‘Mei maakt je blij’, dat is waar ik vandaag heel graag in mijn blog wil starten want wat voor leuke maand heb ik achter de rug. Geen verre reisjes of dure aankopen of iets dergelijks. Gewoon op sportief gebied in eigen land heb ik aan 3 geweldig mooie evenementen mogen deelnemen, ook heb ik mijn eerste hardloopevent georganiseerd en heb ik mijn reis naar Londen helemaal afgerond.

Wings for Life Run 

Allereerst wil ik nog even kort terugkomen op mijn eerste deelname aan de Wings for Life Run. Daar begon het als het ware mee in deze superleuke mei maand. Wat een uniek evenement was dat en wat heb ik daar goed gelopen. Het heeft zo’n apart concept zoals jullie wellicht weten, de sfeer is top (Brabanders he?! 😉 ), mooi parcours en het weer zat tijdens afgelopen editie ook mee en dit alles voor een goed doel… alle ingrediënten voor een top evenement!

Het lastige is dat het alleen wel voor 2018 op 6 mei valt, later vertel ik waarom dit lastig is.

 

Delft on the Running

Een mijlpaal in mijn leven zo zie ik het toch wel een beetje. Wat zul je dan denken? Nou dat ik mijn eerste hardloopevenement heb georganiseerd. Een loop met een iets andere concept dan dat je wellicht gewend bent. Bij deze loop gaat het om sportiviteit, gezelligheid en lopen in Delft (en omgeving) want dat is wat we tot doel hebben.
Verder is er geen inschrijving en starten we als een groep en finishen als een groep.

Op deze manier kom je op plekken in Delft waar je misschien nog nooit bent geweest of waar je niet snel zult gaan hardlopen. De eerste editie heeft dus inmiddels plaats gevonden op 10 mei en met 15 deelnemers, gezelligheid, lekker weer en een mooi rondje van ongeveer 6,5 km in Delft was het een geslaagde eerste editie.

18425810_1899220550104229_2024086086_n18448109_1899220686770882_246702218_n

De volgende editie staat gepland op woensdagavond 14 juni 2017 om 19.30 uur. Voor meer info verwijs ik je door naar de facebook pagina van Delft on the running.

Wie weet zie ik jou bij een van de volgende edities van Delft on the running. Voor meer info mag je mij ook via FB of mijn website benaderen en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Golden Tenloop 

Afgelopen donderdag 25 mei op Hemelvaartsdag stond voor mij een jaarlijks terugkerend evenement namelijk de Golden Tenloop. Deze loop vindt plaats in mijn eigen woonplaats en aangezien dit het grootste evenement is in Delft en ik hier mijn hardloopcarriere ben begonnen doe ik er jaarlijks trouw aan mee.

Zo ook dit jaar en het was toch wel spannend en leuk allemaal. Het is altijd een feestje als je in je eigen stadje mag gaan lopen, komt vele bekenden tegen en het is zo makkelijk maar ook vooral door het warme en zonnige weer best spannend. Het zou 20+ graden worden dus te warm om echt lekker en goed te lopen maar voor mij als mooi weer loper een leuke uitdaging om tot het uiterste te gaan, zo eigenwijs als dat ik ben.

Ik startte in vak A dus dat was zoals je wellicht vermoedt in het eerste startvak #lol. Dit zorgde ervoor dat ik kort na het startschot van 15.00 uur van start kon gaan. Veel publiek weer langs het parcours en dat kwam mede door het lekkere weer. Ik ging gelijk snel van start en dat resulteerde bij mij dat ik wel geloofde in een snelle 10 km, maar hoe lang zou ik dit kunnen volhouden. Ik voel mij de laatste weken top met de meest recente wedstrijden in de benen. Na 5 km liep ik op schema voor een tijd rond de 40 minuten en dat zou toch echt waanzinnig zijn. Ik heb namelijk een PR van 42.08 op de 10km. Na ongeveer 6/7 km kreeg ik het steeds zwaarder en begon ik tijd te ‘verliezen’ niet geheel verrassend. Ook voelde het beste mentaal ook wel wat lastiger lopen omdat er dit jaar tegen de richting in werd gelopen omdat het parcours was veranderd. Daardoor liep het gewoon raar omdat ik anders ben gewend. Nou met 1 km te gaan had ik door dat een tijd onder de 42 gewoon haalbaar was. Wow, dus ik bleef het tempo vast proberen te houden en dat ging goed! Yes, I made it to finish en mijn tijd is een tijd van 41.08 geworden!!

Ongelofelijk dat ik onder deze warme omstandigheden een tijd als deze kan lopen en gewoon een PR! Weer een doelstelling bereikt en dat was onder de 42 minuten lopen #proud.

Deze diashow vereist JavaScript.

