Hi there!

How you doing? I’m doing great thank you!

Om hier maar mee te beginnen wat ik afgelopen weekend niet anders hoorde.
Het was op vrijdag 7 juli 2017 weer zo ver. Voor het 4e achtereenvolgende jaar zou ik weer naar Londen gaan om daar aan een van de leukste 10 km wedstrijden deel te nemen, namelijk The British 10k London Run. Ik kijk altijd al gelijk na de vorige editie uit naar de volgende editie. Het is zo’n leuke hardlooptripje die ik elke keer weer mag maken in een superleuke periode van het jaar (met meestal goed weer) en heel veel toeristen wat het extra gezellig en druk maakt.

Dus op vrijdag ging ik daar dan naar Londen toe. Zoals ik altijd doe heel vroeg in de ochtend al en dit keer vloog ik vanaf Schiphol Airport. Bekend terrein dus dat is makkelijk vertrekken. Ik had al thuis ingecheckt en het viel qua drukte mee waardoor ik snel bij mijn gate was aangekomen. We vertrokken ook op tijd en voor ik het wist was ik weer in Londen aangekomen. Dit keer kwam ik aan van een voor mij nieuwe vliegveld namelijk London Luton Airport. Maar wat meestal bij de kleine vliegvelden is, is dat je er snel uit bent en meestal ook makkelijk de buslocaties vindt om richting het centrum te gaan. Dat was nu ook het geval en ik was zelfs de eerste in de rij om de bus in te gaan.
Na een ritje van 2 uur (nog langer dan het vliegen!!) was ik dan in het gezellig drukke Londen. Ik kwam aan op Victoria Station (ook een nieuwe locatie voor mij) en het geluk was dat ik daar in de buurt mijn hotel had zitten. Dus lopend (natuurlijk!) ging ik naar mijn hotel toe en die vond ik toch ook best snel.

Eenmaal op bij mij hotel aangekomen was ik niet heel enthousiast. Ik zal er verder maar niet te diep op ingaan. Nadat ik mijn kamer had bezocht ging ik gelijk op pad. Eerst naar Wimbledon om het tennis te zien. Helaas bij aankomst was het zo druk dat ik pas aan het einde van de middag de verwachting was dat ik naar binnen kon. Ik zou namelijk in de rij van mensen met geen kaartjes moeten wachten en er waren daar ongeveer 11.000 mensen al in de rij gaan staan. Dus ik dacht nou dat kost mij bijna mijn hele dag en het is al niet zo lang mijn verblijf dus ging ik weer terug naar het centrum en koos ervoor om gewoon ouderwets mijn tijd midden in het centrum bij Oxfort Street, Regent Street te besteden. Lekker winkel in en uit, mensen kijken en lekker eten, that’s my thing!
Dag 1 was voorbij voor ik het wist (foto’s volgen later in mijn blog hoor 😉 )

Dag 2

19732207_10159023717730204_4654341829871902701_nHet begon voor mij met een ontbijtje in het hotel. Na het ontbijtje had ik de planning om naar Camden Town te gaan. Ga ik eigenlijk elke bezoek aan Londen wel naar toe. Je hebt daar genoeg te zien en vooral te eten!! Ik word daar altijd wel blij van. Na een paar uurtjes daar rond gelopen te hebben, wat gekocht te hebben (wat souveniertjes) en lekker gegeten en gedronken te hebben ging ik weer richting het centrum van Londen en heb ik daar de rest van de dag bij de Gay Parade waar ik best wel onverwachts tegen aan liep toen ik uit het metrostation van Oxford Street kwam. Is weer eens wat anders haha!Met het lekkere weer, de sfeer en al het leuks wat voorbij liep maakte het een extra leuke dag. De rest van de avond heb ik in de straten rondom Oxford Street rond gebracht.

Dag 3 – Race Day! 

