De titel zorgt gelijk al voor vraagtekens of misschien weet je al wel wat ik bedoel als je het nieuws van de afgelopen dagen, weken, maanden mee hebt gekregen over zijn (uitgevoerde) plannen.

Eerst wil ik zeggen waarom ik zo negatief ben. Ik heb het denk ik al eerder na de marathon van New York van vorig jaar aangegeven, maar mijn reis naar de VS liep verre van goed. Niet omdat ik mijn vlucht heb gemist, het eten aan boord niet te eten was of iets anders. Maar puur om het volgende. Toen ik op London Heathrow bij de gate stond te wachten om door de laatste paspoort en boarding card check te krijgen om zo de bus te pakken naar het vliegtuig. Kregen ze een rode lampje bij het scannen van mijn boarding pass. Ik dacht o, misschien heb ik wel de verkeerde boarding pass gegeven. Maar niks was minder waar en ik was geselecteerd voor een veiligheidscheck. Beetje jammer aangezien je die al krijgt zoals iedereen net na het landen op het vliegveld maar goed dat kan dus ik ging met de persoon mee die eerst mij nog wat vragen wilde stellen. De ene vraag naar de andere vraag werd gesteld. En niet zo maar vragen hoor. Wie ben ik? Wat is mijn nationaliteit? Wat voor studie heb ik gedaan? Wat voor werk doe ik als ik werk? Waarom reis ik naar de VS? Met wie reis ik? Waar kom ik oorspronkelijk vandaan? Waarom ben ik naar Nederland gegaan? Hoe lang woon ik daar? En ga zo maar door. Ik heb 15 minuten als het niet langer is, vragen moeten beantwoorden. En het grappige of misschien wel trieste was dat veel van de antwoorden al op het papiertje stonden wat meneer in zijn handen had. Dit was dus niet een willekeurige veiligheidscheck!! Maar goed als of dat niet genoeg is kon ik ook nog even mijn handbagage laten controleren, moesten mijn schoenen en riem uit en werd mijn lichaam ook weer gecontroleerd. Daarna was ik helemaal verbijsterd, in shock, verdrietig en noem maar op!

Ook op het vliegveld in de VS werd ik bij de paspoort check weer apart genomen en moest ik daar zo lang wachten dat de gene die na mij daarheen moesten eerder weg mochten dan dat ik dat mocht. Vervolgens ging ik het gesprek aan met een security guy en werd mij even verteld dat de gene die de veiligheidscheck in Londen deed samenwerkte met de veiligheidsdienst in de VS. Ik vermoedde al zoiets en dat bleek zo te zijn. En toen wilde ik natuurlijk weten waarom dat is gebeurt. En nou komt het… mijn voor- en achternaam correspondeert niet met mijn nationaliteit en dat is Nederlandse!!

Wow, really? Ik voelde mij op dat moment echt niet goed toen ik dat hoorde. Alleen daarom heb ik dit alles moeten doorstaan als ENIGE op de vlucht! Sorry begrijp mij niet verkeerd. Ik vind veiligheid heel belangrijk en bij enige twijfel mag er best wel worden gecontroleerd maar dit voelt echt niet goed.

En toch ga ik weer dit jaar naar de VS, om precies te zijn Chicago om daar de marathon te lopen in het najaar. Maar nu met Donald Trump als president maak ik mij gezien de ontwikkelingen van de afgelopen tijd wel zorgen wat mij te wachten staat en natuurlijk als ergste scenario dat ik het land niet in kom!

Ik blog niet vaak over negatieve onderwerpen maar af en toe acht ik dat ook nodig en is dat de realiteit dus vandaar!

Ik ga in ieder geval hard duimen maar blijf positief dat er niks negatiefs zal gebeuren 🙂

RunningMoesy