Op dit moment heb ik eigenlijk niet zo veel zin om te bloggen maar ik wil jullie toch echt wel vertellen hoe deze enerverende dag is verlopen. Niet al te lang maar toch wel even.

Vandaag stond dan eindelijk de Dam tot Damloop voor mij en dit weekend voor 45.000 lopers!! Echt leuk dat ik weer na 3 jaar een keer kan deelnemen aan deze superleuke loop van Amsterdam naar Zaandam. Dit jaar zou ik met dankzij mijn werkgever gaan deelnemen aan de Damloop en dat is weer eens wat anders dan alleen lopen. Eigenlijk ben ik geen voorstander van van te voren afspreken met een groep lopers maar het is wel de moeite waard om het te proberen. Vanochtend ging ik dan op tijd van huis want er rijden geen treinen tussen Den Haag en Leiden CS vanwege werkzaamheden (goed gepland NS!). Dus ik ging richting Rotterdam en vanaf daar met de Intercity Direct naar Amsterdam. Daar aangekomen kwam ik er achter dat ik geen toeslag hoefde te betalen (fijn!) en kon ik met de eerste de beste trein mijn reis vervolgen! 2 uur voor de wedstrijd kwam ik aan op Amsterdam CS. Daar was het wachten op de rest want die kwamen wat later aan. Eenmaal iedereen zich had verzameld gingen we onze tassen wegbrengen. Kort daarna gingen we naar de start om daar nog even een groepsfoto te maken. Ook nu we dat hebben gehad, ging ik nog even naar de WC en was het al bijna tijd om te starten. Nog even een groepsselfie en de wedstrijd begon.

De wedstrijd ging al best voortvarend van start van mijn kant. Misschien iets te snel. Maar wie niet probeert, weet ook niet of het wat wordt. De zon was heel goed aanwezig en het was ook best warm en dat merkte ik heel erg. Jammer genoeg had ik mijn (nieuwe sporthorloge ook niet bij mij) dus ik moest wederom op gevoel lopen (was ook in Tilburg het geval 2 weken terug). Elke drankpost was welkom. Ook de sproeiers waren heel fijn en zo vervolgde ik mijn wedstrijd best goed tot 11/12 km toen kreeg ik het zwaar. Voor mijn gevoel ging ik best goed en op ongeveer 14 km moest ik nog door de drukke straten van Zaandam…. wat was het weer een feestje daar!! Zoveel mensen plus het lekkere weer maakte het echt superleuk! En nog een klein stukje en ik was bij de finish…. laatste bocht naar rechts, de brug op en af en daar is de finish hoor….. jeej! De tijd was ook wel redelijk. Wel langzamer dan de Tilburg 10 Miles maar goed de omstandigheden waren ook anders.

Daarna snel door met medaille, sultana, drinken en dan richting de bagagedepot. Eenmaal daar aangekomen snel mijn bagage meegekregen en toen nog even omkleden en natuurlijk een lekker biertje gedronken. Daarna snel door naar de shuttlebussen richting A’dam. Onderweg kregen we nog beef worstjes, radles bier, en magere kwark, gelukkig had ik mijn tas om het erin te doen haha!

Jammer genoeg werd ik niet zo lekker in de bus en was het voor mijn gevoel een hele lange busreis. Eenmaal op A’dam CS paracetamol gekocht en wat te eten om weer aan te sterken. Vervolgens heb ik van 17.00 tot 18.30 op het station gewacht want de ene na de andere Intercity Direct haakte af (elke keer 5 minuten voor tijd aangegeven) en kon ik pas half 7 in de trein zitten naar Leiden CS. Daar aangekomen kon ik de ‘Snelbus’ naar Den Haag CS nemen. Daar was natuurlijk net de sprinter naar Delft Zuid vertrokken en nam ik maar wat te drinken en eten bij Starbucks. En uiteindelijk na een half uur de sprinter kunnen nemen naar huis toe. Na de marathonreis heb ik er een leuke en vermoeiende dag achter de rug!

Hoe ging die bij jullie vandaag als je gelopen hebt? Waar heb je gelopen?

Ik ga dinsdag naar Canada voor een welverdiende vakantie en natuurlijk zal ik jullie via Instagram, Facebook en deze website op de hoogte houden want ook daar ga ik door met trainen! 😉

RunningMoesy14359222_10157514739505204_7872777705183004935_n