Filmpje gemaakt voor New York Marathon
Na afloop van mijn wedstrijd tijdens de Golden Tenloop heb ik een filmpje opgenomen met een goede vriendin van mij om zo kans te maken op een geheel verzorgde reis naar de New York Marathon en dat was super leuk om te doen. Het filmpje volgt nog wanneer het af is en de deadline is verstreken om zo de concurrentie natuurlijk niet prijs te geven wat ik voor filmpje heb gemaakt 😉

Sneak preview met een foto heb ik dan weer wel voor jullie 😉

18745151_10158782821285204_1746502956_o

Tilburg Marathon

Last but not Least, 3 dagen na de Golden Tenloop stond op zondag 28 mei mijn halve marathon tijdens de Tilburg Marathon. Een uniek evenement wat plaats heeft gevonden omdat het voor de eerste keer werd georganiseerd en ik was er bij! Alhoewel, dat was heel lang onzeker want de weersverwachting was heel warm voor afgelopen weekend. Zo warm dat het tot afgelopen vrijdag niet zeker was of het door zou gaan. Op vrijdagavond kregen we dan het definitieve berichtje dat het evenement gezien de verwachte temperaturen voor die zondag en na overleg met verschillende partijen toch groen licht kreeg en daardoor kon ik mij opmaken voor mijn 2e wedstrijd in een paar dagen tijd.

Hoe gaat mijn lichaam zich houden? Wat zal de warmte met mij gaan doen? Hoe zal het parcours zijn? Hoe zal de organisatie zijn?

Een voordeel is wel dat ik in de afgelopen jaren vaak in Tilburg heb gelopen met oa. Rondje Tilburg, Tilburg 10 miles, Warandeloop, Atilla Run en nu dan de Tilburg Marathon en ik weet hoe gezellig het is in Tilburg en de gastvrijheid is ook goed te noemen.

De organisatie had heel slim de aanvangstijden vervroegd waardoor ik in plaats van de geplande 14.00 uur nu om 9.30 mocht starten en daar was ik super blij mee en vele met mij. Nadat ik vroeg op was, ging ik op tijd van huis richting de Schouwburg in Tilburg. Eenmaal daar aangekomen kon ik op paar minuten lopen van de start mijn auto gratis parkeren, top! Vervolgens met de voorbijkomende lopers richting de Schouwburg. Daar aangekomen, ging ik mijn startnummer ophalen, mezelf klaar maken met wat laatste handelingen, wc beurt, met wat bekenden nog gebabbeld om daarna richting het startvak te lopen. Scheelt dat dat het gelijk voor de Schouwburg theater was. Jammer genoeg waren er geen startvakken op tijd dus maar gelijk richting de balonnen van de pacers. Ik was een beetje eigenwijs en koos ervoor om bij de pacers van 1.35 te staan en dat terwijl mijn officieel gemeten tijden over 21.1 km op 1.38 nog wat stond. Ik was benieuwd hoe dat zou gaan want ik voel mij best fit, zelfverzekerd en goed. De wedstrijd verliep in het begin soepeltjes. Jammer genoeg liepen de 3 pacers voor 1.35 ver uit elkaar vroeg in de wedstrijd waardoor het lastig was met wie ik moest meelopen. Ik probeerde 4.30 per km aan te houden wat je voor een tijd van 1.35 moet lopen en toen bleef er 1 pacer over. Vervolgens liep ik steeds lekkerder en liep ik bij deze pacer weg. Of dat nou zo slim was, wist ik toen natuurlijk nog niet maar het grote risico nam ik toch. Dat ging tot ongeveer 10,5 km goed en toen kwam ik zelfs de pacer tegen die het snelst van start ging. Ik probeerde bij hem te blijven en niet sneller te lopen. Ik begon ook steeds vermoeider te geraken dus hield mijn hart vast (figuurlijk dan zoveel pijn had ik gelukkig niet! 😉 ) Maar mijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid zorgde ervoor dat ik doorging en zelfs bij de pacer wegliep! Whaat? zul je wel denken. Ja je leest het goed. We liepen al voor op het schema maar nu liep ik nog verder voor op het schema. Met nog een paar kilometer te gaan, ging het nog wat moeizamer en leverde ik tijd in. Ook vanwege de zon en de hogere temperaturen werd het wat zwaarder.

Uiteindelijk kwam er bijna een einde aan de wedstrijd want ik was bijna bij de finish. Nog een stuk rechtdoor, speaker is goed te horen, finishboog in het vizier en de gezelligheid langs het parcour was een opluchting. Pff, finish is bereikt want zelfs mijn naam en woonplaats werd nog door de speaker omgeroepen… te leuk! Did it again!
Na ontvangst van mijn medaille, eten en drinken, nog een foto met een KPN bord als fotokader, richting mijn spullen om even bij te komen en rustig zittend uit te rusten.

Na afloop nog wat andere lopers aangemoedigd en nog even wat fotootjes geschoten 😀

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu weten jullie een beetje waarom de maand mei mij blij heeft gemaakt!

Volgende uitdaging staat voor mij op 17 juni gepland. Dan ga ik namelijk voor de eerste keer aan de TT Assen Run meedoen. En niet te vergeten op 14 juni de door mij georganiseerde Delft on the Running event. Tot die tijd maar weer lekker doorgaan met trainen!

Fijne avond nog!

Run with Moesy – it will be fun 😀