Hi there!

Zo het is dan eindelijk zo ver. Ik ben weer sinds gisteravond in het land. Ik heb nu eindelijk tijd om over mijn trip naar Londen te bloggen. Het was toch weer een avontuurtje ondanks dat ik er al redelijk vaak naar toe ben geweest en zelfs eerder heb deelgenomen aan de eerste editie van de North London Half Marathon in 2015. Weliswaar is sinds de 2e editie veel veranderd (kom ik later nog op terug).

Ik keek al heel erg uit naar mijn volgende loop in het buitenland. Sinds New York in november 2016 zou dit de volgende worden. Op vrijdag ging ik dan naar London. Ik had al mijn printscreens gemaakt van het hotel en de startlocatie. Op vrijdag ben ik eerst vanaf Westminster Abbey (waar de Big Ben en London Eye staan) lopend richting Trafalgar Square, Piccadilly Circus en Oxford circus gegaan. Onderweg lekker rustig aan gedaan en een beetje aan sightseeing gedaan. Ik ken eigenlijk alles al maar je raakt nooit uitgekeken. O ja, ik ben ook nog even langs China Town geweest (daar ben ik dan weer nog nooit geweest gek genoeg terwijl het vlakbij de M&M’s winkel is (waar ik vaker ben geweest). Daar heb ik bij een winkeltje genaamd Bubblewrap Waffle. Deze tent was op vrijdag pas sinds 2 dagen open dus een ideale kans om even langs te gaan voor een heerlijke waffel. Er stond een hele lange rij, er is mega veel interesse en het is echt een attractie! Ik ben toen gelijk in de rij gaan staan. Zoveel mensen die kwamen kijken en vele mensen sloten aan in de rij. Na uiteindelijk een uur stond ik dan bij de kassa en daar kreeg ik mee dat het ‘2 for 1’ is en aangezien iedereen met 2 was besloot ik er 2 te nemen want dit is een uniek 17265008_10158387634125204_3248925612015267105_nconcept zo dicht bij huis overgewaaid uit Hong Kong! Wat vervelend nou. De foto spreken voor zich en het was verrukkelijk.

Na deze heerlijke lekkernij ben ik dus verder door het centrum van Londen gaan lopen richting mijn hotel die bij het Paddington station ligt. Ik dacht na zo’n heerlijke lekkernij moet ik blijven lopen dus dat deed ik dan ook met mijn handbagage bij de hand.

Eenmaal aangekomen bij mijn hotelkamer, even mijn spullen gestald en daarna gelijk weer terug richting het centrum en natuurlijk weer lopend. Het weer liet het ook gewoon toe dus waarom niet. Ik dacht bij mezelf dan neem ik op de weg terug wel de bus want ik moet natuurlijk ook niet te moe worden met het oog op zondag voor mijn wedstrijd.

En de avond was verder gezellig op Oxford Street de bekendste en drukste winkelstraat van Londen.

Op dag 2 dus op zaterdag ben ik vroeg op pad gegaan. Ik ging eerst bij Paddington station informeren voor zondag naar de trein waarvan ik dacht dat deze vanaf dat station naar het Wembley Stadium zou gaan. Met het OV zou je niet op tijd aankomen als je naar het Wembley stadion wilt gaan op zondag en aangezien mijn wedstrijd om 8.30 uur zou beginnen was het zaak om mezelf goed te laten informeren. Er werd tegen mij gezegd dat de trein niet vanaf Paddington Station ging maar ik naar Marylbone Station moest gaan want daar gaat een andere treinsoort die wel naar Wembley Stadium gaat. Dus ik daar naar toe gelopen want het zou ongeveer 10 minuten zijn. Ik dacht dat is wel te doen en met het toetje van gisteren nog in het achterhoofd maar gedaan. Nou met flink doorlopen heeft het uiteindelijk 15 minuten gekost en dat is best lang. Maar eenmaal aangekomen en lang in de rij gewacht te hebben voor het loket om informatie te krijgen werd mij verteld dat de trein niet eerder dan 8 uur bij dat station zou aankomen. Dus ik balen want alle moeite om daar naar toe te lopen was dus eigenlijk voor niks. Enige voordeel is dat ik wel weet dat dat niet de juiste optie is. Maar er werd mij verteld om het even met de ‘underground’ te proberen, oftewel de metro. Daar sprak ik een vriendelijke medewerker aan en die vertelde mij na een beetje uitvogelen dat ik vanaf Paddington Station de nachtbus kan pakken naar Baker Street en vanaf Baker Street zou er een metro zijn die wel vroeg genoeg begint en mij op tijd bij Wembley Park kan brengen (achteraf de meest ideale station vanaf het stadion). Dus ik helemaal blij en kon mijn weg vervolgen naar Camden Town waar ik ging rondslenteren. Na een paar uurtjes daar rondgeslenterd, gegeten en gedronken te hebben, ben ik weer richting het centrum gegaan en daar heb ik de rest van de dag doorgebracht met als afsluiter een heerlijke pasta bij een Italiaanse tentje.