Vroeg in de ochtend werd ik weer met gezonde spanning wakker (altijd weer hetzelfde verhaal haha). Vervolgens ben ik gelijk naar mijn ontbijt gelopen om kort na mijn broodjes met jam en kopje thee en banaan richting het centrum te gaan. Ik wist eigenlijk nog steeds niet precies waar ik moest zijn om mijn startnummer op te halen. Zoals het voorgaande jaren was geregeld was het goed maar dit jaar hebben ze het ophalen van startnummers voor ‘overseas’ mensen die niet in de UK wonen op dezelfde dag als de wedstrijd gedaan wat minder relax is dan een dag ervoor wat voorgaande jaren het geval was. Desondanks moest ik het toch in bezit krijgen en ging ik naar Waterloo Station want het adres was Waterloo Place, best logisch toch? Nou verkeerde gedachten van deze ervaren jonge man. Ik kwam daar aan op het metro station. Ik zag niks of niemand wat ook maar met deze run te maken had. Ik vond het vreemd maar liep een rondje om het grote stations hal heen maar niks gaf mij de indruk dat ik ook maar in de goede richting liep/was. Vervolgens zag ik gelukkig 2 dames met een tas van de run die je achter kunt laten bij de bagage drop. Top, dus ik liep met ze mee maar onderweg zag ik weinig lopers terwijl het normaal al best druk is als ik in de buurt van de bagage drop ben. Nou ja, doorlopen maar en wat mijn vermoeden was klopte ook. Het was op dezelfde locatie als 2 jaar terug vlakbij Piccadilly Circus terwijl het vorig jaar op een andere locatie was waar ik deze dag langs liep maar er stond alleen maar politie dus ik moest omlopen en dan langs Trafalgar Square liep ik naar de bagage drop. Maar niks liet mij merken dat ik daar mijn startnummer kon ophalen. Pff, wat vervelend zo. Het is dat ik genoeg tijd had en daardoor niet nog ongeduldiger was geworden. Niemand van de vrijwilligers wist waar ik moest zijn voor mijn startnummer. Toen zei iemand dat ik richting Trafalgar Square moest om mij daar te melden bij de Helpdesk (daar liep ik net juist langs!). Ik wist in ieder geval waar ik moest zijn dus ik snelde mij daar naar toe. Eenmaal daar aangekomen ging ik in de rij staan en vertelde ik een manager (zag ik aan zijn bordje) over de hele organisatie met betrekking tot de ‘overseas’ en mijn situatie van vandaag. Hij begreep het en hij zou het verder meenemen mijn feedback. Nou na deze niet zo’n fijne start van de dag ging ik richting de bagage drop (nou wist wel waar dat was haha) en kon snel mijn bagage achterlaten en ging ik richting de start langs Buckingham Palace (love it) en moest nog langs alle startvakken richting B want startte zowat vooraan, super! Ik ging voor de 40 minuten toen ik mij vorig jaar inschreef. Nu denk ik met het warme weer rond de 25 graden kon het gaan worden en het was best benauwd zo vroeg in de ochtend al, het wordt wel lastig. Maar de pacer die bij mij in de buurt stond van 40 minuten was heel aanstekelijk om met hem mee te lopen. Ik dacht waarom ook niet. Ik heb nooit echt voor een snelle tijd daar gelopen en ik voel mij super de laatste maanden zoals jullie wellicht wel weten. Dus ik ging ervoor! race_3260_photo_54963472Ik liep al een tijdje voor de pacer (oeps) maar goed zolang ze mij niet inhalen gaat het goed dacht ik.Onderweg stonden er veel toeschouwers, de nodige entertainment en genoeg drankenposten, Super met een grote S! Na ongeveer 7,5 km haalde de pacer mij in en dat gaf mij niet echt een boost zeg maar haha. Ik liep stug door en hoopte niet te veel tijd in te leveren want liep op schema. Toen wist ik dat ik een beetje begon in te leveren en dat is toch wel jammer. Langs de Big Ben was het nog meer een kleine 2 km en met wat bochten was het niet echt ideaal maar goed gaan met die banaan! De laatste bocht op de rotonde ging ik nog een rechte stuk naar de finish toe. En yes! Ik ben weer gefinisht!

