Goedemiddag allemaal!

Nog niet zo lang geleden ben ik terug uit Zoetermeer. Vandaag stond er namelijk weer een run op het programma. Waar het tot nu toe in 2017 super goed weer was als ik een run had (HM van Egmond en Dekkerloop) was het vandaag tot vanochtend niet zeker of het door zou gaan. Dit is natuurlijk niet een fijne voorbereiding op je run maar goed het is natuurlijk niet anders. Gisteravond vroeg ik nog op de Facebook pagina van Noord-Aa Polderloop of wanneer het uiterlijk bekend zou zijn of het wel of niet door zou gaan. Dat kon tot kort voor de wedstrijd nog afgelast worden was het antwoord. Niet ideaal maar gelukkig kwam ik niet van ver dus dat scheelt.

Vanochtend stond ik maar tijdig op want stel je voor dat het gewoon doorgaat dan moet je toch een redelijk goede voorbereiding hebben gehad. Dus ik stond op en keek gelijk op Facebook of er al wat bekend was of het wel of niet door zou gaan. Tot mijn opluchting las ik dat de wedstrijd door zou gaan en dat de vrijwilligers hard hadden gewerkt om het parcours zo goed mogelijk loopbaar te maken. Daar ging ik dan richting Zoetermeer. Het zou mijn eerste deelname zijn aan deze run dus ik was benieuwd hoe het zou zijn. Voor mij stond de organisatie al met 1-0 voor omdat ze er alles aan hebben gedaan om de wedstrijd door te laten gaan. Eenmaal daar aangekomen kon ik snel een parkeerplek vinden en moest ik mij snellen om mijn startbewijs op te halen. Toen ik bij de stand was, konden ze jammer genoeg mijn naam niet op de lijst terugvinden dus ik moest naar de bestuurskamer. Daar konden ze mij ook niet in het systeem terugvinden en was ik dus wat ik al een klein beetje dacht, toch vergeten in te schrijven voor deze run! O my god, dit is mij dus nog nooit overkomen maar goed eens moet de eerste keer zijn. Dus ik snel naar mijn auto om mijn bankpasje op te halen om zo mijn startbewijs te kunnen betalen want gelukkig was het wel mogelijk om na in te schrijven. Bij de stand aangekomen waar het kon (had toen nog maar 10 minuten om het te regelen) werd mij verteld dat er alleen contant betaald kon worden. Dus weer een tegenvaller. Toen kwam er iemand van binnen naar buiten en vroeg de vriendelijke dame om voor mij een uitzondering te maken dat ik binnen kon binnen in de kantine zodat ik als nog mijn startbewijs kon betalen. Binnen werd er door de bestuurslid met het kantinepersoneel overlegd of het mogelijk was en na wat overleg was het mogelijk en kreeg ik mijn geld. Ik weer snel naar buiten naar de stand en heb uiteindelijk bij de super vriendelijke en behulpzame dame mijn na-inschrijving geregeld en zo kon Moesy toch nog deelnemen aan deze run. Met nog een half uur ben ik weer snel naar mijn auto gelopen om mijn bidon (die ik ook nog eens kreeg) in de auto te leggen en toen weer terug naar het startgebied. Ik hoefde eigenlijk geen warming-up want door het heen en weer geloop en mijn hartslag die al wat hoger lag had ik voor mijn gevoel die warming-up al gehad haha! Toch maar voor het gevoel een warming-up gedaan en na wat bekenden gezien te hebben en goed in gepakt te zijn klonk het startschot om 13.00 uur. Ik had al gelijk de vaart goed erin zitten en mijn knie blessure waar ik de afgelopen 3 weken last van heb, voornamelijk tijdens het hardlopen viel gelukkig ook mee. We hadden gelijk 3 km wind tegen en dat is met de kou van vandaag best even pittig zo vroeg in de wedstrijd wanneer je nog niet zo warm bent (in mijn geval iets warmer haha). Desondanks ging het goed en liep ik al best goed en in een aardig snelle tempo! Dat hield ik tot 9,5 km goed vol en toen leverde ik wat tijd in en werd ik door een 3-tal lopers ingehaald. De aanmoedigingen door de vrijwilligers en duidelijke aanwijzingen van hun was ook top! De laatste 3,5 km naar de finish toe was best pittig maar de wind had ik nu dan mee en dat was wel even lekker.

Na een toch wel mooie, witte loop kwam ik dan over de finish. Mijn officiele tijd en afstand kan ik jullie nog niet vertellen omdat dit nog niet bekend is dus dat is nog even afwachten maar ik kan jullie wel zeggen dat ik super blij ben met hoe de hele loop vooraf, tijdens en na afloop is verlopen. Ook kreeg ik een medaille en dat is voor het eerst liet ik mij vertellen door een medeloper dus wat wil ik nog meer?! Een unieke ervaring en ik kan zeggen eind goed, al goed?! 😀

Organisatie super bedankt!! Volgend jaar hoop ik er ook weer bij te zijn 🙂

RunwithMoesy16709587_10158258311115204_1427580564_o