Zoals jullie de afgelopen dagen al merken gaan de temperaturen rap omhoog en wordt het de komende dagen nog tropisch warm. Dat is natuurlijk lekker maar als je gaat hardlopen wordt het toch best wel zwaar mits je met de volgende tips rekening houdt.

Tip nummer 1
– voor dit soort warme dagen is probeer zoveel mogelijk in de vroege uren of later op de avond te lopen wanneer het minder warm is en de zon minder fel is.
 
Tip nummer 2
– Zoek zoveel mogelijk de schaduw op als je gaat lopen dus dicht bij gebouwen en struiken/bomen/bossen
 
Tip nummer 3
– Loop voor de verandering vlakbij het strand waar je een beetje de verkoeling van het water/wind (meestal) hebt.
Tip nummer 4
– Misschien helpt een pet en/of zonnebril om fijner te lopen (is namelijk niet voor iedereen zo).
Tip nummer 5
– Probeer iets minder hard en lang te lopen als dat je normaal doet, want het is niet niks om tijdens deze temperaturen te moet lopen en je gaat toch niet voor een PR tijdens je trainingen en de intensieve trainingen kunnen wel even wachten toch?

Tip nummer 6

– last but not least, klinkt misschien logisch maar vergis je niet hoeveel hardlopers toch niet of te weinig met zich meedragen en dat is voldoende water. Tijdens deze temperaturen transpireer je meer dan normaal en moet je ook meer drinken dus neem voldoende water mee!
Mocht je zelf nog nuttige tips hebben deel ze hieronder of op Facebook zo helpen we elkaar! 😀

Hopelijk dragen deze tips bij aan het fijner lopen tijdens deze tropische dagen!

RunningMoesymaxresdefault