Goedenavond op deze zondagavond!

Na vorige week zondag 8,8 km in Assen te hebben gelopen tijdens de TT-Run stond er voor vandaag alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Dit keer wat ook wel fijn is een kortere wedstrijd of zoals ik het noem een shortie, namelijk 4 Engelse Mijl oftewel 6,4 km.

Voor mij zou het de eerste keer betekenen dat ik een dergelijk afstand zou gaan lopen dus weer een nieuwe ervaring plus in een een stad en tijdens een evenement waar ik nog niet eerder had gelopen. Dus op zich een dag vol verrassingen.

Het begon best bewolkt, een beetje regenachtig met heel wat wind. Niet echt de meest gunstigste weersomstandigheden maar goed beter dan vorige week zondag natuurlijk toen het zo super warm was!

Dus ruim op tijd ging ik van huis richting Roosendaal. Daar eenmaal aangekomen kon ik mijn auto makkelijk kwijt in een van de paar parkeergarages in het centrum van Roosendaal. Van daaruit was het nog een klein stukje lopen en konden we de spreker al horen dus ik hoefde geen eens te zoeken naar de startlocatie. Toen was het nog best een tijdje wachten en kon ik mij rustig voorbereiden op mijn wedstrijd. Ik had support bij me dus ik kon alles achterlaten bij diegene en zo rustig mijn warming-up doen. Ik was zoals wel vaker wat gespannen/zenuwachtig, want de vragen die ik toch altijd heb is, hoe zal het weer zijn, hoe is het parcours (als ik het nog niet ken), zal mijn lichaam sterk genoeg zijn voor deze race en dan natuurlijk voornamelijk de benen en de buik, zal mijn voeding goed zijn etc. Nog even en we gingen van start. Ik stond helemaal vooraan dus ik hoefde eigenlijk niemand meer in te halen. Ik ging al gauw weg met een groepje van 5 en 19400093_1703169606390137_2713665336462109466_ndaarvoor liepen de uiteindelijke nummers 1 en 2 van deze race. Ik moest na ongeveer 2/2,5 km lossen en ging daarna solo verder. Ik liep op dat moment 8e overall als ik het goed had en achter mij liep de concurrentie steeds verder van mij. Langs het parcours

stonden al best veel toeschouwers en dat was leuk om te zien voor zo’n korte afstand. Tegen het einde van dewedstrijd kreeg ik het wel bestpittig. Speaker noemde mijn naam en plaatsnaam en ik wist dat het nog een klein stukje was en toen kwam ik dan over de finish!! Wat een heerlijk gevoel is dat toch altijd! Vooral als je ook nog hoort dat je bij de beste 10 zit wat ik al ongeveer dacht….uiteindelijk nadat ik was bijgekomen kwam ik erachter dat ik 6e in mijn categorie ben geworden en 8e overall! Puike prestatie al zeg ik

19478273_10158942305970204_824592422_n

het zelf… wat een vooruitgang boek ik toch… volgens mij heb ik bij bijna al mijn wedstrijden dit jaar een PR gelopen wat extra leuk is!

Nu maar lekker bijkomen en dan mijn pijlen richten op 9 juli want dan ga ik aan een van mijn favoriete wedstrijden meedoen namelijk The British 10K in Londen… kijk daar weer naar uit.

Run with Moesy – It will be fun! 😀19451477_10158942295505204_1479470687_o