Hoi!

Een nieuwe week is begonnen en voor mij begint het op hardloopgebied een beetje teleurstellend. Eerder had ik al op vrijdag aangegeven dat ik een mailtje had gehad waarin stond dat ik helaas niet tot 1 van de 30 gekozen ASICS Frontrunners behoor.

Vandaag is officieel bekend gemaakt wie wel tot deze 30 ASICS Frontrunners behoren. Het was waarschijnlijk niet zo makkelijk om een keuze te moeten maken als er bijna 2500 kandidaten zijn maar persoonlijk denk ik daar anders over.

Ook is het jammer buiten het feit dat ik niet ben gekozen dat er nauwelijks wat minder bekendere lopers/bloggers zijn gekozen. Grotendeels van de gekozen lopers/bloggers hebben al goede banden met elkaar!

Maar goed mocht je willen weten wie er zijn gekozen, dit zijn alle gelukkigen in het nieuwe Nederlandse ASICS Frontrunner-team:

Laten we beginnen met Joop Rüter, 83 jaar (!) en heeft vele wereldrecords op zijn naam staan; wat een held!

Op de korte afstanden hebben wij twee snelle heren: 100-metersprinter Valentino Saparuwe en 100/200-meterloper Daniël Gouw.

Core members Erlinde Scheps en Manon Schutter nemen de trails en langere afstanden voor hun rekening en krijgen daarbij gezelschap van Mirthe Overkamp en Mindful Run-oprichter Martijn Mensink.

Een andere man van de lange adem is pensionado Jo Schoonbroodt die in de categorie M60+ de grootste afstand ter wereld heeft afgelegd in 6 uur tijd, bijna 79 km!

Irene Korstjens, Grace Wabbijn en Debbie Meijer (Fitfunrun) zijn onze alleskunners. Zij lopen korte afstanden tot marathons en bloggen over zowel hardlopen en reizen als eten. Zeker een aanrader om te volgen!

Voormalig topatleet Dennis Licht mag niet ontbreken in het team. Hij heeft op EK’s en WK’s gestaan met persoonlijke records van 3.39 op de 1500 meter, 7.54 op de 3000, 13.23 op de 5000 en 29.24 op de 10.000 meter!

Petra Kerkhove zorgt voor de lach in het team en loopt daarnaast, al lachend, marathons en ultraruns.

Nils Pennekamp is meervoudig Nederlands kampioen op de baan, de cross en in de duatlon!

Blogger en IC-verpleegkundige Gaby Rietmeijer maakt ontzettend leuke verslagen van haar hardloopavonturen.

In het team mogen we ook twee fantastische hardloopfanaten uit België verwelkomen, namelijk Wes Valcke en Louise Delputte. Louise blogt veel over gezonde voeding naast haar blogs over running.

Elf marathons heeft Richard Booms op zijn naam staan en momenteel is hij in training voor zijn twaalfde in Parijs.

Gerrit Voortman is een oud-atleet die nu veel trainingen geeft en ook atleten begeleidt.

Hedwig van Bree is, zoals ze zelf zegt, ‘een overmoedige moeder die de marathon van New York wilde lopen, dat ook deed en nu niet meer kan stoppen’. Hardloopgek dus.

Chantal de Lange en Natalie Sinke zijn de snellere dames op de 5 en 10 kilometer, hoewel ze ook ‘gewoon’ marathons lopen, waarover ze mooie foto’s posten op social media.

Roderick Cremers heeft in 2016 de NYC Marathon gelopen en gaat in 2017 voor Rotterdam!

Jermaine Maaijen loopt van 1 km tot en met 42,195 km is sportmodel en zowel in training voor de Rotterdam als de Boston Marathon.

Patty ter Harmsel is een enthousiaste blogger en plaatst veel mooie foto’s van haar runs op social media.

Monique van de Velde mogen we ook aan ons team toevoegen. Zij is een blogger die prachtige foto’s maakt van haar runs en bijbehorende kleding.

Celeste Engwerda is basisarts; handig, mocht iemand zuurstof nodig hebben na een run. En daarbij is ze gewoon een echte running freak. Zo zien we ze graag!

Onze Instagram-goeroes Maartje Bregman en Chris Berendse bereiken en inspireren ontzettend veel mensen met hun posts. Maartje over running en gezonde recepten en Chris over running en een ‘healthy lifestyle’.

En als laatste: ikzelf, Robert Lathouwers, tweevoudig olympisch atleet op de 800 meter en uitvoerder van de mooiste job die je maar kunt wensen, namelijk: Community Manager van het Nederlandse ASICS FrontRunner-team!’

De belevenissen en wedstrijden van het ASICS Frontrunner-team kun je het hele jaar door volgen op ASICS Frontrunner, op instagram.com/asicsfrontrunner en op Runnersweb.nl/frontrunners