Wow… wat een dag vandaag. Zoals vele weten is er een poging gedaan door mijn landgenoot en sportheld Zersenay Tadese (35 jaar!!) om de marathon onder de 2 uur te lopen (nog nooit gebeurd).
Helaas heeft hij het niet gered en was een andere deelnemer de keniaan en Olympisch Kampioen op de marathon van 2016 Kipchoge met een tijd van 2.00.24 net niet onder de 2 uur gefinisht.
 
Toch super trots en bekijk het filmpje om meer te weten te komen over wie mijn sportheld is!
 
En dan hebben we Daniel Teklehaimanot (weliswaar een wielrenner) die vandaag na een beste dag vandaag de beste klimmer is in de Giro D’Italia. Na de Tour de France 2015 weer van zich laat horen in een van de grootste wielrenwedstrijden!
 
En dan hebben we tenslotte nog Moesy Zemichael die zal morgen zo lang mogelijk de finishlijn voorblijven. Dan denk je, wat bedoel je? Morgen starten we over heel de wereld op hetzelfde tijdstip (landen waar het dan s’nachts is starten dan ook gewoon midden in de nacht) om een bepaalde route te lopen. Vervolgens start er een zogenoemde ‘catcher car’. Wat ik en duizenden andere lopers gaan proberen is om deze car zo lang mogelijk voor te blijven want zodra deze je heeft ingehaald ben je gefinisht en stopt je wedstrijd.
 
Het is een race met als doel zoveel mogelijk hardlopers over heel de wereld aan het rennen te krijgen voor diegenen die dat niet kunnen. Omdat elk persoon die rent voor diegenen die dat niet kunnen de genezing van dwarslaesies één stap dichterbij brengt.
Ik ben benieuwd hoe ver ik kom!

Run with Moesyroute_wings_for_life