Goedemorgen!

Normaal zijn jullie mijn Monday = Runday blogs gewend maar vorige week maandag en deze maandag moest en moet ik bijkomen van mijn gelopen wedstrijden. Na vorige week zondag in Londen mijn halve marathon te hebben gelopen, stond een week later weer een wedstrijd. En wat voor 1. Mijn langste afstand in aanloop naar Rome moest nog gelopen worden en ik vond het wel zo makkelijk om dat tijdens een run te doen.

Dus Moesy ging kijken waar hij wilde gaan lopen. Er was zoveel keuze maar niet voor de langste afstand die ik voor ogen had. Spaarnwoude zou een optie zijn maar dan loop je vaker hetzelfde rondje dus daar pas ik voor. In Tilburg had je een run van 30 kilometer waar je een klein gedeelte van het parcours 2 keer loop maar grotendeels niet en aangezien het de juiste afstand is die ik wilde lopen koos ik voor deze loop.

Dit is de Attila Run georganiseerd door atletiekvereniging Attila. Eenmaal daar aangekomen na een uurtje rijden uit Delft is complex naast het stadion van voetbalvereniging Willem II gelegen. Het was er best winderig en ook best grauw. Vooral het winderige vond ik nog zo fijn en ik zat al helemaal te hopen dat ik veel meewind zou hebben.

Na wat voorbereidingen met onder andere een uitgebreide warming-up met wat jongens die ik daar heb leren kennen was ik klaar voor mijn eerste 30 kilometer wedstrijd ooit. Best spannend maar nu het zo dichtbij was, was de spanning zoals bij iedere wedstrijd. Plan was om niet al te snel te starten maar dat zou best lastig zijn omdat de 10 kilometer lopers ook met ons tegelijk gingen starten. Om 11.00 uur klonk het startschot. Eerst was het een rondje van 10 kilometer (hoor mij dan rondje haha!) om vervolgens vlak voor het complex van Av. Attila aan een 2e ronde van 20 kilometer te beginnen. De eerste 5 kilometer gingen heel snel, eigenlijk te snel. Ik liep een tijd van precies 22 minuten. Dus ik moest echt een tandje terug. Na 10 kilometer stond er een tijd van 46 minuten en nog wat seconden op de klok. Dat leek er al iets meer op. Toen gingen we richting Hilvarensbeek. Ik kreeg vanaf 10 kilometer jammer genoeg last van mijn maag. Dit had ik tot ongeveer 19/20 kilometer dus dat was echt behoorlijk lang dat ik er last van had maar gelukkig ging het weg nadat ik mijn gelletje had ingenomen. Ik had ook kort daarvoor last gekregen van hartkloppingen en dat baarde mij veel meer zorgen! Zo erg dat als het nog een keer gebeurd ik maar gelijk naar de huisarts zal gaan. Desalniettemin had ik het geluk dat beide klachten over gingen en ik mijn weg kon vervolgen terug richting Tilburg langs de Beekse Bergen, altijd al naar toe gewild en nu langs gelopen haha.

Na ongeveer 24 kilometer merkte ik aan mijn tussentijd dat er een hele mooie tijd in zat en ik liep ook gek genoeg met wat ik aan klachten al had gehad, de winderige omstandigheden (waar ik best veel last van had) toch best lekker. Na 27 kilometer begon ik het wel zwaarder te krijgen, lichaam had het zwaar maar haalde zowaar een loper in die mij na ongeveer 14 kilometer had ingehaald. Dat gaf mij het gevoel dat ik het echt goed deed en ik bleef hard werken en er voor gaan hoe zwaar ik het ook kreeg. De laatste loodjes zijn het zwaarst en ook dit keer. De laatste bocht naar rechts was echt een heerlijk gevoel want vanaf daar was het enkel rechtdoor richting de atletiekbaan om daar te finishen…. 17359426_1889104828040519_3235822007303897675_oyes!! I did it! Kom maar op met de medaille daarna gelijk wat drinken en een stukje fruit gepakt en toen zag ik mijn moeder nog niet. Die had niet verwacht dat ik zo snel zou finishen dus die zat nog in het clubhuis. Ze zag mij wel gelukkig finishen dat dat viel gelukkig mee haha!

Gelijk gevraagd wat mijn tijd was en dat was een tijd van 2.22.35!!!!! Nou dat is toch echt ongelofelijk! Ik heb zo goed mijn best gedaan en hier zo hard voor gewerkt. Ik kan wel zeggen dat ik geweldig heb gelopen en deze test voor de marathon van Rome is meer dan geslaagd. Dit heeft mij heel veel zelfvertrouwen gegeven.

Bij thuiskomst kom ik er zelfs achter dat ik 4e in mijn categorie ben geworden, hoogste notering ooit!!

Ik ben ongelofelijk blij en heb mezelf geïnspireerd (kan volgens mij geen eens maar ben in ieder geval super trots op mezelf!)

RunwithMoesy

17359014_10158431028940204_7846876258745966379_o17359422_10158431581890204_5736806363565558858_o