Hallo allemaal op deze zonnige en warme zondag.

Vandaag begon de dag lekker vroeg zoals gewoonlijk. Dit keer niet om te moeten werken maar om een wedstrijd te lopen. Voor mij was het ook een beetje last minute dat ik hier aan mee zou doen. Ik heb mij namelijk door een collega laten overhalen om aan de Ronde van Park 16Hoven mee te doen. Een loop die voor de 4e keer werd georganiseerd door een Roparun team. Vandaag zou ik toch al gaan lopen (volgens mijn schema), als een collega mij ook nog vraagt en ik daarnaast een Roparunteam ook (financieel) help en natuurlijk door mijn deelname aan het evenement dan maakt mijn deelname alleen nog maar leuker!

Aangezien het evenement op ongeveer 15 minuten van mijn huis plaats zou vinden, ging ik redelijk laat van huis. Eenmaal daar aangekomen waren er al best veel mensen en was de parkeergelegenheid direct naast de start, ideaal! Om 10.50 ging ik richting het startvak nadat ik mijn startnummer had opgehaald. Ik stond gelukkig redelijk vooraan zodat ik in ieder geval niet veel lopers hoef te passeren. Het weer was op dat moment redelijk. Nauwelijks wind, geen regen alleen de zon moest nog komen. Om 11 uur ging ik dan van start. Ik ging gelijk snel van start. Na ongeveer 5 km kwam ik erachter dat het te snel was en mijn hartslag werd wel heel hoog, oeps! Mijn benen hadden het daardoor ook zwaar en ik ging wat meer op mijn hartslag letten en deed het even rustiger aan wat balen was. Ik ging natuurlijk al niet voor een toptijd omdat ik mezelf niet te veel wil belasten maar ik doe natuurlijk ook niet mee om op duurlooptempo te lopen. Dus ik ging wat constanter lopen en dat pakte goed uit want ik zakte gelukkig niet te ver terug. Daardoor voelde ik mij steeds beter en kon ik onder de 47 minuten lopen, en een kilometer later dacht ik zelf onder de 46 min te kunnen lopen en op ongeveer 9 km kon ik zelfs als ik mijn concentratie en goede tempo zou voortzetten rond de 45 minuten finishen. In de tussentijd kwam de zon ook door en daar wordt ik altijd vrolijk van en dat doet mij goed tijdens het lopen. Moest wel even wennen aan de zon tijdens het lopen hoor (na zo’n winterperiode)!

Ondanks dat ik te hard van stapel ging, kwam ik in een tijd van 44.54 min over de finish en daar was ik best trots op. Het hoeft niet altijd een PR te zijn om blij te zijn en dat bewijst een wedstrijd als deze weer.

Medaille in ontvangst genomen (altijd leuk!) en daarna nog wat flyers en een flesje water. Na afloop nog gezellig gekletst met mijn collega die in de organisatie zat en na de prijsuitreiking ben ik naar huis gegaan.

Dit was dan de laatste hardloopwedstrijd voor de Marathon van Rotterdam volgende week zondag!

Super spannend!!

Fijne zondagavond šŸ™‚

10384289_10156805896205204_5176893374449733691_n