Hoi, hi en goedenavond…. de titel van mijn blog van deze avond is heel uiteenlopend maar dat geeft de afgelopen 1,5 week in het kort aan.

Het was voor mij in de afgelopen 1,5 week heel druk en dan zeg ik zeker niks te veel. Het begon voor mij op woensdag 6 juli. Eindelijk was het zover. Ik ga deze dag ‘alvast’ naar Schiphol toe. Ik kan namelijk niet zo vroeg op Schiphol zijn op de dag dat ik moet vertrekken en dat is op 7 juli om 4.00 uur al aanwezig zijn op Schiphol. Daarom heb ik bedacht om al op woensdagavond naar Schiphol te gaan. Maar hoe leuk is het dat ik eerst naar het EK Atletiek in Amsterdam kan gaan. Dit unieke en geweldige evenement kan ik bijwonen in eigen land, weliswaar maar voor 1 dag maar toch. Ik baal al dat ik niet mee kan doen aan de 10 km hardloopwedstrijd van dit unieke evenement maar zo ben ik er toch bij geweest. Ik heb er naar het hoogspringen, poolstokhoogspringen, wat hardloopafstanden en met als toetje de 10.000 meter finale bij de vrouwen kunnen bijwonen.

Vervolgens ben ik op mijn gemakje naar het vliegveld gegaan. Daar aangekomen ging alles heel snel en was ik binnen no time achter de douane en dat is bekend terrein want ik werk op Schiphol. Dus lekker gratis drinken en de nacht doorbrengen tot de volgende morgen. Na een redelijk slapeloze nacht stond ik op tijd op en ging ik naar mijn gate toe. Daar aangekomen vertrokken we op tijd in het vliegtuig richting Londen. Toen ik op Heathrow aankwam, moest ik even kijken waar de ‘metro’ zou zijn want het was mijn eerste keer op Heathrow. Die vond ik al gauw en zo ging ik mijn route vervolgen maar gelijk al naar Wimbledon toe want ik ging op dag 1 naar het Grand Slam (tennistoernooi). Daar kwam ik na ruim een uur aan en het was al lekker weer in de vroege morgen en dat was maar goed ook want het zou wachten worden voordat ik naar binnen zou kunnen op het tenniscomplex. Maar dat viel best mee het wachten. Het was er best rustig als ik anderen mag geloven. Het was voor mij de 2e keer en de vorige keer dat ik er was, was het inderdaad drukker dan deze dag. Tot mijn blijdschap kon ik met de ground court kaarten die maar 20 pond kostten ook op court 2 terecht en laat daar nou net mijn sterren/idolen zusjes Williams een dubbelpartij gaan spelen. Mijn dag kon al niet meer stuk en toen moest er nog ongeveer een uurtje gewacht worden tot dat we echt naar de banen konden. Daar kwam ik een gezellige vrouw tegen en daar heb ik de nodige uurtjes mee gezeten en gepraat. Het was voor mij een onvergetelijke dag daar kunnen jullie van op uit gaan. IK zal het er verder hier bij laten want ik wil over nog meer dingen gaan praten haha.

