Hoiiii!!

Wat een enthousiasme zul je denken… jaja mensen het gaat weer de goede kant op met Moesy! Nadat het tijdens de Zevenheuvelenloop al best goed ging wat jullie eerder konden lezen op mijn blog. heb ik van de week te horen gekregen dat mijn gezondheid ook gewoon goed zit gezien de uitslagen in het ziekenhuis dus dat geeft de burger moed en rust!
2017 was wat dat betreft onder andere vanwege mijn gezondheid een minder jaar te noemen (zacht uitgedrukt). Maar zo tegen het einde van het jaar gaat het de goede kant op.

Warandeloop

Zo kort na NY had ik ook naast de Zevenheuvelenloop mij ook ingeschreven voor de Warandeloop in Tilburg. Ik kon kiezen tussen de 5 en 10,3 km en halve marathon op zaterdag of de 5 en 10 km op zondag. Ik koos er uiteindelijk voor om op zaterdag de 10,3 km te gaan lopen. Dit zou betekenen dat ik mij voor mijn eerste Crossloop ooit. Nou daar ging ik dan richting de Warandelaan waar de Warandeloop zou aanvangen in Tilburg. Na een uurtje rijden met weinig benzine en waar ik nog echt een pitstop voor moest nemen bij de Shell ben ik met nog ongeveer 10 minuten speling (beetje stom en de tijd onderschat) bij de parkeerplaats aangekomen. Gelukkig zag ik meteen waar het secretariaat was want die 10 minuten duiden erop aan dat ik uiterlijk een half uur voor de start van de wedstrijd mijn startbewijs kon ophalen. Dus vanaf de parkeerplek hardlopend naar de ingang en daar al snel mijn startbewijs kunnen ophalen. Mijn naam stond erop en dat is extra leuk! Wel een groot startnummer maar goed ik doe het er mee haha.

Vervolgens weer terug naar de auto. Daar nog even snel wat balsem opgesmeerd, Spibelt om, nog even een fotootje, hardloge om, laatste slokje water en dan maar richting het startgebied. Daar aangekomen, stonden er al best veel lopers klaar. Ik vond het vreemd want we hadden toch nog ongeveer 15 minuten te gaan. Toen bleek dus dat de HM die ik was vergeten 10 minuten voor de start van de 10,3 km zou aanvangen. Phieuw begon al te zweten want ja daar was ik nou niet echt op voorbereid, was namelijk nog met mijn warming-up bezig! Maar het viel mee, ik zat met mijn starttijd nog goed.
Toen was het de beurt aan de 10,3 km deelnemers. Ik begon jammer genoeg niet echt vooraan en dat was ook best lastig aangezien we naast de grote startboog begonnen. Toen gingen we van start. Ik moest al gelijk slalommen en dat was even lastig want ja het was ook gelijk op een ondergrond wat ik niet gewend was. Al die eikeltjes ook op de grond haha.

Maar het weer was echt heel goed, windstil, geen regen, zonnetje als je hem meekreeg door al die bomen en het parcours was best droog dus geen moerras taferelen 😉
Dat ging zo lekker dat ik in 22.27 de eerste 5 km liep en dat op een ondergrond en parcours wat ik niet gewend ben. Een tijd onder de 45 minuten zat er misschien wel in, iets wat ik heel erg hoop maar niet verwacht. Zo’n tijd in de eerste helft van de wedstrijd gaf mij zo’n boost en ik voelde mij gewoon ook goed. Ik probeerde gewoon op dit tempo verder te gaan dus dat deed ik ook. Nog even en ik was bij de finish. Ik zag ook niemand meer mij voorbij gaan dus dat beloofde nog wat. bazu-10681576De laatste km en dan de bocht naar links en naar rechts en dan links nog en een rechte stuk naar de finish. Super blij want ik had het nog goed volgehouden de laatste kilometers. Toen die mooie medaille in ontvangst genomen en even binnen uitgerust. 15202727_10157850279015204_5232333946969154474_nVervolgens naar de auto om op zoek te gaan naar een plek waar ik kon eten. Die vond ik al snel in zin van Subway en daar lekker genoten van broodje met een blikje chocomel 😛
15202604_10157850279010204_1856514882085686259_n
Ik kon nog niet gelijk zien wat het resultaat was van de wedstrijd maar onderweg wel en toen kwam ik eracht dat ik een tijd van 44.53 heb gelopen. Wat? Echt? Een tijd onder de 45 minuten op de 10.3 km? Het is echt zo en het is ook pas mijn 2e 10 km (deze is zelfs 300 meter langer) onder de 45 minuten dit jaar (de enige eerder dit jaar die ik onder de 45 min heb gelopen is de 10 km Ronde van Park 16Hoven begin april).

Daarmee ben ik ook 10 gefinisht overral (als je kijkt naar de brutotijden in het algehele klassement) maar het gaat op nettotijden en dan ben ik 16e gefinished en 13e bij de mannen in mijn eigen klassement!

Het belangrijkste is dat het zo lekker ging en dit geeft mij zo’n boost! Op naar de Bruggenloop in Rotterdam op 11 december 🙂