ik weer van mij laat horen. Dit keer heb ik weer goede redenen om te gaan bloggen. Gisteren heb ik namelijk aan een lokale loopje meegedaan. Een loop waar ik voor de 3e keer aan mee zou gaan doen. De 2e helft van het seizoen 2017 heb ik met een 5 km wedstrijd geopend. Dit keer had ik de eer om aan de Ronde van West in Capelle aan den IJssel weer mee te doen, een leuke kleinschalige loop dicht bij huis.

Het beloofde een regenachtige dag te gaan worden gezien de ochtend maar in de middag klaarde het op en werd het in ieder geval droog en ook best warm. Op zich kan ik daar wel tegen dus maakte ik mij daar niet zo veel zorgen om. Alleen het in de avond lopen en dan ook nog eens een wedstrijd komt eigenlijk bijna nooit voor dus dat was extra spannend! Nadat ik mijn startbewijs al snel in bezit had, maakte ik mij klaar voor de wedstrijd. Nog even een warmin-up en daarna richting het startvak waar ik al snel vooraan kon staan. Ik weet uit het verleden dat het best krapjes is aan de start en het eerste stuk op het parcours omdat de weg in tweeën is gesplitst vanwege het feit dat we terugkomen richting de startlocatie om de race een vervolg te geven. Zo kom je dus in totaal 3 keer bij de start/finish.

Om 19.15 uur klonk het startschot en ik ging al heel snel van start. Het vervelende was gelijk al dat mijn hartslag heel hoog was en ik al snel door had dat ik het heel benauwd had. Die combinatie is killing dus probeerde ik maar het beste van te maken. Op een gegeven moment werd ik door heel wat lopers nog ingehaald na ongeveer 2 a 3 km. Ik moest mijn hartslag wat onder controle houden dus liet ik het tempo wat zakken. Gaandeweg de wedstrijd kreeg ik het steeds zwaarder. Ik was heel blij dat het maar 5 km was. Met het laatste stukje naar beneden toe ging er een last van mijn schouders af en probeerde ik er nog alles uit te halen wat er in zat. Ik hoopte vooraf dat ik rond de 19 minuten zou gaan lopen en het liefst in de 18 minuten, je moet toch wel een streven hebben. Pas toen ik bij de auto aankwam zag ik mijn definitieve tijd op mijn telefoon en ja hoor deze jongen loopt gewoon een tijd van 19.02!! Wat dus betekent dat ik gewoon een PR heb gelopen!! Ik verbeter mijn PR gewoon met ruim 30 seconden en dit bewijst toch maar weer hoe goed ik dit jaar bezig ben. Alweer een PR die ik behaal op een andere afstand. En dit bewijst ook dat de Ronde van West een snel parcour is want alle 3 de keren dat ik hier heb gelopen loop ik hele snelle tijden.20841198_10159227639760204_145434795772465453_n

Hoe lastig het ook is om na zo’n zomerbreak een wedstrijd midden in de zomer te lopen zo leuk is het als je dan toch jezelf kunt verrassen en het toch maar weer doet!

Nu maar verder trainen en hopen dat ik nog fitter de 2e helft van dit jaar kan afmaken!

RunwithMoesy – It will be fun20770347_10159227639910204_8674621064188360969_n