Hallo!

Daar ben ik weer. Afgelopen 2 weken heb ik rust gehouden met afgelopen vrijdag een rondje van 5 km. Dat ging super goed en liep rond de 23.30. Eigenlijk te snel maar goed dat gaf de burger moed en vertrouwen, want er stond voor het weekend toch wel een van de meest pittige lopen op het programma. Zo kort na de marathon van New York toch wel een risico genomen door mij en al helemaal gezien de afgelopen weken hoe het fysiek met mij ging.

Desalniettemin, had ik veel zin in deze klassieker in Nijmegen. Het is een hele mooie loop zo in het Oosten van Nederland. En ik vind het een bijzondere, want mijn moeder is sinds de eerste deelname van mij altijd meegegaan en verder is het ook gewoon een bijzondere loop door de 7 heuvels 😉

Voor deze editie was er niet zo goed weer voorspeld. Al heel de week stond er een stormachtige en regenachtige dag als weersverwachting, en de loop is al best pittig!
Dus dat wordt met lange tight broek en een thermoshirt met daarboven een shirt met lange mouwen aandoen. Zo alles in de tas, banaantjes, water, Spibelt, wc papier enzovoorts. Na een licht ontbijtje, Brinta met een kop thee met suiker, op tijd van huis gegaan. Een reis van ongeveer 1,5 uur dus onderweg nog een banaantje gegeten.

Eenmaal bij de startlocatie in de buurt te zijn vonden we al snel een (gratis) parkeerplek en dat was op nog geen paar minuten lopen van de startlocatie, ideaal! Toen zijn we bij een tentje koffie gaan drinken en daar lekker wachten tot de start zou aanvangen. Ik had nog even gevraagd hoe laat de start was voor vak ‘geel’ en dat zou om 13.05 zijn. Dus voor die tijd moest ik zorgen dat ik in het startvak zou staan. Het scheelt dat het tentje waar we zaten op nog geen minuut van mijn startvak was.

Toen was het tijd om naar mijn startvak te gaan. Poncho was zelfs geen eens nodig want het regende niet. De wind was wel aanwezig dus dat was even afwachten hoe dat zou gaan. Is toch weer even wennen zo’n harde wind tijdens een hardloopwedstrijd. Toen klonk het startschot voor de toplopers en al snel mochten wij ook van start gaan. Ik zag toevallig de pacer van 1.10 dus ondanks dat dat best lastig zou gaan worden, heb ik mij toch bij hem aangesloten. Tot 6 kilometer ging het best goed en kon ik het bijbenen. De wind dat ging ook wel. Maar daarna moest ik lossen want het tempo ging mij toch iets te snel om bij te benen. Even wat water en AA drinken en ik kon verder. Ik stikte wel zo wat in iets wat in het water zat (waarschijnlijk iets wat van de bomen erin was gewaaid) en kon toen met een beetje schrik verder lopen. Bij de 9 km weer een drankenpost en ook daar zag ik iets raars in mijn drinken dus toen gelijk na een slok weggegooid.image-5443119 Ik merkte dat ik toch redelijk liep en als ik zo zou blijven lopen zou ik rond de 1.11/1.12 finishen en dat vond ik best een mooie tijd/tempo zo vlak na NY. Toen kwam ik uit het bosgebied en was het nog 3,5 km richting de finish op asfalt gelukkig! Ik was even vergeten dat op ongeveer 2,0 km nog een klimmetje zit. Na die gehad te hebben was het nog enkel naar de finish snellen met het publiek wat toen meer aanwezig was langs het laatste stukje van het parcours.
Ik zag vlak voor de finish nog even mijn moeder die mij riep dus voor mij was het helemaal geslaagd.Mijn tijd was ook om naar huis te schrijven want met 1.10.54 ben ik heel tevreden ondanks dat het een stuk langzamer is dan vorig jaar 1.07 nog wat.

15123267_1148750931827139_7828964634939757466_o
Daarna nog even een lekker patatje met een kaassoufle gegeten en toen weer terug naar Delft!

Het was voor mij een geslaagde stormachtige hardloopdag in Nijmegen. Volgend jaar weer!

Mijn laatste wedstrijden waarvoor ik al ben ingeschreven voor 2016 zijn als volgt:
Warandeloop 10 km op 26 november
Bruggenloop 15 km op 11 december

RunningMoesy14732352_10157823413320204_1346072395548380229_n