Amsterdam Marathon

Afgelopen zondag was dan de halve marathon van Amsterdam. Dit is voor mij een hardloopevenement waar ik elk jaar aan mee heb gedaan sinds ik met hardlopen ben begonnen. Daar heb ik ook mijn eerste halve marathon gelopen sinds ik met hardlopen ben begonnen. In 2014 liep ik daar mijn eerste HM in een tijd van 1.44.57, een super mooie tijd voor een eerste HM als je het mij vraagt?! šŸ˜‰

Na een week waar veel in is gebeurd en waar ik nog op donderdag voorafgaand heb gelopen (pijn vrij gelukkig), ging ik met gemengde gevoelens naar Amsterdam toe. Het duurde dit keer bijna een half uur voordat ik een parkeerplek had gevonden maar gelukkig helemaal achterin op een doodlopende stuk weg vond ik mijn plekje. Toen langs de trambaan naar de Expo om daar mijn startbewijs op te halen. Daar kwam ik ruim op tijd aan en vond ik al snel mijn startnummer. Van daaruit ben ik doorgelopen naar de hal waar de Expo is. Ik moet zeggen dat het tegenvalt qua aantal kraampjes/standhouders maar goed. Ik schiet nog wat Superhero foto’s (leuk als herinnering) en ga daarna nog een rondje maken.
En wie kom ik daar plots tegen, Lornah Kiplagat! Ik heb haar al bij zoveel Expo’s proberen te vinden tot in het buitenland toe maar nog nooit eerder kunnen vinden, tot de dag van 201610161103370720515vandaag. Natuurlijk heb ik een praatje met haar gemaakt en wat foto’s genomen samen met haar. Ik heb haar ook gevraagd wanneer de mannenlijn zou komen en toen zei ze dat die er al was maar dat ze 1 outfit had. Ik vroeg haar om in de toekomst wat meer keuzemogelijkheden zou willen toevoegen, waarop ze zei dat volgend jaar er in ieder geval meer keuzemogelijkheden zullen zijn. Ik heb mij uiteindelijk ingehouden en niks wat in de ‘sale’ was gekocht en wacht tot volgend jaar.

Daarna ben ik mij gaan voorbereiden op de tribune in de hal. Toen was het bijna tijd en ging ik met de pacers die buiten bij de rotonde stonden naar de startvakken. We stonden daar ongeveer 20 minuten voor de starttijd dus dat is mooi! Uiteindelijk gingen we om 13.32 van start ongeveer volgens planning.

En toen begon mijn halve marathon in Amsterdam, spannend hoe het zou gaan! Het was natuurlijk heel druk en het was al gelijk heel veel slalommen en uitkijken. Vreemd genoeg al veel lopers die na 1 a 2 km beginnen te wandelen of echt heel langzaam gingen. Dan vraag ik mij toch af wat zij voor tijden hebben opgegeven bij hun inschrijving. Des te irritanter voor de wat snellere lopers. Ik liep ook met de pacer van 1.45 mee dus dan kost het voor mij extra energie want die wil je natuurlijk bijbenen. Vreemd genoeg bleef ik de hele race eigenlijk slalommen, goed uitkijken en de drukte verspreidde zich nauwelijks dus dat vergde nog extra energie wat je liever gebruikt voor het hardlopen op zich.

schermafbeelding-2016-10-16-om-19-46-38En toen speelde ook mijn voet een beetje op! Echt balen, is het toch nog niet over. Die onzekerheid en ‘angst’ kwam weer in mij naar boven. Wat als….. dus dat loopt niet echt fijn. Na ongeveer 11/12 km kreeg ik ook nog last van mijn zij en dat is echt super balen want dat liep nog vervelender. Ik moest ongeveer na 15 km de pacer laten lopen. Toen moest ik nog ongeveer 6 km alleen verder. Toen nog even door het centrum en het Vondelpark (waar het heel zwaar was) en het warme weer werd alleen maar warmer naar mate het later werd. Pff… nog 1 km te gaan. Als maar rechtdoor en dan nog naar rechts, links en dan weer rechts het stadion in. O god, wat een heerlijk gevoel als je er bijna bent en dan door zo’n mooie stadion mag lopen om daar vervolgens WEER te finishen.

Thank god, I made it!!

Ik was helemaal op en moest even liggen…. na 10 minuten gelegen te hebben, ben ik mijn ‘dekentje’ en medaille gaan ophalen en vervolgens nog wat drinken en banaantje. Daarna lekker nog wat frietjes gegeten en toen nog even mijn medaille laten graveren en toen kwam ik erachter wat mijn eindtijd was…. 1.47.01 dus nog best blij ondanks dat het bijna 5 minuten langzamer was dan vorige week in Eindhoven.

Blessures

Helaas heb ik met de blessures te kampen en dat nog zo kort voor New York. Ik heb gelijk de dag erna een afspraak gemaakt bij de fysio want dat hadden we afgesproken als het niet goed is gegaan. Afgelopen vrijdag ben ik langs geweest bij de fysio en die geeft mij mee dat ik nog wel in beweging moet blijven dus ik mag weer lopen maar kleine stukjes en als dat goed gaat, dan wat verder.

14700879_1879694495594743_7117688567873130694_oBijeenkomst New York

Vrijdagavond ben ik nog bij de laatste bijeenkomst geweest voor New York van Rijnmond Marathonreizen en dat ging heel leuk. Leuke bijeenkomst, informatief en kregen we onze reisbescheiden. Check de foto’s hieronder! Nog 15 dagen en dat is echt heel dichtbij en over 11 dagenĀ ga ik naar New York. Ik kijk er heel erg naar uit maar zit ook wel met gemengde gevoelens dit te schrijven want ja ik heb toch met wat onzekerheid, spanning en ‘angst’ te maken.

14708315_1219405468116066_9109074724085619076_n
Maar goed, daar valt weinig aan te doen dus nu nog met de laatste voorbereidingen bezig zijn en dan zien we wel hoe het gaat!

RunningMoesyĀ Dollarphotoclub_76479069