S’avonds was ik op tijd thuis rond 19.00 uur dus ideaal om even bij te komen van 2 dagen Londen en alles rustig klaar te leggen. Op de foto hieronder een impressie van wat ik allemaal bij me had voor mijn run van zondag. 17211880_10158393853435204_3993773173738994465_o

Zondagmorgen was het dan zover. Om 5.45 klonk al de wekker. Jeetje, wat was het vroeg! Maar goed zoals de afgelopen dagen kon ik toch niet goed slapen dus dat maakte aan de andere kant ook niet zoveel uit! Uhm, alles lag al klaar dus het was een kwestie van aankleden en dan richting de bus die mij naar Baker Street zou brengen. Helaas kwam de bus te vroeg en zag ik hem voor mijn neus weggaan. Dus ik moest ongeveer 15 minuten wachten op de volgend bus. Die kwam gelukkig wel op tijd en dus ik kwam op tijd aan op Baker Street Station en daar kwam ook de metro op tijd aan. In de metro hoefde ik mij niet af te vragen waar ik eruit moest want het was zo druk met lopers! Uiteindelijk kwam ik rond 7.35 uur aan op Wembley Park Station en het was nog enkel rechtdoor lopen naar het stadion. Daar eenmaal aangekomen kon je zien wat een massa mensen er waren. Eerst gelijk nog even de WC opgezocht, je kan het maar gedaan hebben om vervolgens door te lopen naar de bagage depot. Dat ging allemaal met wat geduld wel gesmeerd en met nog maar een kwartier te gaan liep ik gelijk door naar de startvakken. Ik had D dus dat is redelijk vooraan. Het liep namelijk tot en met H wat ik kon zien.

Na een korte warming up klonk om half 9 het startschot. Ik had de pacer van 1 uur en 45 minuten al gezien maar die liet ik na 2 km al achter de rug. Hij ging voor mijn gevoel toch te langzaam terwijl we al langzamer liepen dan het gemiddelde. Nou had mijn sporthorloge toch om dus ik ging gewoon kijken wat ik zelf zou kunnen qua tempo. Het is tenslotte een training op de marathon ondanks dat het een wedstrijd is. Na ongeveer 4/5 km ging het tempo iets omhoog. En dat bleef ik doen en rond de 10/11 km voelde ik mij steeds sterker worden en ging het lekker dus natuurlijk bleef ik het tempo steeds wat omhoog schroeven en dat bleef goed gaan. Rond de 14 km nog even een gelletje naar binnen (ben nog steeds mijn gelletjes aan het testen of het bevalt). En ik bleef lekker doorlopen. Het weer zat ook echt mee, een beetje miezeren, geen felle zon en ideale temperatuur (rond de 9 graden).

Uiteindelijk was het nog meer 2 km en zag ik het stadion dus versnelde ik nog met wat ik in mij had. Ik zag op mijn horloge dat er een hele mooie tijd zat aan te komen en dat deed wat met mij. Nog even een stuk rechtdoor over de startvakken, de bocht naar links met een stukje om het stadion heen richting de ingang om vervolgens een stukje in het stadion te lopen… jeej! Ik zie de finish en even alles nog gegeven! Wat geweldig joh! Gewoon gefinisht in het Wembley Stadion! Aangezien ik bij de eerste editie er alleen doorheen heb gelopen, moest ik bij de verandering van het parcours met als finish in dit geweldige stadion toch weer meedoen om dit ook meegemaakt te hebben, geen straf natuurlijk haha. En bij deze heb ik dat dus gedaan! 😀

Na afloop heb ik een goodiebag, sportdrank, een t-shirt, een mooie medaille en polsbandje gehad. Je komt handen te kort met wat je altijd krijgt bij loopjes in Londen. Vervolgens ben ik mijn tas gaan ophalen en toen lekker op het gemakje terug met de metro naar mijn hotel gegaan. Eerst nog even langs de Subway even genieten van een heerlijk broodje, cookie en wat drinken om daarna lekker een douche te nemen op mijn hotelkamer.

Bij thuiskomst kwam ik erachter dat ik een PR had gelopen vandaag! Check hieronder het resultaat. Ik had al het gevoel dat dat het geval is maar dat is bij deze helemaal bevestigd dus al het harde werken van de afgelopen weken/maanden betaald zich nu al uit en dat op zo’n zware heuvelachtige parcours want dat is iets waar ik hierboven niet over heb verteld maar het is een super zwaar parcours!

Schermafbeelding 2017-03-14 om 10.35.51.png

Na mijn heerlijke douche ben ik, noem mij gek, lopend weer vanaf mijn hotel naar het centrum gegaan. Daar heb ik weer de nodige uren doorgebracht tot s’avonds laat waar ik nog in een Chinees Restaurant in China Town van een ‘All you can eat’ concept heb genoten. Toen ben ik weer richting Oxford Street gelopen en dat was heel mooi zo op zondagavond door de verlichte straten en gebouwen. Het was nog best druk! Kort daarna besloot ik maar richting mijn hotelkamer te gaan want ik was natuurlijk best moe dus pakte ik de bus en ging ik gelijk naar bed.

Maandag nog even na een vroege uitcheck het centrum bezocht en daar heb ik lekker op het gemakje de zonnige ochtend/middag doorgebracht met als afsluiter een lunch bij Jamie’s Italian. Iets wat ik altijd al heb gewild en ik liep er toevallig op Leicester Square tegen aan! Ik kon mij geen betere afsluiter wensen en daarna pakte ik bij Leicester Square de metro die toevallig rechtstreeks naar Heathrow Airport ging waar ik vandaan vertrok terug naar huis. Zoals eerder gezegd kwam ik s’avonds laat thuis en was er een einde gekomen aan een drukke, leuke en gezellige citytrip in Londen!

RunwithMoesy