Het is dan weer zover. Precies 3 weken na de Dam tot Damloop stond er weer een evenement op de planning waar ik aan zou gaan deelnemen. Dit keer is het een evenement waar ik nog niet eerder aan heb deelgenomen, namelijk eentje in het zuiden van Nederland, de halve marathon van Eindhoven. De vorige keer dat ik had geblogt ging het over de zware 30 km training dus ik was benieuwd hoe ik daar van was hersteld en het was ook lang geleden dat ik in wedstrijd verband een halve marathon had gelopen, ergens in maart/april.

Dus er stond best wel veel op het spel. Ik was heel benieuwd waar ik nu zou staan. Het geluk wat ik nu wel had is dat ik de pacers had. Na een rustige voorbereiding in de ochtend, ging ik rond 10.00 uur de deur uit. Mijn wedstrijd stond om 13.15 op de planning dus dat is ruim van te voren. Ik kwam ook rond half 12 aan zoals gepland en toen was het al gauw te merken welke kant ik op moest om mijn startnummer op te halen en natuurlijk voor te bereiden op mijn wedstrijd. Daar aangekomen al heel snel mijn startbewijs kunnen krijgen dus dat was echt mooi! Gelijk een plekje zoeken om mijn laatste handelingen nog te doen alvorens ik naar de start zou gaan. Dat ging allemaal voorspoedig en kon al snel lekker relax op een bankje mij concentreren op de wedstrijd. Rond 12.45 ging ik richting de start.
Dat dachten vele met mij dus het was nogal druk, er zouden ook ruim 9.000 lopers meedoen aan de halve marathon dus dat is niet gek!! Wel gezellig 🙂 Toen vond ik rond 13.00 mijn startvak maar ik wilde niet in B starten (verwachte finishtijd wat ik heb doorgegeven maanden terug, was nog iets te voorbarig als ik nu kijk waar ik sta) dus ik koos ervoor om een startvak later te starten zodat ik bij de juiste pacers (die ik gelukkig vond) te kunnen starten. 1.45 wilde ik gaan lopen, en dat vond ik al spannend. Zou ik het wel kunnen? Heb ik de vorm? Genoeg getraind? Ach, we gaan het allemaal zien en anders kan ik altijd in mijn eigen tempo verder lopen toch? Dus om precies 13.15 vertrokken we richting de start en daar ging ik dan. Het tempo lag best hoog, hoger dan wat ze eigenlijk zouden moeten lopen de pacers. Desalniettemin ging ik goed mee. Onderweg kregen we echt zo vaak te drinken en ook redelijk veel fruit. Ik heb zelfs wat verzorgingsposten moeten overslaan. Dit kwam ook mede door de beperkte vrijwilligers en de hoeveelheid lopers.

Uiteindelijk kwamen we op het 16 km punt en daar dacht ik met nog ongeveer 5 km laat ik maar gaan versnellen want ik voelde mij best goed. Een risico vooral gezien mijn vorm van de afgelopen tijd maar wat ging ik goed. Toch was ik wel bang dat ik de laatste 1 a 2 km helemaal zou terugvallen maar wat werd ik enthousiast van al het publiek langs de kant en het lekkere weer wat we hadden bleef goed en dat kwam mij en vele anderen ten goede! Ik heb uiteindelijk ruim 2 minuten van mijn verwachte eindtijd (1.45 met de pacers) afgesnoept in de laatste 5 km en ben uiteindelijk in een tijd van 1.42.12 gefinisht en ben heel tevreden met hoe ik het heb gedaan. Het kon niet beter!

Na afloop nog lekker genoten van lekker eten en een kop warme chocomel en toen maar snel naar huis gegaan nadat ik nog in de sporthal even relax met wat mede hardlopers heb gepraat.

Ik heb wel de ‘day after’ met een domper te maken. Ik voelde het al een beetje opspelen de afgelopen 2 dagen maar vandaag is mijn rechterenkel dik geworden en heb ik er best wel wat pijn van. Dus ik heb een afspraak gemaakt bij de fysio. Ik ben hier best wel depri van geworden en hoop dat ik snel duidelijkheid heb wat ik heb en waar ik aan toe ben want ik wil natuurlijk komende zondag lopen in Amsterdam en helemaal voor de marathon van New York over een klein maandje!

  • Verder hoor ik vanaf vandaag tot uiterlijk 18 oktober of ik ben ingeloot voor de marathon van Londen 2017 dus super spannend! #drie keer scheepsrecht?
  • En ben ik sinds vandaag begonnen bij Basic-Fit! Niet ter vervanging van het hardlopen natuurlijk! Maar gewoon voor erbij dus hopelijk werpt dat ook zijn vruchten af 😀

Duimen jullie met mij mee? Ik ben al aan het bidden dat het zal meevallen met mijn blessure, dat ik snel pijnloos zal rondlopen en natuurlijk dat ik aan de marathon van Londen zal mee mogen doen!

RunningMoesy

Deze diashow vereist JavaScript.