Na dag 1 heb ik op dag 2 en 3 een heel groot gedeelte van Londen bezocht van Camden Town en Camden Lock tot Portobello Market en ook natuurlijk de binnenstad zoals Oxford Street en Piccadilly Circus. Super leuk om weer op veel bekende plekken rond te lopen. Winkel in, winkel uit. Straatartiesten, toeristische gebouwen gezien en gewoon lekker rondlopen. Het weer zat ook heel erg mee en dat is echt een hele grote pluspunt. Engeland en Nederland verschillen nauwelijks van elkaar als het om het weer gaat en dat is niet fijn als je tijdens je vakantie met veel regen te maken hebt. Maar dat was gelukkig niet zo dus Moesy was heel blij! 😀 En toen was het zaterdagavond en de volgende dag zou ik mijn 10 km waar ik deze reis hoofdzakelijk al 3 jaar achtereenvolgens heb gemaakt, gaan lopen. The British 10k Londen Run wordt dit jaar volgens een andere route gelopen en ook in tijdsvakken en dat is voor het eerst. Op zondagmorgen was ik al redelijk vroeg op en al gelijk in de metro kwam ik ‘soortgenoten’ tegen dus dat was nog enkel volgen of toch niet? Ik was even vergeten dat niet iedereen bagage heeft om af te geven dus ik stapte ergens te vroeg uit terwijl ik al had bedacht om ergens anders uit te stappen. Dat was even niet goed nadenken en zomaar met de menigte eruit stappen. Lesje geleerd, de volgende metro gepakt en gelukkig had ik nog genoeg tijd over. Om ongeveer 9.00 uur was ik daar, even snel de laatste handelingen, tas inleveren en nog een wc bezoekje en dan richting de start. Dat is ongeveer 20 minuten lopen dus soort van inlopen. Eenmaal daar aangekomen, kon ik mijn startvak al snel vinden. Vervolgens was het ongeveer 30 minuten wachten tot de start. Dat ging redelijk snel en voor ik het wist was ik bijna aan de beurt. Toen was ik aan de beurt en ging ik van start. Ik ging voortvarend maar iets te. Ik had al na 4 km zoiets van is het al bijna klaar en dat is geen goed teken. Ik had het ook heel erg benauwd en ik was ook niet de enige. Uiteindelijk maar weer geaccepteerd dat er qua tijd niet veel in zou zitten dus maar extra genoten van de omgeving waar ik aan het rennen was en dat lukte redelijk. Uiteindelijk kwam ik gewoon bij de finish aan en wat een opluchting. Ik heb het toch maar weer gedaan en weer ging het niet zo lekker. Toch weer een unieke loop (uit)gelopen en een hele mooie medaille en shirt in de pocket wat ook heel leuk is om te hebben. Daarna ben ik gauw naar huis gegaan, gedoucht en weer richting het centrum. Daar lekker rondgelopen en vervolgens vermoeid naar het hotel teruggekeerd.
Maandag heb ik redelijk vroeg uitgecheckt omdat dat moest en de rest van de dag in het centrum van Londen doorgebracht. Nog wat laatste aankopen gedaan en toen op tijd naar het vliegveld. rond 4.30 uur op het vliegveld terwijl ik om 20.00 moest vliegen. Helaas kreeg ik om 18.00 uur een smsje dat mijn vlucht was gecanceld en toen begon al het drama. Van de ene balie naar de andere balie/wachtrij om uit te zoeken hoe ik alles kon regelen. De informatievoorziening en communicatie was erg slecht en uiteindelijk moest ik mijn hotel zelf regelen (ja mijn nieuwe vlucht ging pas de volgende morgen om 6.45 uur!!). Dit was vanwege de harde wind boven Heathrow. Uiteindelijk na veel moeite en irritatie mijn hotel zelf kunnen boeken via internet en ben ik met nog een paar naar onze hotels gegaan. De korte nacht doorgebracht en vervolgens op tijd van het hotel vertrokken en was ik de eerste bij de gate. Gelukkig ging mijn vliegtuig nu wel op tijd en was ik dinsdagmorgen op Schiphol. En dit was mijn avontuur naar Londen toe en terug. Ik zal maar niet beginnen over de storingen op de Nederlandse spoorwegen waar ik die ochtend mee te maken had.

En ja vandaag had ik na precies een week van mijn run in Londen een hardloopwedstrijd op de planning staan in Noordwijk. Het was mijn eerste deelname en keek er erg naar uit vooral omdat mijn grote idool Edwin van der Sar de ambassadeur is van deze run. Ik zou de 10 km gaan lopen de afstand waar het evenement De 10 van Noordwijk naar is benoemd. Ik ben zelf nog nooit in Noordwijk geweest tot de dag van vandaag. Mijn auto had ik ergens geparkeerd en vanaf daar met de gratis pendelbus naar de Muse theater gereden, ideaal! Eenmaal daar aangekomen was alles makkelijk te vinden en te regelen met bagage en het ophalen van mijn startnummer. Toen gelijk door naar de start, even inlopen en voor ik het wist moest ik bijna starten. Toen klonk het startschot en mijn streven was om in ieder geval beter te lopen dan vorige week. Dat ging best goed de eerste kilometers, maar ik hield mijn hart vast want het was erg warm en de zon was heel goed aanwezig naar mate de loop zich steeds verder vorderde. Op ongeveer 6 km liep ik met een andere hardloper mee en dat was wel fijn want door hem bleef ik constant lopen en met hier en daar wat aanwijzingen over het parcours enzo. kwam ik tot ongeveer 750 meter voor de finish met hem mee en toen moest ik hem lossen. En toen kwam ik eindelijk over de finish en wat was ik blij met mijn tijd, 46.45 min. Ongeveer 2 minuten sneller dan vorige week dus dat is een mooie vooruitgang. Na mijn loop heb ik heerlijk genoten van het strand van Noordwijk en heb ik daar lekker uitgewaaierd. En nu bijkomen van deze drukke periode.

Het was lekker veel wat ik heb geschreven dus hopelijk vond je het een beetje leuk om te lezen.

RunningMoesy