race_3260_photo_55023186

Het is mij weer gelukt en wat was het weer leuk (even de pre-start niet meegerekend)! Ik kreeg een super mooie medaille (dacht even dat ik de marathon had gelopen zo groot is die haha) en een goodiebag met oa. een finishers shirt, 2 flessen drinken met water en sportdrank en wat fruit. Daarna richting de bagage lopen om daar nadat ik mijn tas had even lekker uit te rusten. Even beseffen dat ik het toch maar weer heb gedaan en kort daarna ben ik naar mijn hotel gegaan om even op te frissen. Na mijn hotelbezoekje ben ik richting het centrum weer gegaan en heb ik rustig ergens gegeten en ben daarna nog in de buurt van Piccadilly Circus gechillt waaronder China Town, Soho en Oxford Street. En het werd nog lekker laat om daarna naar mijn hotel te gaan om mijn bedje op te zoeken… het was niet niks weer zo’n lange drukke sportief mooie dag!

19732143_10159018163045204_7177312878361351736_n19875661_10159018148740204_8615309079577757438_n

Dag 4 – Last day!

Ook deze dag klonk de wekker vroeg. Ik ging natuurlijk weer ontbijten en kort daarna even snel de laatste spullen inpakken. Natuurlijk ging dat weer niet heel makkelijk (zacht uitgedrukt) en nadat ik mijn hotelkamer uit was heb ik mijn spullen even achtergelaten in het hotel. Daarna ben ik naar Trafalgar Square gegaan om daar even te chillen op het plein, hoopte ik. Niks was minder waar want ze waren daar nog bezig om alles af te breken van de dag ervoor. Dus helaas voor mij en ging ik maar richting Piccadilly Circus om daar vlakbij de M&M store en Lego store mijn tijd door te brengen om vervolgens tijdig richting mijn hotel te gaan om mijn bagage op te halen. Ik wilde gewoon vroeg terug gaan want met het OV van Londen weet je nooit hoe laat je ergens arriveert.Ik had nog genoeg tijd voor ik de bus naar London Luton Airport zou nemen dus ik ging nog uitgebreid lunchen op Victoria Station. Na een heerlijke lunch heb ik mijn laatste aankopen gedaan en vervolgde mijn weg naar het busstation van Victoria. Eenmaal daar aangekomen kon ik gelijk aan boord en vertrok de bus op tijd. Na weer een lange busreis kwam ik aan op het vliegveld en kon ik ook weer snel door alle checks. Binnen was het strevend druk en zo benauwd. Heel onaangenaam. Kwam er ook nog de mededeling dat mijn vliegtuig later zou vertrekken dus zat niet echt mee maar ik ben er in ieder geval op tijd haha. Uiteindelijk werd de vertraging korter (nooit meegemaakt) en konden we eerder dan de eerder genoemde vertraagde tijd vertrekken, wat een opluchting! Ik de volgende nacht/ochtend al weer op voor mijn werk dus wilde zo snel mogelijk thuis zijn. De rest van mijn reis ging snel en uiteindelijk was ik nog voor middennacht thuis op maandag. Zo kwam er een einde aan een 4 daagse citytrip/hardloopreisje in Londen. Ik heb mij ook gelijk weer aangemeld middels de Pre-Registration dus kijk weer uit naar volgend jaar!

Volgende wedstrijd staat op 23 juli gepland. Dan mag ik weer een 5 km loopje in mijn eigen Delft lopen, thuiswedstrijd dus!

Owja, helemaal vergeten te benoemen maar mijn tijd in Londen was 40.11 dus net niet onder de 40 minuten! Komt helemaal goed maar dit was al helemaal super gezien de omstandigheden die dag 🙂
RunwithMoesy

 

Deze diashow vereist JavaScript.